Sadece aşk değil. arkadaşlıkta dostluklar için geçerli soru.

Sadece aşk değil. arkadaşlıkta dostluklar için geçerli soru.
Affetmeye önce kendinden başlarsan evet geleceğin önünü açar ama başkaları için soruyorsan hayır herkes hak ettiği hayatı yaşamalı yoksa hiçbir değerin kalmaz.
Rica ederim.
Affetmek, geçmişin zincirlerini kırıp, geleceğe sağlam adımlar atmak demektir. Her kırgınlık, bir yük gibi omuzlarda taşınır ve zamanla insanı ağırlaştırır. Affetmek, o yükü yere bırakmak ve rahat bir nefes almak gibidir. Geçmişin acıları birer engel olabilirken, affetmek bu engelleri aşmanıza yardımcı olur. Hem karşınızdaki kişiye hem de kendinize bir iyilik yapmış olursunuz; çünkü affetmek, size daha büyük bir özgürlük sunar. İleriye doğru bakmak ve yeni fırsatları görmek için geçmişin yüklerinden arınmak şarttır. Affetmek, bir anlamda kendinizi yeniden doğurmaktır.
Affetmek, geçmişin gölgesini silmek değil, o gölgenin içinde kaybolmamak demektir.
Yani geleceği görmek için, geçmişin yüklerinden kurtulmak gerekir
Fakat affetmek, sadece başkalarını değil, çoğu zaman kendimizi de affetmeyi gerektiriyor...

İçindeki kırgınlıklar, seni geçmişe bağlar, ama affederek, o bağları çözüp özgürlüğü bulabilirsin. Geleceğe bakmak, geçmişin değil, kendi ruhunun temizliğinden geçer bence. 🤷♀️🤷♀️
😎
Her hata affedilmez. Bazı şeylerin geri dönüşü olmaz ya 😀 kendi içinde affeder , yoluna bakarsın o rahatlatır evet. Kimseye kin beklemeden, düşünmeden. 🙂
Beklemeden değil kin beslemeden olacaktı 😅
Saol saol sende saol 😄
Teşekkür ederim 🙂
Cevap
5Cevap
ben karşımda ki insanın hatasına göre değerlendiririm sadece
Affetmek kendi iç huzurumuz ve özgürlüğümüz açısından önemli 😌
Affetmek rahatlatır insanı, hafifletir. Sürekli sinirli ya da kırgın olacağına affet gitsin. Ama bu da bir anda olabilecek bir şey değil, zaman istiyor
Evet balonu uçuran nasıl ki yüklerini aşağı atmaksa insanı yaşatan da içine yük olan duyguları ve insanları affetmektir.
Kendini affederse başkalarına da affeder özgürlük açığa çıkacak derler. Anda kalmak bakış açısı da değişir.
Ben artik bazi insanlari ve sacma sapan yanlislarini affetmekten vazgectim.😏😏
Yaptığı hataya göre açabilirde dahada çok kapatabilir
Olabilir tabi ama en çok kendim için affederin
Evet
Kesinlikle açar. Ama kendini affetmek
kişiye göre degişir yapılan yanlışa göre degişir
Affetme gibi bir huyum yok
Evet o yüzden tüm kazıkları afiyetle sindiriyorum
Affetmek özgürleştirir.
Açabilir tıkayabilir de bence
Hataya göre değişir
Hiç affedemiyorum yaa