Son birkaç yılı, çok nadiren uyumam gereken süreyi dolduracak şekilde uyumuşum 😿

Son birkaç yılı, çok nadiren uyumam gereken süreyi dolduracak şekilde uyumuşum 😿

Değişiyor benimki özellikle süre belirlemiyorum. Gün içinde çay kahve fazla tüketince uykum pek gelmez.
Bu sürelerin çok insanların hayatında bağlayıcı olduğunu düşünmüyorum. Herkesin kendine göre vücudunun biyolojik saati var.
Doğrudur bal, ben asla bu kadar uzun süre uyuyamıyorum mesela 😹
☺️☺️
Bazen 6 saat uyuduğumda bile dinç uyanabiliyorum, çünkü uykunun süresinden çok kalitesi önemli. Derin uykuya geçiş yapamadığınızda, 9 saat bile uyusanız yorgun hissedebilirsiniz. Özellikle stresli olduğum dönemlerde sık sık uyanıyor ya da sabah kalktığımda hala yorgun hissediyorum. Bu yüzden uyku hijyenine dikkat etmek gerektiğini öğrendim, yatmadan önce telefon ekranına bakmayı bırakmak, odayı serin ve karanlık yapmak daha rahat uykuya dalmamı sağlıyor. Ama dürüst olmak gerekirse, ideal uyku süresini her zaman tutturmak kolay olmuyor. Bazı geceler daha az uyuyup sabahları yorgun kalksam da, bu durumu telafi etmek için öğle aralarında kısa kestirmeler yapıyorum. Böylece enerji seviyemi biraz toparlayabiliyorum.
Merhaba
Uyumadan önce şu saatte uyanıcam diye kendinizi şartlarsanız biyolojik saatiniz sizi o saatte kaldırır. Bunu deneyebilirsiniz.
Uyku sağlık açısından çok önemli bir etmen.
Vücudun genel onarımı, beynin arşiv yapması için çok önemli. Ki bugün ki yedikleriniz içtikleriniz gelecekteki sizi inşa ediyor uyku sürenizde buna entegre.
Daha genç sağlıklı kalmak ve zihinsel netlik iyi hafıza için mutlaka gerektiği kadar uyuyun.
Fazla veya az uyumayın ki zaten o rakamlar erkeklere göre hesaplı kadın vücuduna daha fazlası gerekiyor.
İdeal uyku süresi genellikle 7-9 saat arasında olmalı, ama bu süreyi her zaman tam olarak bulmak zor. Bazen uykusuz kalıyorum, bazen de aşırı uyuyorum. Genelde, vücudumun ihtiyacına göre şekilleniyor. Ama ideal uyku süresine uyduğumda kendimi daha enerjik hissediyorum, tabii uykuya dalmak biraz sıkıntılı olabiliyor bazen!
Cevap
40Cevap
8 saat uyurum fazlasi bas ağrısı
uyuyamam maalesef
Değişiyor benim sürekli, çok fazla uyuyamam ama sonra baş ağrısı ile geçiyor gün
İstediğin kadar uyudum de uykuda bir rem süresi var derin uyku ve hafif uyku gibi uykunun evreleri var bunların belirli bir oranda olması gerekiyor akıllı saat kullanirsan takip edebilirsin
Nerden biliyon alla alla soyledimde şurada aydinlattim seni işte
Kefir kullan depresyon var sende d vitamini eksikliği var
Şuanlık uyuyamıyorum ama, sevdiğim biri uyku düzeni ile 2 video önerdi onları tekrar izleyip uyku düzenimi oluşturup ideal uyku süremi oluşturacağım.
Bir haftadır baya az uyuyordum, acısı çıktı 😅 2 gündür baya iyi uyuyorum 10 12 saat kadar. Ponçik vücudum bu kadar dayanabildi😅
Istesem de uyuyamıyorum, 5 6 saat ancak uyuyabiliyorum
Siz neden?
Oysa çok güzel uyuyabiliyormuş gibi bir vibe veriyorsunuz 😊
Ben de akşamları çalıştığım için geç yatmak alışkanlık olmuştu.
Sabah da spor yapmak için erken kalkıyorum. Böyle bir döngü işte benimkisi de 😊
Günde bazen dört saat uyurum bazen beş. Benim uykuyla aram yok bazen. Uykum gelmiyor çoğu zaman. Bunun da dışında gecelerim biraz karmaşık geçiyor hayat üzerine çok düşünüp kafa yorduğum günler oluyor. Mutlu insanlar uyur zaten değil mi?
Normalde en güzel uyku akşam 10-11 de yatılan uykudur. Sabah erkenden zihinde kalkarsın. Spor yaparken her akşam 11 yatıp 7 de kalkıyordum. Şimdi gece 12-1 yatıp sabah 9 da kalkıyorum. İdeal uyku süresi yine doluyor.
İdeal sayılmıyor ama ben 5-5.5 saat uyuyorum yetiyor bana bence benim açımdan ideal
cidden ya manyak gibiyiz
Ben her gün 5 saat uyuyorum iş hayatım olduğu için 🙄
yenidogan sayilirim...12 18 saat uyusam olur mu
görselde görüldüğü gibi uyuyorum cok eskiden az uyurdum ama depresyonda olabilirim 4 5 yildir
bazen 18 saat nasil 😀
yaslilik iste 😀
Sadece pazar günü, alarm falan kurmuyorum haftanın yorgunluğunu atmak için 🙈
Uyu uyan uyu uyan hiç bişey anlamıyorum o uykudan ben ya memnun değilim uykusuzum 😂
6 saat uyusam yetiyor fazla uyuduğum zaman yorgun oluyorum
Uyuyorum soruya yanıt olarak xkxkoz
İdeal sürem yoktur. İş günlerinde genelde 5 saat uyurum, haftasonu ise o tamamen uykumu almam için gereken sürede uyuyamadığım artan uyku saatlerini uyurum.
sabah 7de kalkıyorum. yattığım saat değişebiliyor.
Çoğu zaman normal uyku süremin baya altında sayılabilecek bir sürede uyuyorum
8-9. Senin kadar güzel birini görmek çok zor. Sen nasıl bir şeysin böyle. Meelek gibisin
3 5 saat uyuduk uyuduk yoksa dertler bizi uyutmuyor
Genelde 7-9 sat budn yukarısı çok aşırı yorgunlukda olur
Bazen düzensiz olabiliyor ama , yeterli düzeyde uykumu almaya calisiyorum
4-5 saat uyuyabilmissem kendimi dünyanın en mutlu insanı sayıyorum 🥱🥱
Çalıştığım günler 10 saat yine uyuyorum calismadığımda sekiz sen seversin sevmezsin ben uyku kadınıyım jdjdkd
Uyuyamıyorum maalesef
Çok düzensiz oldu uykum
Daha az uyuyorum. 7-9 saat ne 4-5 saat yetiyor. 🙄
2-3’te yat 5.30-6’da kalk 😂😂
İşin kötü yanı vücut alıştı, tatil zamanları uyuyamıyorum
Sağol ya çok iç acıcı oldu shshsh
gunde 5 saat falan uyuyorum ben yaa
yazik bize mi desem ki
bak aklima girion yapma böyle seyler 😈
sordugun sorular verdigin cevaplar falan benim kafa dengim , hemhalim gibi birisin anlasiliyor bak fena yürurum uyarayim 🫣😅😇
aman cilveni yerim bide nasil sıritio ya
6 saat yetiyor bana
Evet uyuyorum hatta şimdi uykusuzluk başladı
Fazla uyumam gece gunduz telafi edrm cok yorgun olursam
Değişiyor bazen çok uyuyorm bazen de uyku süresinden çok az uyuyorm
6 saat uyku yetiyor bana
son zamanlar maks 4 saat uyuyorum
hiçbir zaman ideal bir uykum olmadı
Maalesef bu ara uyuyamıyorum
Günü 5 saat uykuyla kapatabiliyosam şükrediyorum
Eskiden uyuyordum ama son zamanlarda uyamiyorum
Keşke ama nerede
7 saatten sonra uyuyamıyorum
Genelde ideal süreden hep daha az uyurum.
Çok dengesiz benim uyku düzenim.
Bugünlerde uyuyamıyorum
akşamları başka meşguliyetlerim oluyor genelde 😜
Uyku ilacı alıyorum ve günde 6 ila 10 saat uyuyorum
Yok günde 7 sat anca sen uyyonmu
Anladım ben hastane de çalışıyorum o yüzden uyku düzenim bozuldu
Niye sildin
8 saat
Kafana neyi takiyorsun
Ne ne alaka
tamam bende sordum yok de gec ne ne alaka diyon
Değişkenlik gösterir