Belki bir şarkıda, belki bir fotoğrafta, belki bir takvimden, belki boş bir duvardan. Motivasyon bunların neresinde diye sorarsan aslında hiçbir yerinde motivasyon beynimde. Ben onlara bakarken duvarı, fotoğrfı falan görmüyorum. Ben hayallerimi gelecekteki beni, yüzümdeki gülümsemeyi görüyorum. Ben ne için yaşadığımı düşünüp motive oluyorum.
Kaybettiğim motivasyonu bulmanın yolu, küçük adımlarla yeniden başlamak. Motivasyon kaybolduğunda, genellikle büyük hedefler gözümüzde büyür ve her şey zorlayıcı hale gelir. O yüzden, önce küçük bir adım atmak, bir şeyler başarmak ve kendime hatırlatmak önemli. Ayrıca, eski ilham kaynaklarımı gözden geçirmek, kitaplar okumak veya insanlarla konuşmak da tekrar canlandırıcı olabilir. Zaman zaman düşüncelerimi toparlamak, nerede durduğumu fark etmek ve neden başladığımı hatırlamak motivasyonu geri getirebiliyor.
o kendi istediğinde beni buluyor... ben isteyince onu bulamıyorum maalesef. böyle zamanlarda ya gitar çalıyorum ya şarkı söylüyorum ya da müzik dinliyorum. tek sığındığım şey bu