Yanlış insanlar yanlış hayatlar. Elle tutulur bir olay olmayınca suçlu sensin. Herkes çıkar peşinde. Kime gülsek bir şey alıyor.

#ZorundamıyımEfsane ✌ >>1903<< foRz@ te@m
Yanlış insanlar yanlış hayatlar. Elle tutulur bir olay olmayınca suçlu sensin. Herkes çıkar peşinde. Kime gülsek bir şey alıyor.

#ZorundamıyımEfsane ✌ >>1903<< foRz@ te@m
Allah şahit ben kimseye bir şey yapmadım kız peşimi bırakmadı evet demeyerek gittim hesaptan has ettim zaten kız çok zor o çocukla konuşması bile risk üstüne evlendiler iki tane çocukları var daha büyük bir risk demek ki konuşmuşlar bana bunları dedi falan oda demiştir ki intikam alalım o şekilde intikam alıyor sonra doğruysa Allahın adaleti oluyor bu denenler doğruysa diyor ki yapmasak mı? oda diyor ki ben sana o kadar şey yaptım kurtulamıyor aslında çocukla konuşan kendisi şahit de oldum kendi etti kendi buldu bu bir gerçek
Şansın yaver gitmiş desene
her şey Allah'tan
Zarar nedir? Zarar; bir şeyin, bir olayın yol açtığı kötü sonuç ya da çıkar yitimi. Bunu ister maddi ister manevi acıdan değerlendirin anlam değişmez
Ben sadece kendime zarar veriyorum! Hayır efendim, bu doğru bir yaklaşım değildir. Hayatın dinamiğinde her insan bir vasıftır ve her vasıflının bir sorumluluğu vardır. Bu sorumluluk, her ne kadar öncelikle kişisel gibi görünse de, aslında toplumsal bir meseledir.
Örneğin, bir çiftçi "Bu yıl ekin ekmeyeceğim" dese, bundan sadece çiftçi zarar görmez. Bu karar yalnızca kendisine zarar vermekle kalmaz, toplumu da etkiler. Aynı şekilde, bir öğretmen görevini yapmazsa, bir doktor mesleğini icra etmezse, bir polis güvenliği sağlamazsa ya da bir fırıncı ekmek üretmezse, bu durum sadece bireysel bir kayıp olarak kalmaz; toplumsal denge de sarsılır.
Her birey, sahip olduğu vasıf ve üstlendiği sorumlulukla toplumsal yapının bir parçasıdır. Bu yüzden bireyin kendi kararlarının ötesinde, topluma olan etkilerini de göz önünde bulundurması gerekir.
Biz kendimize manevi açıdan zarar veriyoruz hocam
Bak Dağ delenim Manevi Zarar nedir Soyut olanın önce Somut olana bakalım ve bu herkes için de anlamlı, önemli ve değerli olanı "İyi ve doğru" olarak anlamaya çalışalım ki ancak o zaman maddi olanın manevi tarafını ve zararını konuşalım
Şimdi İşin uzmanı @r_engarenkyollar e ben desem ki ben sana vermem gereken senin ya da birinin parasını ben kaybettim, düşürdüm ya da yakıp yok ettim... Lakin al sen bu parayı o kaybettiğimin yerine koy o desem O bana derki hayır bu asla Zarar olanın yerini asla almaz onun aslı olanın haricinde bana vereceğin her şey aslın da hep Kâr dır.
Galiba evet, insanların günlük yaşamında defalarca yaptığı eylemdir kimi zaman, kimi zaman da insanın kalbinde ki acıyı dindirmenin belki de unutmanın bir yoludur. Televizyon izleyerek, bilgisayar başında saatler geçirerek, 2 adım öteye arabayla giderek, içki, sigara içerek kendine zarar verip bir taraflarını kesen insanlara acıyan insanlar vardır etrafımızda. onları güçsüz olarak görür bu insanlar ama kendi nefislerine hakim olamayıp vücutlarını yavaş yavaş öldürür ve bunu görmezden gelirler. İnkar içinde yaşamaya devam edip kendilerini üstün görmeleri ise kalbindeki acıyı dindirmek için kendilerini kesen insanların dürüstlüklerinin yanında aptal bir eylem olarak kalmaktan başka hiç bir şey değildir.
Bir insana güvenerek mesela.
Evet, insan en çok kendisine zarar verir. Geçmişte yaşadığı anılar, kabuk bağlayan yaraların sorumlusu biziz.
Kendimize saygımız bile kalmadı, bir de başkasına mı suçu atacağız?
Ayna karşısına geçip kendimizle konuştuğumuz oldu mu? "Ben kimim?" diye kendimize sorduk mu?
Ne yaşarsak yaşalım kendimize zarar verip açılan yaralara acı vermeyelim. Kendimize sevelim, sevdirelim. 🙏🤗
Çok güzel açıklamışsın eline sağlık.
Teşekkür ederim bea.. 😅
Rica ederim bea 😂🌹
Cevap
9Cevap
Aynen öyle, bir insanın kendine verdiği zararı yedi cihan bir araya gelse veremezmiş.
Maalesef öyle. Ne kadar iyilik yapıyorsak o kadar kötülük görüyoruz. Hz Ali'ye sormuşlar hiç kötülük gördün mü diye. Kimseye iyilik yapmadım ki kötülük göreyim demiş.
Kesinlikle öyle 👍 oyuzden zaten hep hayatımız keşkelerle geçer
Evet canım kendimizi rahatlatmak için keşke diyoruz.
Aynen öyle 👍👍 insan 30 35 yaşına kadar hayati yaşıyor , 35 ten sonrada o hayatını neden nasıl niye keşke diye sorgulama evresine giriyor tıpkı bizim şu an yaptigimız gibi
kendime zarar vermem.
Düşünceler ile zarar veriyor..
Her bir insan birini bir çıkar için sever. Kimileri egosu yüksek olsun diye, kimileri, malı mülkü var diye, kimileri güzel diye kimileri ise bel altı cinsellik isteğini karşılasın diye. Her insan günden güne kendisine olan ilgisini kaybediyor, değer verdiğim birisi bile şu an ona karşı bütün hissimi yittirdi bile bile.
Kesinlilkle öyle. Nerelerdesin sen Hüseyin
Eyvallah sağolasın kardeşim ✌
İnsan bazen gerçekten en çok kendisine zarar verir. Yanlış kararlar gereksiz alttan almalar yerli yersiz gereğinden fazla kendinden kendinden ödün vermeler. İnsan karşısındakine değer vermeyi bilir de kendine veremez bazen. Kendi değerini görmezden gelir orada da başlar aslında kendisine zarar vermesi.
Evet başkasına değer verdiğimiz kadar kendimize versek doğru diyorsun.
O zaman yıpranmayız da. İnsan zaten en çok kendine yapar
Sonradan diyoruz keşke yapmasaydım diye.
Çokta anlamı olmuyor bunun. Kendime haksızlık yaptım buna nasıl susup kabullendim hissi varya vicdan azabı gibi bişey. Olur olmadık yerde aklına geliyor insanın
Özellikle yalnız kaldığında türlü türlü kafada kurarak aklına geliyor.
Aynen öyle. Bide canın çok acıyor. Nasıl katlandım buna diyorsun. Yalnız kalınca insan kendiyle daha bi samimi yüzleşiyor. İş işten geçmiş oluyor bazen
Şuçluluk duygusu çöküyor.
Haklısınız. O yüzden en çok kendinize değer veriniz :)
Öyle yapalım bakalım hep birlikte 🤗
Yapabilmeyiz. Yoksa gecenin 3ünde daha çok konuşulur bu mevzular :) iyi geceler size
İyi geceler benim sabaha kadar yolum var :D
E iyiymiş biraz daha hırpala kendini :)
Çalışıyorum ama ben yaa :D
Kolay gelsin :)
Teşekkür ederim. Yardım et kolay olsun :D
Senin iyiliğin için etmeyeceğim :) işe verirsen düşünmemiş olursun 😀
İş yerinde yardım et demiştim ben :D
Tamam işte çalış düşünecek vakit olmasın 😂 hiç boş kalmazsan düşünmezsin de. Bende ne zaman bişeye üzülsem takılsam bişeylerle uğraşırım
Çay kahve yapacak birisi de lazım :D
Haha. Kalsak iş yaptırıcaksın vaktinizi almayım daha fazla Müsaadenizle :)
İyi geceler :) yine bekleriz :D
Sizede kolay gelsin:)
Eğer karşımdakiler bana zarar verdiği halde yapmam gerekeni yapmıyorsam evet kendi kendime zarar veriyorumdur. Sadece suçu karşıdakine atmak daha kolay 🤷🏻♀️
Şampiyon sakin ol :D
Tutmayın içimdeki küçük enişteyi 😂😂
ahaha komik kadın harikasın :D
Teşekkürler sen de öylesin 🌸🙃
O zaman al sana çiçek🌹🌹🌹🌹
Yiaaa tişikkirlir sipirmin 🥰
Wuu huuu 🥰🥰
her şey içimizde insanladı takp takmamak değer verip vermemek dolayısıyla bu da kötü deniz yaşayınca zarara dönüşüyor. Kendi kendimizin düşmanıyız.. ya da dostu..
Fazla değer adamı kendisinden ediyor.
Değer beklemek yoruyor insanı.
Sen kendin veriyorsan karşıdakinden de görmek istersin.
Sen ben veriyoruz ama herkes bir değil. 5 parmağın nasıl 5 i farklı ise insan oğlu işte öyle.
Ama seçenekler çoğaldıkça hata artıyor farkında olmadan.
Olmuyor sadeleştirmek. Bir yerden hayatına giriyorlar.
Maalesef en çok kendine zarar verir insan hırs öfke. Hersey kişinin kendine zarar
Evet sonra derin düşüncelere dalmak kendine zarar veriyor.
Ne yapıyorsak kendimiz kendimize yapıyoruz zaten sevabimizda günahımız da kendimize
Öyle oluyor değil mi? Bizi bize bırakmıyorlar hiç.
Maalesef
Herkese zarar vermek bile kendine zarar vermekten kaynaklı...
Bu da ilginç bir düşünce.
Ne derler insanın kendine yaptığını hiç kimse yapamaz diye
Öyle evet. Dikkatli olmak lazım.
Bazen veriyoruz istemeden yanlış insanlar yanlış durumlarda alınan pozisyonlarda
Kesinlikle ✌️👏
Bir parça umudum inancım kalmıştı bugün de o parçayı kaybettim.. ve düşününce evet insan kendine başkalarına güvenerek zarar veriyor..
Birisi çok mu zarar verdi.
Hayır
Ben güvenerek hata etmişim kısacası hayal kırıklığına uğradım.
En yakın bildiğim arkadaşım kuzenim dolandırdı bunun şokunu yaşıyorum neyse buda geçer elbet 😂
Maddi olarak mı
Evet
İşmaddyat olunca kardeş kardeşe bile düşüyor
Elbette kendisi verir takılı taş gibi sabit kalan insan uzulmeye mahkumdur
Nasıl peki zarar verir?
Güzel soru 😂
Geçmişe takılı kalan üzüldugu halde aynı yerde duran yeniliklere açık olmayan sürekli aynı şeyleri dusunen insan kendisine ve gençliğine zarar verir
Güzel cevap oldu :D
Diyosun 😂
Evet. 40 astım hayat biter ölüp kurtulacağım ben.
Hayır aslında saf olmanın bedelini öder
Bak bu da güzel bir yaklaşım ✌️👏
Teşekkür ederim
Evet insana en çok kendisi zarar verir.
Kesinlikle ✌👏
☺️
Kendisi ve en sevdiği
En sevdiği kanısına nereden vardıysan çok doğru ✌👏
Hayır, zarar gelmez diyip hayatına aldıkları.
O da var ve bu konuda da çok haklısın.
Evett
Aynen öyle sayın uberim
Kesinlikle evet
Kesinlikle ✌️👏
Bu bir noktada doğru
Güveniyoruz çabucak ve zararı oluyor.
Bir bakıma öyle.
Kesinlikle öyle. Hep hatayı sonra kendimize buluruz yapmasaydım keşke diye.
Evet öyle özelikle de kafadaki düşünceler
Başkalarının üzünden birde.
Evet çok doğru
Aynen öyle...
Evet kesinlikle ✌👏
Hemde nasıl
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?