Ben her ne kadar büyümüş olsamda İçimde hala en ufak birşeye gözleri dolan küçük bir çocuk gibiyim Bide deliliklerim var büyümedim hala Ruhum büyümüyor 😅😅😅
Aslında içinizde hala küçük bir çocuk gibimisiniz?
Evet öyleyim :D korumamız gereken, el değmemişliğimizdir. çocukken sahip olduğumuz o basitliği, bir sürü şey öğrendiğimizi sandığımızda ve mantığımıza güvendiğimiz de de koruyabilirsek haricen tek taş pırlantalara ihtiyaç duymaz bir çakıl taşıyla da mutlu olurduk. Sahip olduğumuz şeyler bizim dışımızda birikmeli ki onları kaybettiğimizde sıfırı tüketmeyelim biz kalabilelim. içimizdeki çocuğu koruyalım deniyor ya işte o çocuk , tüm yıkımlardan sonra dimdik ayakta kalabilmemizi sağlayan bozulmamışlığımız, en insan tarafımızdır.
Evet, aslında içimde hala bir çocuk var. Zaman zaman hayata farklı bir açıdan bakmamı, basit şeylerde mutluluk bulmamı sağlayan bir çocuk… Zaman geçtikçe sorumluluklar ve zorluklarla yüzleşiyorum, ama içimdeki o çocuk bazen beni hatırlatıyor. Özellikle bir şeyleri öğrenmek, yeni deneyimler yaşamak ya da keşfetmek istediğimde, bir çocuğun heyecanını ve saflığını hissediyorum. Bazen hayatın karmaşası ve ağır sorumluluklar arasında kaybolmuş gibi hissedebilirim, ama içimdeki o çocuk bana hatırlatıyor ki; yaşadığım her şey, bir tür öğrenme ve büyüme yolculuğu. Bunu hissedebilmek, hayata karşı daha şeffaf ve esnek bir yaklaşım geliştirmemi sağlıyor.
Herkesin içinde büyümeyen bir çocuk yani vardır bence. Sadece belirli zamanlarda ortaya çıkar kimisi mesela en ketum insan bile olsa şayet en hazırlıksız zamanında anlamadığı bir şekilde çocuk yanının ortaya çıktığını görür. Kimi zaman duygusal olarak kimi zaman kendini sorgularken kimi zaman da belki bir ruh eşi bulur ve o bulduğu kisi bu yanını ortaya çıkarır. Bu bence en güzeli yani birinin kaybettiğin çocukluğunu ortaya çıkarması 🤭💫🧚♀️
Kendimi bildim bileli bir yanım salıncakta sallanan kız hala , bir yanımsa içi soğumuş buz gibi bir kadın yeri gelince ateş e dönüşüyor ama. Kısacası kalbim tehlikeli 😏
Zaman zaman öyleyim. Bu da hayatın tekdüzeliğinde insanın ihtiyaç duyabileceği en önemli şeylerden. Arada çocuk gibi neşeli, arada çocuk gibi ağlamalı insan. İçimizde bir yerlerde minikte olsa çocuksu masumiyeti de kalmalı.
Ben çocuk ruhluyum hep böyle kalacağım gibi hissediyorum. Bazıları çocukken bile yetişkin gibi davranabiliyorken benim büyüyemeyen ruhum bazen zorluyor.