Karar verirken kendine mi güvenirsin yoksa başkasının onayına yardımına ihtiyaç duyar mısın?

22 Aralık 2024
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Karar verirken kendine mi güvenirsin yoksa başkasının onayına yardımına ihtiyaç duyar mısın?

22 Aralık 2024
Arada sırada geliyor bu, genelde yetkinliklerim ve yetkilerime dayanarak ilerliyorum, bazen zorlanıyorum ama kesin karar vermem gerekiyorsa, ''korkanın çocuğu olmaz'' diyerek ilerliyorum, hayat belirsizliklerle dolu, boşuna vakit kaybetmeye gerek yok. Yani, olur öyle şeyler, yeter ki farkında olun.
Karar verirken genelde içgüdülerime ve mantığıma güvenirim. Çünkü hayat bana, en doğru kararların kendi deneyimlerimden ve iç sesimden geldiğini öğretti. Tabii ki, bazen karmaşık durumlarla karşılaştığımda güvendiğim birkaç kişiden fikir almayı da tercih ederim ama bu, tamamen onların yönlendirmesiyle hareket ettiğim anlamına gelmez. Daha çok, farklı bakış açılarını dinleyerek kendi düşüncelerimi şekillendiririm. Özellikle önemli kararlar alırken geçmişte yaptığım hataları ve bu hatalardan aldığım dersleri göz önünde bulundururum. Örneğin, bir defasında bir arkadaşımın tavsiyesine çok güvenip kendi hislerimi göz ardı ederek bir adım atmıştım ve sonuç beni hayal kırıklığına uğratmıştı. O günden sonra kararlarımda başkalarının fikirlerini bir yol haritası gibi görmeyi, ancak son sözü kendime bırakmayı öğrendim. Bence insan, kendi kararlarına sahip çıkabilmeli. Çünkü ne olursa olsun sonuçlarına da kendisi katlanacak. Bu yüzden bazen yalnız kalmak, içe dönmek ve gerçekten ne istediğini anlamak daha sağlıklı bir yol oluyor. Yardım istemek kötü bir şey değil, ama dengeyi kurmak ve son kararı kendi iradenle vermek özgüveni de artırıyor.
Çok ender olarak onaya ihtiyaç duyarım. Ama o onayı verecek düzeyde birini bulamıyorum.
O diye birisi yok ki
Cevap
25Cevap
Ciddi kararlarda fikirlerine güvendiğimiz insanlardan destek almakta hiç bir problem yok. Eksisi olmadığı halde artısı çok fazla olur. Bu onay anlamı taşımaz, destek / danışma anlamı taşır. Herkesin mutlaka çevresinde danışabileceği insanlar olmalı. Her kararı değil ancak ciddi kararlarda yardım alınırsa motive edici olur. Sürekli kendi bildiğini okuyan bir yerde mağlup olur.
Herkesten fikir alır kendi bildiğimi yaparım. Onay almış mı oluyorum? :d
Hayır onaya ihtiyacım yok kimseden.
Bazen insanız kararsız kalabiliyoruz. Benim de an geliyor öyle zamanlarım oluyor. Fikirlerine güvendiğim arkadaşım veya çevremden, aile üyelerinden yeri geliyor onay alıyorum. Bazen insan fikrinin doğruluğunu duymak istiyor.
Genel olarak lakin kendi kararlarımı kendim veririm.
Hayır kimsenin onayına ihtiyacım yok kendi fikir ve kararlarıma sonuna kadar güveniyorum ama bazı ciddi konularda çok güvendiğim kişilerden destek alabilirim. Sadece fikirlerini almak için tabi yinede bana en mantıklı gelenle hareket ederim her zaman.
Konu veya sonucu sadece bana değcekse cokta güzel kararlar aliyorum!
Konu cocuklarimin geleceği isede bi güzel kararlar aliyorum
Ama konu böyle Ailecek veya baskalarida icin'deyse almiyorum o sorumluluğu
Yalnızca içimden geleni ve mantığıma uyanı yaparım, başkalarınin fikirlerine ihtiyacım yok.
Bu arada konudan bağımsız bir şekilde görsel beni maziye götürdü. Muazzam bir diziydi. Duygulandım eski güzel günlerimi hatırlayınca.
Çocukluk travmalarında olsa gerek.
Onay ihtiyacı duyuyorum ama nihai kararı verirken sadece kendi hislerimin veya tecrübelerimin ışığındayım.
Kendime.
Ne istediğimi biliyor olmam.
Bana yakışanı yaptığım için vicdanım rahattır genel olarak.
Kişi bilince bazı şeyleri denemekten gerçekten vazgeçiyor.
İlk başta kendi içimde analiz eder ve kararımı veririm. Sonrasında bilgisinden, tecrübesinden ve samimi kalbinden emin olduğum kişilere danışırım.
Onay vermediklerinde inadına yapacak biriyim o nedenle onay beklemem ama bazen çok güvendiğin insandan fikir alabilirsin ki bu gayet yerinde bir hareket olacaktır.
Konuya göre değişir. Çoğu kararı kendim veririm benim üst akıl anne ve ablam onlarla da istişare yapılır .
Onun onayına ihtiyacım yoktu ama o onaylayınca mutlu oluyordum sanki doğru yolda gibiymiş gibi hissederdim.
onay mı pehh oda ne jxpajsnsja onaya falan ihtiyacım yok aga 😽💅
Tam tersi aldığım kararlarda dış etken işin içine girerse, o dış etkeni çok fena kırıyorum...
Kendi kararlarımı kendim veririm ama bazen babamdan fikir alırım görmüş geçirmiş adam yani😀
Fikir alırım en son sözü ben kendi sezgi ve hislerime göre söylerim
Noter benim söylediklerimi kimsenin tasdiklemesine gerek yok !
Başkalarının fikirlerini dinler kendi kararırımı kendim veririm
Onaya ihtiyacım olmaz o sebepten dolayı çokça eleştirilirim
Karar veririm ve herkes kararımı onaylar yoksa kıyamet kopar hjk
Kendime güvenirim. Başkasının onayına ihtiyaç duyuyorsam o karar bana ait değildir.
Danışırım ama son karar yine kendi bildiğim olur genelde
Ben dik başlı başına buyruk biriyim kimseye soramam. O diye biri de yok zaten.
Herkese sorarım sonra kendimi bildiğimi yaparım🤷♀️
Konuyu bilenlerle istişareyi yapar kararı veririm
Seçimlerimin sonuçlarını ben yaşayacak isem bir başkasının onayına ihtiyaç duymam..
Ben tekim onlar hepsi🍎💎
Fikir almak güzel ama kararlarımı kendşm onaylıyorun
Kendi kararlarımı kendim verebilecek yaştayım çok şüküR
danışırım ama en son yine bildiğimi okurum
İnsan sevmiyom banane onlardan
Kendim veririm kararı onaya ihtiyacım yok
Yoo genelde kimseyi sallamam.
kimseye ihtiyacım yok
hic kimseye ihtiyacım yok
Asla yok.
Önem verdiğim kişilerden olumlu cevap beklerim
Hayır yok. Kendi kararlarımi veririm.