Kişilik & Karakter konusunda 492 cevap paylaştı. Belirli bir dini inancım yok fakat bence teoloji insana çok fazla şey katabilecek bir alan, özellikle de tasavvuf ilminde eski dönemlerin bilginlerinin yazdığı çok fazla şey var. Din kitapları, surelerden ve tasavvuf kitapları üzerine düşünülürse oradaki felsefenin insana çok şey vereceğine inanıyorum.
03 Yorumla- 1 yıl
Dimii felsefeye dalıp bazen kalasım geliyor orada
- 1 yıl
Evet, insanlar nedense meseleyi sadece bir şeye inanıp inanmamak zannediyor. Bunu hiçbir zaman anlayamadım. Varlığı veya yokluğu senin için ne anlama geliyor, asıl olan bu olmalı. Olmadığına inanıp geçmek, ya da olduğuna inanıp geçmek (inandığı dinle tasavvuf hakkında hiçbir şey bilmeyen, kuranı bile okumayan çok insan var ne yazık ki) kimseye bir şey katmayacak. Oradaki felsefeyi arşınlamak, ne demişler diye kafa yormak çok önemli.
- 1 yıl
Kesinlikle. Aslında herkese kulak vermek, dediklerine dikkat etmek gerek. Aynı fikirde olmadığımız her insana "sen yalan konuşuyorsun cahil" demek çok kırıcı ve kaba. Dinlemekten de vakit ayırmaktan da zarar gelmez. En kötüsü yeni bir fikir kazanır, bir insanın tecrübesini bünyemize katarız ki bu aksine çok güzel 💫
En İyi Cevaplar
- Kişilik & Karakter konusunda 861 cevap paylaştı.
1 yılMekke'de yazılanlarla Medine'de yazılanlar arasında ciddi farklar var. Eğer Kur'an-ı Kerim'i, kronolojik olarak okursanız ilk ayetlerin (Mekke'de inenlerin) tamamının imanla, Medine'dekilerin ise devlet işleriyle alakalı olduğunu görebilirsiniz. Medine'de devlet kurulduğu için daha çok sosyal konulara değinilir.
Yine Mekke'deki ayetlerde, Muhammed b. Abdullah'ın daha pasif kaldığını, Medine'de devlet kurduktan sonra ise gücünü artırdığını bizzat Kur'an-ı Kerim üzerinden takip edebilirsiniz. Mekke'de yazılanlar, ''bari peygambere inanmıyorsunuz, Allah'a iman edin'' anlayışıyla daha müşkül bir süreç içinde ikna etmeye yönelik iken, Medine'de gücün artmasıyla yazılan ayetlerin de cüretkârlaştığını görebilirsiniz.
Dolayısıyla Mekke ayetleri daha şiirseldir. Medine ayetleri ise, devletin kurulma münasebetiyle daha hukukîdir. Sure bazından ziyade, Mekke ayetlerinin daha güzel olduğu kanısındayım. Zaten İslâm'da sosyolojik tartışmaların neredeyse tamamı Medine'de yazılan ayetlerdedir.
01 Yorumla- 1 yıl
Tarihsel olarak bakmamıştım ama dikkate değer bir açıklama. Teşekkürler ✨
Evet ben de çok severim İnşirah suresini.
Ve daha ilk okuduğumda içime bir ferahlık gelmişti, sanki böyle naneli sakız emdikten sonra gelen his gibi, anlamını da bilmiyordum o zaman.
Bir abimize sormuştum;
Ya abi ben niye sadece bu sureyi okuyunca içime frahlık geliyor dedim.
İnşirah iç huzuru, ferahlamak demek demişti.
İşte Kur'anın bir mucizesi01 Yorumla- 1 yıl
Evet insana huzur veren surelerden. Duha suresi de öyle
Gizli Üye(18-24)1 yılAraf suresi 117. Ayet
andolsun, biz cinler ve insanlardan birçoğunu cehennem için yaratmışızdır. onların kalpleri vardır, onlarla kavramazlar; gözleri vardır, onlarla görmezler; kulakları vardır, onlarla işitmezler. işte onlar hayvanlar gibidir; hatta daha da şaşkındırlar. işte asıl gafiller onlardır.40 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
16Cevap
- Kişilik & Karakter konusunda 9,6b cevap paylaştı.
1 yılAyetel kürsi ve inşirah suresi...
20 Yorumla - Kişilik & Karakter konusunda 203,5b cevap paylaştı.
u 1 yılAyetel Kürsi
20 Yorumla Kur'an-ı Kerim'in her ayeti ve her suresi ruhumun ab-ı hayatı.. Ama daraldıkça bende İnşirah suresini okuyorum, Peygamberimize (sav) çektiği sıkıntılara ithafen seslenilmiş bir sure ve bana sabrı, tevekkülü, zorlukların geçici olduğunu hatırlatıyor
10 Yorumla
1 yılİçinde birçok gizemi barındırması açısından aynı zamanda deccal'ın fitnesine karşı koruma özelliğinden dolayı Kehf suresi duygusallığı yönünden Meryem suresi şeytana karşı koruması yönünden bakara suresi efendimizin vefatına işareti dolayısıyla bu manayı hatırlayarak hüzünlendiren nasr suresi... Hepsini ayrı bir yeri var elbette ama ben kendimdeki yerini bile saymaya kalksam liste uzar 🙂
Bu güzel sorulardan dolayı Allah senden razı olsun
22 Yorumla- 1 yıl
Amin cümlemizden, teşekkürler 🧚♀️
Gizli Üye(18-24)1 yılEn sevdiğin sure hangisi?
kafirun suresi):
1. ey muhammed! de ki: "ey kafirler!
2. "ben sizin taptıklarınıza tapmam."
3. "benim taptıgıma da sizler tapmazsınız."
4. "ben de sizin taptığınıza tapacak değilim."
5. "benim taptığıma da sizler tapmıyorsunuz."
6. "sizin dininiz size, benim dinim banadır."10 YorumlaAyetel Kürsi, çok sık okuyorum ve beni koruduğunu hissediyorum 💞
22 Yorumla- 1 yıl
Kesinlikle öyle, okumaya başladığın gibi bi ferahlık hissediyorsuun 😍
- 1 yıl
Bazen senin gibi eşim olsa Allah'tan başka ne isterim ki... ah dünya yalan dünya al canımı artık.
1 yılBenim için en sevdiğim sure İhlas Suresi. Kısa ama anlamı derin; Allah’ın birliğini, eşsizliğini ve sonsuzluğunu özetliyor. Bence kalbe huzur veren, insanın inancını pekiştiren bir sure.
30 Yorumla
1 yılOnlarca Tanrı anlayışından, Tanrı kavramından sıyrılıp, bir olanın kendisini tanımladığı sure, ihlas suresi beni her okuduğumda etkiler. Onun haricinde bir sürü ayet ve sure var ama en temeli budur sanırım
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 22,3b cevap paylaştı.
1 yılİnşirah evet 11 tane okuyunca suya okuyup içinde can sıkıntımı alıyor
Onun dışında Fatiha severm kuranın kalbi Fatihadr fetih süresi başarı istediğim zaman okurm10 Yorumla yasin’deki şehrin diğer ucundan bir adam koşarak geldi kıssası başta olmak üzere musa kıssalarını kendime yorabiliyorum, ibrahim kıssalarına özenip, duha’nın okunuşunu seviyorum
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 7,1b cevap paylaştı. Ayetel Kürsi ve Hicr / 55. Ayet umutsuzluğa düştüğüm zamanlar aklıma getirim, ki kendime geleyim.
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 4,2b cevap paylaştı.
1 yılYasin ya da fetih sürelerini seviyorum
10 Yorumla Meryem suresi, yusuf suresi ve duha suresi çok rahatlatıyor.
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 2,1b cevap paylaştı. ismi aklima gelmemisti. Benim de bu ve Ayetel kursi
10 Yorumla
1 yılInsirah ve ayetel kursi
Bunların yani sıra salavat çekmek daha hayırlı01 Yorumla- 1 yıl
Evett hatta hesap günü bizi günahlarımızdan kurtaracak olan da bu sözmüş: "La ilahe illlallah"
- Kişilik & Karakter konusunda 3b cevap paylaştı.
1 yılÇok var.
* Haza dua-i uhruç.
*Ayetel kürsi
* Cin süresi.
01 Yorumla- 1 yıl
İlkini ilk kez duydum teşekkürler ✨
1 yılbende insirahi cok severim her zaman okurum cok derin bi sure sifa gibi
01 Yorumla- 1 yıl
Evett 🥹
Gizli Üye(30-35)1 yılAyet olarak -Rabbişrahli Sadri we Yessirli Emri
Süre olarak- humeze
Kur'an okumayı bilmiyorum.012 Yorumla- 1 yıl
Kimse bilmiyordu doğduğunda. Hepimiz zamanla öğrendik, sizde öğrenirsiniz ✨
Cevap sahibi1 yıl2 defa okuyup bıraktım. 2. Sefer bırakmadan önce hırsızlıkla suçlandim ve bir daha okumayacağıma kendime sıkıca tembih ettim.
Cevap sahibi1 yılHarfleri geçmiştim biraz
- 1 yıl
Neden? Hırsızlık suçlaması nereden çıktı, doğru muydu iftira mı? Bence fevri davranmamakta fayda var, her konuda.
Cevap sahibi1 yılTabiki iftiraydı.
Cevap sahibi1 yılHocanın annesi , evimize gelip bunu anneme ve babama sordu.
- 1 yıl
Demek ki hocanız da inanmamış. Bence bir şans daha verebilirsiniz ki okuması da dinlemesi de gerçekten insana ferahlık veriyor. Harfleri geçtiyseniz zaten yolu yarıladınız demek. Biraz ilerisi Kuran'a geçmek oluyor
Cevap sahibi1 yılZor muhtemelen. Bu saatten sonra 20 sene gecmiş.
- 1 yıl
İnsan ister ve çabalarsa her şey mümkün. Ki 20 çok da büyük bir yaş değil. Gençken öğrenir insan pek çok şeyi ve alışkanlık olarak bir sisteme oturtur
Cevap sahibi1 yılNe dersem diyeyim sanırım bir yolunu bulup aksini söyliyeceksiniz.
- 1 yıl
Hayır, benim hatam. Kusura bakmayın yanlış anladım, rahatsızlık verdim affedersiniz.
Cevap sahibi1 yılBelliki ben verdim rahatsızlık. Kusura bakmayın iyi akşamlar.
Ahhh ayrıntıyı görmeden inşirah dedim :)
30 YorumlaRabbimin her suresi ayrı güzel
30 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 3,8b cevap paylaştı.
1 yılRahman suresi
20 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılHer zorluğun arkasında iki kolaylık yoktur bu tercümeyle alakalı benim ezberlediğim mealde 6. Kısımda muhakkak ki bi kolaylik vardir diyor kolaylik olduguna inandirmam maksatli bi anlatim.
01 Yorumla- 1 yıl
Pekiştirme de diyebiliriz
1 yılİnşirah Suresi evet 🥹🙏🏻
10 YorumlaAraf 155
Rad 11
Şuara 224-227
Nahl 6710 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 2,8b cevap paylaştı. kenzül arş çok sevdiğim 1 duadır
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 479 cevap paylaştı.
1 yılbunun da mı ilk 10u falan var yok artık.
01 Yorumla- 1 yıl
Anlayamadım, nasıl?
1 yılAteistim extra bir sevdiğim yok ama İncil güzel
030 Yorumla- 1 yıl
Orada en sevdiğin ayet?
- 1 yıl
Daha okumadım ama okuyacağım İncili evde İncille Tevrat var tek kitap halin birde tek başına İncilde var neyse genel olarak daha güzel geliyo böyle internetten göz attım
- 1 yıl
Okumak için aşırı boş vaktin olmalı aşırı uzun
- 1 yıl
Bide 650 sayfalık kitap falan okuyom Suç ve Cezayı offf
- 1 yıl
Ben incilden bazı örnekler vereyim o zaman😅
Exodus12:29-30
“Gece yarısı Rab, tahtında oturan Firavun’un ilk çocuğundan zindandaki mahkûmun ilk çocuğuna ve hayvanların ilk doğanlarının hepsine kadar Mısır diyarındaki bütün ilk doğanları öldürdü. Firavun, kendisi ve bütün memurları ve bütün Mısırlılar geceleyin kalktılar; ve Mısır’da büyük bir çığlık koptu, çünkü ölü olmayan ev yoktu.
Jeremiah 19:9
“Ve onlara oğullarının etini ve kızlarının etini yedireceğim ve hepsi düşmanlarının ve canlarına kastedenlerin kendilerini sıkıntıya soktuğu kuşatma ve sıkıntıda komşularının etini yiyecek.
1. Timothy 2:12 - "Kadının bir erkeğe öğretmesine veya erkeğe yetki vermesine izin vermiyorum. Kadın sessiz kalsın."
Levitucous15:20 : "Aybaşı hali sırasında yattığı her şey kirli sayılacak. Oturduğu her şey de kirli sayılacak."
- 1 yıl
Teşekkürler beyefendi
- 1 yıl
Rica ederim
- 1 yıl
Göz gezdirdim internetten
- 1 yıl
@Munkesir bı kaç örnek verdim merak ediyorsanız göz atabilirsiniz 🙃😅
- 1 yıl
Benim soruma bak
- 1 yıl
Gerçekten ilginç yazılanları nasıl kabul edebiliyorsunuz?
- 1 yıl
@Zeyzeyy12 Kuran'ı okumadan konuşuyorlar işte oysa bir kez okuyup dinleseler anlamına baksalar.. Allah hidayet versin cümlemize 🧚♀✨
- 1 yıl
@Zeyzeyy12 bir şey diyeceğim kuranda kadınlara değer yok aksini iddia edemezsin ama yalan yok incildede öyle şeyler var neyse mesela muhammed 6 yaşında bir kız çocuğuyla evlenmiş ona sorulmadan ve birden fazla eşi varmış
- 1 yıl
Kadına değer verilse böylemi olur
- 1 yıl
Ben kabaca konuşuyorum kuranda yazılan gibi değil o yüzden kaba gelebilir
- 1 yıl
Düz ve net
- 1 yıl
@Zeyzeyy12 başka örneklerde var
Eğer nişanlı bir genç kadın, nişanlı bir kız varsa ve bir adam onunla kentte karşılaşır ve yatarsa, genç kadını yardım istemek için bağırmadığı için, adamı da komşusunun karısına tecavüz ettiği için taşlayarak öldüreceksiniz.”
“[Kadın nişanlı değilse], onunla yatan adam genç kadının babasına elli şekel gümüş verecek ve kadın onun karısı olacaktır.” — Tesniye 22:23–27
Elçi Pavlus kocalar ve karılar hakkında: "Ey karılar, Rabbe tabi olduğunuz gibi kocalarınıza tabi olun. Çünkü koca, karısının başıdır, tıpkı Mesih'in de kilisenin başı olması gibi." 1 Korintliler 14:34-35
Kadınlarınız kiliselerde sessiz kalsınlar. Çünkü konuşmalarına izin verilmez... Ve eğer bir şey öğrenmek isterlerse, evde kocalarına sorsunlar." 1. Timoteos 2:13-15
Erkekler eşleri sadakatsizse onları boşayabilirler, ancak elbette kadınlara aynı şey yapılamaz. ( Matta 5:32 , 19:9) - 1 yıl
@olmakta_olan yazdıklarınız kadına değer verilmediğini gösteriyor zaten dediğimiz gibi?
- 1 yıl
Kuran'da değer vermeyen bir ayet örnek verir misin. 3. Tefsirimdeyim öyle bir âyette denk gelmedim. Sadece zina yapmanın cezası var o da kadın ve erkek eşit şekilde yargılanır. Mirastan pay alma konuşa gelirsek, erkeğe neden 2, kadına 1, çünkü kadına verilen kadınındır, erkeğe verilen, ailesinindir. Yani erkek, malından ailesine de vermekle yükümlüdür, ayrıca bakınız, boşanma ayetlerine eğer kadın hamileyken erkek onu öylece bırakıp gidemez. Boşanma durumunda, verdiği mehirleri geri alamaz.
Hadis te ;kadınlarınıza güzel söz söyleyin onlara yumuşak davranın, onları dövmeyin. buyuruyor.
Eğer, âyette kadınları dövün diyor olsaydı, hz Muhammed bunu amcasının, savaşta öldürüp organlarını çıkarıp ciğneyrn kadına yapardı. Böyle ayet olsaydı o kadını döverdi, ama görüyoruz ki, o kadın sonrasında müslüman oluyor ve Hz. Muhammedin yanına gidiyor, Allahtan nasıl af dilemesi gerektiğini soruyor.
- 1 yıl
İnternettem okuduğm şeyler varda kurank okumadın onlar yalan dersin o yüzden konuşmuyorum
- 1 yıl
Bakın bazı kaynaklarda 9 bazı kaynaklarda 6 bazı kaynaklarda 17 20 geçmekte.
Biz kaynak olarak hangisini alacagiz peki. Birde şu vardı, araplar kadınlaea değer vermediği için bakın islam demiyorum, o dönemde araplar kıx çocuklarına değer vermiyordu, bu sebeple de adet oldukları yaştan itibaren hesaplanıyordu. Ve kız çocuklarını dırı gömme adedi vardı, 9 yasındaysa 18 yaşında evlenmiş oluyor.
Birde kölelik islamiyetten öncede vardı, köleliği İslâm getirmedi, aksine İslâm ile birlikte köle azat etme, köşeye değer verme ayetleri gelmeye başladı.
Hatta Hz. Muhammed köle azat edip evlat edinmiş, ayriyetten ordunun basıma geçirmişti. - 1 yıl
Bir şey soracağım sen bilgilisin
- 1 yıl
Özelden sorim
- 1 yıl
Beni takip et özelden sorim
- 1 yıl
Neyse burada sorim
- 1 yıl
İslamda Hz Alinin yolundan gidenlerle (Alevilerle) Hz Muhammetin yolundan gidenlerin (yani obir mezheplerin) farkı nedir
- 1 yıl
Dinlerinin bütünlüğünü bozup, gurup ve parçalara ayrılanlar var ya, senin onlara yapabileceğin bir şey yoktur. Unutma ki, onların işi Allah'a kalmıştır. Ve zamanı gelince, Allah onlara vaktiyle yaptıklarını
gösterecektir. Al imran süresinde böyle diyor. Temelde, Allah bizden birlik olmamızı istiyor. Aslında islam da üzerinde en çok durulan konu nedir?
diye sorarsan, eğer tevhid ( yani Allah'a ve ondan başka tanrı olmadığına iman etmek derim.) şirk koşmanın en büyük günah olduğu söylenir kuranda. Yani Allah'tan başkasına yapmak, kula kul olmakta böyledir. 2. Konu da en çok üzerinde duralan konu; salih ameldir, sıkça bahsedilir, yani iyilik yapmak,
Hatta allahım vaadi var ayetinde, senin yaptıgın bir iyiliği arttırım diyor. Ama yaptığın kötülüğün yalnizca dengini veririm diyor. Sistem bu. 3. Ve üzerinde durulan konu ise; adalettir, âyette diyor ki, ülkenizi işgal etmeye calısan ve sizi dininizden döndürenlerle savasın. Ve toplulugu, zayıf insanlar olan kadın çocuklar adına da savaşın diyor âyette. Ve o kadar önemli ki bu konu. Bir de kısasa kısas vardır, sen birinin canını ne denli yaparsan cezası aynıdır.
Haksız yere, öldürürsen, öldürülürsün.
Gibi.
4. Konu, tevekkül, yani allah güvenmek tir, kolay gibi görünür ama zordur. Bir zorluk mu yaşıyorsun tamam bu Allah'tan ve geçecek diyebilmektir.
Gizli Üye(18-24)1 yılbeni hiçbiri etkileyemez
04 Yorumla- 1 yıl
Neden?
Cevap sahibi1 yılAllahın adaletine inanmıyorum
- 1 yıl
Ne yaşadın, neden bu denli sarsıldı inancın konuşmak ister misin?
- 1 yıl
Bende ateistim
Gizli Üye(45 üstü)1 yılmac berabere gidiyorsa 10 dk uzatma tabi
07 Yorumla- 1 yıl
Nasıl yani?
- 1 yıl
@kübrl çok sağoll ilk gördüğümde baya garibime gitmişti 😄
Cevap sahibi1 yıl@kübrl Senin Uber olman icin oyumu verecem söz lan
- Kişilik & Karakter konusunda 2b cevap paylaştı.
1 yılFatiha
10 Yorumla Hicir 97
10 Yorumla
1 yılYusuf suresi
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 6,4b cevap paylaştı.
1 yıl‘Oku’ 🌸
10 Yorumla Taha suresi
10 YorumlaAyetel kürsi
10 Yorumla
1 yılZümer i seviyorum
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 323 cevap paylaştı. Mülk suresi.
10 Yorumla
1 yılİhlas
10 Yorumla
1 yılAllah bize ne yaptı
02 Yorumla- 1 yıl
Ne mi yaptı? Sana Eğer kalbini çıkar ver şu miktarda para verrlim deseler sadece bir kalbin için dünyaları değişmesin, ya da bir gözünü ver deseler değişir misin? Hıı bir paranın satın alamayacağı şeylere sahipsin allahın sayesinde. Sende şu an ne varsa hepsi onun mülkü ve bir gün ölüp gidiceksin Ruhun ona ulaşacak. Ona ulaştıgında isyanla değil şükürler gidenlerden olmak istemez misin? Bir arkadaşın sana araba hediye ettiğini düşün, teşekkür edersin hatta nr yapacağını sasırırsın. Aynı kişinin sana bu sefer ev hediye ettiğini düşün, bu kişinin dahi sana değer verdiğini düşünürsün peki sen bu maddelerden daha mı değersizsin? Sana verilen her ş
Şey için şükret allahın vaadi varşükredin arttırayım diyor - 1 yıl
@Zeyzeyy12 Yok işte biliyorum ben zaten hep verdiklerini düşünelim diyorum
1 yılhepsi boş
01 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım