Benim en sevdiğim sakatat yürek ve dil peki ya sizin en sevdiğiniz sakatat hangisi

Benim en sevdiğim sakatat yürek ve dil peki ya sizin en sevdiğiniz sakatat hangisi

Dil çorbası enfes güzel oluyor kelleyi de ayrı bir severim ama her yerde yemem özellikle gittiğim bir yer var orada yiyorum...
Şırdan ve kırk kat görüntü olarak çoğuna uzak gelse de ön yargıyı kırın tadına bakın derim. Çok şey kaybediyor yemeyen
Şırdan çok iyiymiş, yenir mi bu dediğim ne varsa Adana'ya gittiğimde yedirdi biri sağolsun:))
Masa da hepsi vardı diyebilirim beyin salatasını kadar ama pek sevmedim onu
Sakatatla gerçekten hiç aram yok, hatta bana hitap eden bir şey de değil. Kokusu, dokusu, tadı bana göre değil, bu yüzden mümkün olduğunca uzak duruyorum. Çoğu kişi özellikle ciğer, kokoreç ya da kelle paça gibi şeyleri çok sever, hatta bazıları için tam bir lezzet şöleni ama ben bir türlü ısınamadım. Küçükken ailem denemem için zorlamaya çalışsa da hiçbir zaman sevemedim. Özellikle işkembe çorbası ve paça gibi şeylerin kokusu bile rahatsız edici geliyor. Sevenine afiyet olsun ama ben tercihen sade, daha klasik lezzetleri seviyorum.
Ciğer kesinlikle en sevdiğim sakatat. Özellikle iyi pişirilmiş ciğerin o yumuşak içi ve dışındaki hafif çıtırlık, gerçekten harika bir tat. Yanında biraz soğan, domates ve sumak, ya da bir lavaşın içinde o tadı daha da keyifli hale getiriyor. En güzel halini özellikle ateşte yapılan kömürlü ciğerlerde bulurum. O kokusu bile insanı iştahlandırıyor. Yani ciğerin her türlü pişirme şekli bana hitap eder ama en çok da ateşte pişen ciğerin tadını seviyorum. Gerçekten vazgeçemediğim bir tat.
Eic için teşekkür ederim ❤️🙏🏻
Yerim seni❤️😘
Hepsine bayılırım ama en başta kuzu ciğeri gelir :)
EİG için teşekkür ederim 🌷
Ah, sakatat mı dedin? Vallahi tam benim konum! 🤤 Şimdi şöyle bir şey var: Benim gönlüm bu konuda ciğerden yana. Özellikle kuzu ciğer doğru pişirilirse, üzerine de biraz kimyon serpilirse… Hadi bir dattttt yapsak karşı koyabilen çıkar mı? 👨🍳
Ama sırf seçeneklerle kısıtlamayalım, dana dil de fena değildir, hele güzel bir haşlama sonrası! Sakatat sevdamızın tadına Ramazan’da bir başka doyuluyor. Allah herkese şifa ve bereket dolu sofralar versin! 🙏
Estağfurullah, yemeğe âşığız da aşık olunacak adam değiliz be! 😅 Arnavut ciğeri efsane seçim, üstüne o dediğin biberlerle tam bir şölen olur! 🔥 Ramazan sofrasında buluşalım, herkes bir sakatat getirsin, keyfi süreriz! Afiyetle ve dostlukla, şifa dolu sofralar seni beklesin! 👨🍳❤️🙏
Cevap
20Cevap
sakatat yemem
Akciğer ve karaciğer közde pişecek tuz atacaksin biraz üzerine ben çok severim
Olsa yenirdi közde şimdi canım çekti ya😅
Sen sevdiğini ben sevdiğimi
Tercihler farklı ama
Kurban da taze taze ciğer dalak karışık yapiyoz onun lezzeti hicbi yerde olmuyor ya
Kuzu yürek, böbrek, tassak.
Koyun paca ve Kelle (senede bir olursa ).
Dana sakadatlari yenmez, sert.
Dil ve beyin üstüne limon kimyon karabiber...….. acıktım evde sadece makarna vaaaaaarrr
acaba bılmeden bunlardan ne kadar yedim , en olasılığı ciğer gözüme çarpan
Hiç yemedim bilmiorum
Sakatat sevmem. Bana çöp yemişim gibi geliyor.
En nefret ettiğim şey
Kelle çok ağır bir yemek. Suyunu içince bile tiksinirdim. Yinede herkesin damak tadı farklı
Kokoreç seviyorum sadece.
Kokoreç harika oluyor birde yağı bir az fazla olursa enfes oluyor
Ben sadece yürek ve akciğer yiyebiliyorum.
Hiçbiri. Tiksiniyorum maalesef.
Her turlu sakatat asigim
Kelle paça harıç hepsii
Hiç birini sevmem🏃🏻♀️
Dana dаşşağı yok mu
Kokoreç kokokoko😂
Hepsinş severim, hepsi benim için vazgeçilmezim🤩
Hicbirisi
Dana yürek 🤌
Böbrek severim
Ciğer
kokorec harici yimem