Sevdiklerime karşı da olsa en küçük öfkem kine dönüyor ve sürekli tekrarlanıyor
Ya da birisini öldürmek istiyorum o düşüncelerden nasıl kurtulabilirim.
Ya da birisini öldürmek istiyorum o düşüncelerden nasıl kurtulabilirim.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Nefsin kötü hallerinden birisidir, kin, nefret, öfke kıskanclık vesaire. Yani kısaca nefsini değil ruhunu besleyeceksin senin Ruhun aç kalmıs ama sevgiye, sen kendini sevdikçe etrafını da yavaş yavaş sevmeye başlarsın ama ruhunu beslemek çok daha detaylı konu. Çok maddeci yaşamak değil de, özüne yatırım gibi düşün
Konuşmamız çok güzeldi gerçekten buna ihtiyacım var o kadar motive düşüklüğü yaşıyorum ki o kadar stres altındayım ki neyi yaptığımı ben bile şaşırıyorum
Ruhumu ferahlatmak için ne yapabilirim biraz dinlen de uzağım bir şey yapasım yok
İnancın ne yöndeyse, namaz kılabilirsin, yoga yapabilirsin ama dua etmek çok rahatlatıyor. Yazı yazabilirsin, kısaca neyi yapmayı seviyorsan, kendine emek verdikçe kendini daha çok seveceksin.
Kendi denetiminden örnek vereyim, zikir kalbimi çok rahatlatiyor , bir âyette söyle diyor; kalpler ancak Allahı anmakla huzura kavuşur. Umarım senin içinde öyle olur🩷
@Zeyzeyy12 ya büyük ihtimalle bu söyleyeceğim şeye inanmayacaksın belki;
Verdiğiniz cevabı okurken içime bir ferahlık geldi
Daha alttaki zikirle ilgili yorumunuzu henüz görmemiştim bile!
Böyle bir şey nasıl olabiliyor?
Soru sahibi lütfen cevabımı kaldırır mısınız. Buraya yazdığımı zannederken yanlışlıkla oraya yazmışım.
Zeyzeyy12 ya büyük ihtimalle bu söyleyeceğim şeye inanmayacaksın belki;
Verdiğiniz cevabı okurken içime bir ferahlık geldi
Daha alttaki zikirle ilgili yorumunuzu henüz görmemiştim bile!
Böyle bir şey nasıl olabiliyor?
Allahın bu konuda vaadı var o yüzden, kuran ve zikir daima huzur veriyor. Bu bizlim gücümüz değil Allahın bize bir lütfu 🪻
Her ne kadar son bir kaç aydır yapmasam da ben de zikir çekiyordum.
Namaz kılıyor ve sabah ve akşamları Kur'an okuyordum.
Böyle bir yerden sadece yazılardan o enerji bana nasıl gelebilir.
Demekki kalbiniz temiz ya da hisleriniz çok güçlü
Kalbim temizse neden 1 aydır ibadet edemiyorum?
Aniden bir zorlanma ve isteksizlik başladı ve yapamıyorum.
Çok üzülüyorum da ama olmuyor.
Lütfen bana dua eder misiniz.
Sofi misin yoksa?
İsim de Canan Mine olmasın şimdi?
Belki saçma gelebilir ama 1 aydır bu şeytanı ayinler çok arttı dikkat edersen bebek çocuk cinayetleri ve kadın cinayetleri ve üst üste oldu. Rütiel yapıyorlar büyük yani o yüzden insanlar çok mutsuz depresyon hat safhada. Gece uykuları azaldı uykusuzluk ceken, negatif varlıkların tesisinde olan insanlar çok çok arttığı bir dönemdeyiz inşallah bu dönemi güzelce atlatırız.
Yok değilim sen öyle misin
Evet bu söylediklerin hakkında bilgim var. Hatta dünyanın üzerinde eski mısır kahinlerinden devrolmuş yahudi kabala büyü sistemiyle yapılmış büyünün olduğunu düşünüyorum.
Wifi sinyalleri, elimizdeki tlf'ların 5g sinyalleri, üstteki uydular derken bir çok frekans ile beyin ve zihin kontrolü yapıldığını düşünüyorum.
Allah dostlarını ve sofileri seviyorum. Menzil'e gidip orada kalmıştım vaktiyle. Zikir de çektim ama şu an durum bu.
Düşünmekte haklısın Çünkü bunu sadece bir kişi demedi bir kaç metafizik uzmanı da söyledi hatta rüyalarında İstanbul'a büyü yapıldığını söyleniyormus insanlara bende Görmüştüm. Ve Yahudi oldukları söylenmişti. Belki herkes inanmaya bilir ama inanmamak işlerine geliyor korktukları için.
İnşaallah düzelir seninde durumun
Eğer müsaden olursa bu konuyla ilgili mesaj atabilir miyim.
Sormak istediğim bir şey var.
Böyle ulu orta yazmak istemiyorum
Yazabilirsin
Sadece takip ettiklerinden mesaj alabiliyormuşsun öyle uyarı verdi
Rahatsızlık verdiğimin farkındayım.
O kadar konuştuk hakkını helal et.
Aklına gelirsem dua et
Yok etmedin tabiki buradan yazabilirsin öyle bişey varsa eğer
Metafizik ile ilgili konuşmak için söylemiştim.
Bu zamanda kimsenin kimseye güvenmediğini biliyorum.
Senin takip ettiğin kişiler haricindekiler sana mesaj atamıyor.
Beni eklemek zorunda değilsin.
Ben de buradan konuşmak istemiyorum.
Evet üzgünüm kendimin bir çok konuda kısmetsiz olduğunu farkettim.
Ne kadar güzel niyetlerle güzel düşünsem de, burada güzel yazsam da olmuyor.
Kimsenin kimseye güveni yok.
Bir yerlerde yazılarımı görüp beğenenlerden bana özelden yazmak isteyip, yardım isteyen onca kişiye yardım etmeye çalıştım, zaman ayırdım yeri geldi saatlerce dinledim cevap verdi.
Ama fark ettim ki kendi konularına bile benden daha ilgisizler, ben cvp verirken ilgi gösterip zaman harcarken, karşı tarafın buz gibi ve esnaftan işine yarayan ürünü alıp çekip gitmesi gibi muameleler yapılması kendimi canım gibi hissetmeme sebep oldu.
Ve hepsi de aynıydı soğuk, kısa ve anlamsız konuşup konuyu doğru düzgün anlatmadan, yine benim çabalarımla onlara yardım etmeye çalıştım.
Sonunda benimle kötü bir iletişim kurup gittiler.
Bunu şu yüzden anlattım, yardım istediğimde kimse gelmedi ve gelmiyor, hadi etti diyelim ilgilenmiyor ve hiç kimse konuşmuyor işine geldiği gibi davranıyor. Kendime baktım kusur sende diyorum hep evet hep kusurluyum da acaba benim bu öz veri ve iyi niyetlerim nereye gidiyor?
Neyse şu an ki en son bıraktığım izlenim de eril enerjiden uzak, her şeyi kafaya takan ve sorunlu biri sanırım.
Aslında sen ne yaşadıgını daha iyi bilirsin tabiki ama insanlardan beklentiye girmek, ancak bizi yorar neden dersen, zaten allahın Sistemine aykırı, kula kul olmak birinden bişey bekleyip yardım istemek, hayat anlayana kadar bizi sınava sokar. Sınavı kötü düşündüğüm olmuştu bir zamanlar ama anladım ki aslında benim içinmi beni dengeye sokmakmış aslında imtihanın amacı. İyiki aşırı sevdiğim kişi beni sevmemiş, aslında çok sevdiğim kişiyi Allah'tan daha çok sevip beklentiye girdiğini fark ettiğinde, anlıyorsun ki Allah'tan başka dost yok. Biz daima dengede kalalım
Belki bu dediklerimi duymussundur sana tekrar gibi geliyordur ama kalpten ettiğimiz hiç bir dua geri çevrilmez. Hayatında ne yaşıyorsan onun için şifa iste Allah'tan çünkü ancak onun gücü yetebilir buna.
Sen iyi niyetinle yardım edersin, düzelsin istersin ama unuttuğumuz bir şey var. Herkesin bir rabbi var ve görüyor, ondan başka kimse de yardım edemez. Âyette diyor ya, sana yardım edersem, seni yenecek kimse yoktur. Ama seni yardımsız bırakırsam kim yardım edebilir? Yani istersen tek başına ol, Allah senin yanınysa kazanan sensin demektir. Erik enerji konularını pek detaylı bilmiyorum ama
Kula kul olmak farklı bir konu.
Birinden bir şey bekleyip yardım istemek kul olmak manasına gelmez ve böyle de anlaşılmamalıdır.
e hani bizim dinimizdeki birbirinize yardım edin öğütleri, yardımlaşma, kardeş olma örnekleri.
Misal yakın akrabaya yardım etmeyi emreden ayetler.
Sıkıştığın ya da zorlandığın bir durumda birinden yardım isteye bilirsin.
Hatta bir söz var birisi senden yardım istediğinde önce Allah'tan istemiştir, Allah da onu sana göndermiştir.
Ben yardım etmeyi ve paylaşmayı seven bir insanım, elimde olanı veririm, bilgiyse bilgi vs.
Birisi bendem yardım isteyince benim kulum olmaz, isteyebilir danışabilir.
O zaman kimse okullara gitmesin, okul demek öğretmene danışmak demektir, kimse de doktor'a danışmasın yardım istemesin.
Dini bilgileri öğrenmek için de hocalara, medreselere gitmek onlara danışmak bir nevi bana öğreterek yadım et demektir.
Allah varken kuldan istemek konusunun manası çok daha farklıdır. Kullar vesiledir, yaratan ve onu vesile kılan dolaysıyla yardım eden yine Allah'tır.
Neyse
Bana bunları yazarak anlatacak kadar duyarlı ama güvenmediğin için alt tarafı bir mesaj atılmasına izin vermeyecek kadar da uzaksın.
Sakın bunu bir ısrar olarak algılama.
Bir konuda danışmak için yardım istedim ve etmedin.
Demek ki Allah seni bana vesile kılmamış, içine o ilhamı yakınlığı vermedi.
İşte tam olarak anlatmak istediğim şey de bu. Belki. bir sınav belki bir karma ama sonuçta kapılar kapalı.
Tam olarak benden ne istediğini anlamadım. Yanlış anlama yardım konusunu, tabiki birbirimize yardım edelim ama kalpten bu yardımın Allah'tan geldiğinin bilincinde olalım ve beklentiye girmeyelim diye öylr söyledim. Sende bunun farkındasındır zaten ama çok beklentiye giriyorsun.
Akışa bırak biraz yani, istediğin şey her ne ise.
Psikologla.