Bence cinsiyet değil insanlık meselesi de :)
#Yeterhayeterhayat

Bence cinsiyet değil insanlık meselesi de :)
#Yeterhayeterhayat
Başka bir soruda ”kadınlar mı daha şeytan yoksa erkekler mi?”, ”Kadınlar mı daha acımasız, erkekler mi?” gibi sorularda kadınların hepsi kendilerini övmek için ”kadınlar” yazmıştı 😅😅😅 şimdi burada da yufka yürekli olduklarından bahsediyorlar 😅😅😅 ulan kendinizi övmeyi seviyorsunuz anladık da, bari mantık çerçevesinde övün ve tutarlı olun 😅😅😅😅 bu kadınlar ne enteresan varlıklar la 😅😅
Her boka burunlarını sokmayı çok seviyorlar
Kadınlar evlatları üzerinde çok yufka yürekli, erkekler ise hem kadınlar hem çocuklar üzerine yufka yürekli. Aslında cinsiyet ayrımı yapılamayacak bir özellik... Her iki cinsten de karaktere göre değişen duygular bunlar...
Dediğin gibi bu aslında tamamen insanlık meselesi ancak tüm dünya verilerinden yola çıkarsak en çok katliama uğrayan kadınlar ve bu cinayetlerin büyük bir çoğunluğunu erkekler gerçekleştirdiğine erkekleri pek merhametli ya da yufka yürekli olarak adlandıramayız
Bu objektif bi soru değil hormonlar bile gerekli cevabı veriyor zateeen. Sen hiç dışarıdaki kediye ağlayan erkek gördün mü?
Gördüm
Oğlandır o erkek değildir
Doğada kural bu hiç çevirmeye kalkmayın sizde ne meraklısınız dişi gibi olmaya
Bundan da soru olur :) Kediye ağlayan erkek erkekliğini yitirmiş midir diye soru açın isterseniz :)
Kediye ağlayan bi erkek yok. Konu kapandı direkt 😅
Siz ne anlarsınız duygudan şefkatten. Ama doğanız bu sorun değil yani bende şahsen her şeye duygulanan bir sevgili istemezdim. Maskülen olsun isterdim
@tenedos @ZzAllalone @Gof34 @statüko @xsefa @ByBrawo @Semih6934 siz niye sokaktaki kediye ağlamıyorsunuz?
Ben varya misafirlikte sıcak kısmındaki vanadan niye soğuk akıyor diye bile ağlamıştım. Bizdeki hormonlar tavan yani imkanı yok bizle kapışamazsınız. Senin derdin ne
Arkadaş biraz kırıcı konuşmuş yalnız. Hormonlardan bahsedip objektiflik filan demiş. Ağlayan erkeğe oğlan damgası vurmuş. İnsanlık cinsiyet ya da hormon meselesi değildir, bilginize..
@ofecioaracuratao estağfurullah herhangi bir derdim ve size kastım yok. Sadece söylediğiniz şeyin doğru olmadığını, tanıdığım insanların ne kadar yufka yürekli insanlar olduklarını bildiğim için söylüyorum. Elbette ki kadınlar daha yufka yürekli olabilir çünkü kadınlar insandır, biz insanoğluyuz. Fakat gözyaşı döken bir erkeğe yumuşak demek pek hoş olmadı :9
Dışarıda ki kediye ağlayacak kadar kontrolden çıkıyorsanız duygu kontrolünüz yok demektir. Vanadan soğuk akıyor diye ağlamanız da normal değil en azından BENİM için. Yeri gelir ölen yakınlarıma ağlarım yeri gelir ölen kedime ağlarım yeri gelir sevdiğime de ağlarım; öyle bir olur ki aniden sebepsizce ağlarım. Bu işi cinsiyete bağlamayın rica ederim, söz meclisten dışarı ama bu konuya daha olgun yaklaşmaya davet ediyorum.
Yorumlarda ne anlıyorsunuz aw işte sen normal bulmadığın için kadınlar duygusal diyoruz zaten. Bu tartışma konusu bile değil anatomik olarak incelerseniz cevap net belli zaten.
Cevap
31Cevap
En vicdanlı şefkatli kimse o cinsiyet meselesi değil kişilik meselesi bence
@r_engarenkyollar Kendini bir cerrah olarak hayal etmeni istiyorum senden önünde yeni doğan bebekte olabilir bir çocukta genç ya da yaşlı insan.
Sen bir bayansın ve muhtemelen ömründe bir elbise söküğü, kumaş ya da benzeri bir şeyi dikmişsindir. Peki, aynı dikiş yeteneğinle derin bir kesik ve kanayan bir yarayı, tıpkı bir kumaşı diker gibi sakin ve emin ellerle dikebilir misin? Yüreğin, düşüncelerin, duyguların ve hislerin bu süreçte hiç titremeden aynı rahatlıkta hareket edebilir mi?
Burada kalp, beyin, ciğer gibi daha derin konulara girmiyorum; yüzeysel bir durumdan bahsediyorum. Ama şunu da eklemek gerek: Bu tarz bir şeyi çok sık yaptığında, hislerin körelebilir. Belki de gaddarlaşır insan ya da en baştan gaddar bir yapıya sahip biri mi böyle bir işi yapabilir sence?
@r_engarenkyollar site bakıma girdi yazdıklarım kayboldu diye çok endişe ettim ama kurtardım çok şükür
Yazım çok uzun oldu tek seferde bile göndermiyorum sana benim dünyam da yaşayan gördüğüm bildiğim kadınlar nasıllar. dilersen onları senin vesilen ile anlatayım tanısın bilsin herkes belki biriler bazıları anlarda merhem olur bir yaraya. Bazen saçı uzun aklı kısa bazen güçsüz bazen korkak olan genelde bir konu haricine beğenilmeyen kadın lar.
Kadın... Naif, nazik, narin, kibar, yufka yürekli… Ama hepsinden öte bir ana, bir eş, bir emekçi. Peki, onun omuzlarındaki yükleri anlayabilmek için kaçımız durup bir kez bakabiliyoruz?
Hastanede yoğun bir gün geçirirken, ismimle seslenen birine dönüp baktım. Tanıdık bir sima, gülen bir yüz… Hastanın refakatçisi olan bir kadındı.
"Merhaba," dedim şaşkınlıkla. "Sizi hatırladım! Birkaç ay önce hasta annenizle gelmiştiniz, değil mi? Nasıl oldu, iyi mi şimdi?"
Kadın büyük bir gülümsemeyle yanıtladı:
"Çok şükür, iyi. Annem selam söyledi, hatta size bir hediye gönderdi."
Bu sözler karşısında hem mahcup oldum hem de duygulandım. "Ah, ne gerek vardı! Ellerinden öpüyorum, selamlarımı iletin," dedim.
Fakat ardından yüzündeki neşe kayboldu. Derin bir nefes aldı ve, "Bu kez kayınvalidem için buradayım," dedi.
Şaşırarak sordum, "Neden yine sen? Başka kimse yok mu yardımcı olacak?"
Kadın hafifçe gülümsedi, omuz silkerek, "Sanırım bu işlerde en tecrübelimiz benim," dedi.
Yorgun bakışları gözümden kaçmadı. Dayanamadım, "Neden bu kadar yorgun görünüyorsun? Kocan nerede?" diye sordum.
"Burada, dışarıda bekliyor," dedi.
"Hemen çağır," dedim. "Gelsin."
Adam odaya geldiğinde kadına dönüp, "Hadi sen biraz hava al, dinlen," dedim. "Biz kocanla burada ilgileniriz."
Kadın tereddüt ederken adam itiraz etti:
"Ben yapamam, anlamam bu işlerden. Hem bunlar kadın işi, sonuçta anam da kadın!"
Bu sözler beynimde balyoz vurulmuş gibi yankılandı. Derin bir nefes alıp sakin kalmaya çalıştım. Kararlı bir şekilde adama döndüm:
"Öğrenirsin!" dedim. "Karın anasından hasta bakıcı doğmadı ya. Sen de öğrenirsin. Kadınlıkla ilgili her şeyi öğrendiysen, bunu da öğrenirsin!"
Adam sustu. Ama içimdeki ses susmadı. Kadınların omuzlarındaki yükler gözümün önünden gitmedi.
Yemek yapmak, bulaşık yıkamak, çamaşır yıkayıp ütülemek, evi temizlemek, çocuklara bakmak, misafir ağırlamak… Yetmezmiş gibi gecenin sonunda bir de eş olmak!
Şimdi erkeklere soruyorum: Bir gün boyunca yaptığınız işleri yazsanız, "Karım bana surat yapıyor," dediğinizde hâlâ kendinizi haklı bulabilir misiniz?
@r_engarenkyollar Kuzuların Sessizliği filmini :) seyretmiş idin :) :) Hannibal Lecter
Genel olarak kadınlar daha yufka yürekli, daha duygusalız çünkü
evet faza duygusal yaklasiyorsunuz herseye 🙂↕️🫣
tamam tamam kızmadım bakma öyle 😅🤗
Halk araştırmasında kadınlara soruyorlar eşiniz için böbreğinizi verir misiniz? Hiç bir kadın veririm demiyor, ama erkeklerin tümü canı sağ olsun veririm tabi diyor buradan hangi cinsin daha merhametli ve yıfka yürekli olduğu anlaşılıyor.
lafa değil icraate bakacan o dediğinde araştırma değil montajlı reels videosu
Den kimsin prodüksiyon yapan kişi mi? Laf atıp sallayacağına git yorumlara karış benim yorumum beni ilgilendirir, yorumumu lekelemeye hakkın yok, yorumuma yorum yapma hakkın yok.
@İstilacıTürrİnsan İcraatleri de görüyoruz zaten
Nice insanlar gördüm üzerinde elbise yok nice elbiseler gördüm içinde insan yok”.
Ne güzel demiş mevlana
Kişiden kişiye değişiyor bunlar kardeşim
Kadın severse canını verir ama nefret ederse can alır. Erkek severse yufka yüreklidir, sevmezse en fazla savaş çıkarır
Dediğin gibi insanlık meselesidir ama genel olarak kadınlardır diyorum. Hele ki anne olduklarında ekstra bi yufka yürekli oluyorlar. Canlarım benim🥲
Tabii ki erkekler… Neticede cinsellik konu olunca hiçbir kadına hayır deyip ayırt etmezler. Çünkü hiçbirine kıyamazlar. Harici olarak kadınlar …
Analar, anneler üzerine bence hiç bir varlık da üst seviye zirveye çıkamaz
Cinsiyete bağlı bir şey değil, ama genel olarak kadınlar daha yufka yürekli, çünkü daha daha merhametli ve duygusal oluyorlar.
Kadınlar diyorum çünkü doğuştan annelik vasfıyla doğuyoruz bu yüzden kadınlar daha vicdanlı
Kişiden kişiye farklılık gösterir..
Her bir cinsiyet bir diğerine göre daha yufka yürekli olabilir. Onun için şu veya bu demek çok da doğru olmaz.
İnsanlık meselesi insanın vicdani fazileti ne kadarsa vefa sadakati incelik güzel ahlâkı o kadar yüksektir
Kişiliğinde merhamet vicdan duygusu ağır basan insanda daha çoktur iki cinsiyettede olabilir en büyük etken kişilik yapısıdır
Kadınlar, erkeklerden daha yufka yüreklidir.
Kadınların doğası gereği yufka yürekli de erkeklerin yufka yüreğine doyum olmuyor
Kadınlar gibi görünür ama erkekler daha yufka yüreklidir.
Bunu düşünmeye tartışmaya bile gerek yok tabi ki kadınlar özellikle anneler 🌸
Belli olmaz. Ihaneti gören kadindan daha kötüsü yok.
Sanırım bu kişinin karakteriyle alakalı bir durum burada cinsiyetçilik yapmak yanlış olur.
Kadinlar erkeklere göre daha yufka yürekli oluyorlar ama bazende öyle kirici kotu oluyorlarki
Cinsiyetlikle alakası yok ki bunun insanlık meselesi bu dediğin gibi
Cinsiyet değil bencede ama erkekler biraz duygusuz olduğu için bence kadınlar..
Herkes kendi cinsini savunacağı için bir şey demenin anlamı yok.
Kadınlar daha duygusal olduğu için kadınlar diyorum
erkekgin yufka yuregi ile kadinin ki ayni degil ki
erkek o an kizip bagirir belki ama gelecekte rahat etsin diye birsey ögretmek icindir o
ama kadin öyle degil yavru aglamasin derdinde
Hepsinde vardır cinsiyetle ilgisi yok kimi erkek o kadar yufka yüreklidir ki kadınlara bedel kimi erkekte gaddardır ve kadınlar da da türlü türlü kişi var
Bir çok insan kadınlar duygusal varlık diye yufka yürekli vicdanlı sanıyorlar 😄 ama bu durum öyle değil yanılıyorlar
Annelik duygusu olan daha merhametli ve vicdanlıdır
Karaktere göre değişir. Sanki kadınlar biraz daha önde😊
Cinsiyetin hiç bir anlamı yok önemli olan kalpteki gerçek hisler
Bu soruya kadınlar demek çok saçma olurdu herhalde. Tabii kide erkekler
Kadınlar biraz daha duygusal
Bu aşırı kişisel ya, cinsiyete bağlanamaz 😅
Bence de bu iş cinsiyete bakmıyor
Genelde kadınlar yalana gerek yok maalesef..
Çok merhametli ve gaddar erkekler de gördüm, çok acımasız, vicdansız veya şefkatli kadınlar da. Tamamen kişilik meselesi diye düşünüyorum.
Kadınlar, özellikle de anneler 🌹
Kadınlar daha yufka yürekli
canım erkek çok o yüzden erkekler
Bence lgbt bireyler daha merhametli
Kadınlar daha yufka yürekli duygusalız
Kadınlar şefkatli vsrlklardr
Bu bence kadın erkek ayırmaz iki tarafta da var
Cinsiyeti yok bunun değişir
Kadın erkekten çok karaktere bakıyor
Bazen ama bu daha çok karakter meselesidir
Kadınların daha duygusal olduğu tescilli
kisilige bagli bir sey. kadinlar diyorum