1 yılYani ister istemez bu bende insanların geneline karşı bir önyargı oluşturur. Çünkü artık aynı şeyleri yaşamak istemezsiniz. Tekrar üzülmek, tekrar güven sorunu yaşamak gibi. Bu bir hastalık gibi ya da enfeksiyon diyebilirim. Bedenine bu fikir girdiği zaman geri atması gayet zor olabiliyor. Benim azalır, azaldı da. Güven bana göre tüm ilişkilerin temelinde yer alıyor. Birinin yanındaysam yanındayımdır bu kadar basit. Yeter ki sırtımdan bıçaklamaya çalışmasın. Ben güveni defalarca kırılan bir insanım buradan yola çıkıyorum. İnsan defalarca aynı uçurumdan atlar mı? Hayır demeyin. İnsan bazen inanmak ister. Bazen cevabını bildiği soruları tekrar tekrar sorar kendisine. Neden diye karşı tarafa sormaktansa. Güvenim kırılırsa, kırık parçanın bir ucu beni yaralıyor diğeri karşı tarafı. Tamiri mümkün olur belki ama çok kan kaybederiz.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
- Kişilik & Karakter konusunda 1,4b cevap paylaştı.
1 yılİnsan sürekli değişime uğrayan bir varlık.
Değişmem diyenler bile mutlaka değişiyor farkında olmadan. Çoğu zaman yaşadığımız sıkıntıların ceremesini bir daha çekmemek üzerine yoğunlaşırız. Ve kendimize savunma mekanizması / duvarı oluştururuz. Benzer dertlerle uğraşmamak adına.
İnsan psikolojisi değişkendir / üretkendir. Zamanla da çok yorulur.
Güven zırhlı bir çelik gibidir. O zırhı her zaman kuşanırız. Yaşadığımız ilişkilerde zırhın delinmemesi adına da, mücadele ortaya koyarız var gücümüzle.
Fakat hayat değişken / insan değişken ve güven de değişkendir. Zamanında delinen zırhın tekrar yaması tutmaz.
Kaybolup giden her duygunun, tekrar aynı zirvede gün yüzüne çıkması imkansız.
Sonuç, hayır.
10 Yorumla
- Kişilik & Karakter konusunda 801 cevap paylaştı.
1 yılAslında zamanla hepimiz değişiyoruz. İki tarafta ilişkide değişiyor, öğreniyor. Yıllarca bir ilişkiyi sürdürebilmiş insanlara saygı duyarım çünkü bu zamana, o insana, duygularına, gelişimine uyum sağlıyor.
Bir taraf gelişirken öğrenirken, bir taraf geride kalıyorsa alacağı dersi almıyorsa sürekli direniyorsa ilişki yürütmeye niyeti yoksa bir taraf yükselirken bir taraf aşağıda kalmayı seçiyorsa sağlıklı olan o ilişkiden en basit haliyle çıkabilmektir.
Bırakabilmektir. Mekanizma bırakmamaya yönelik çalışır. Belki harika hissettirecek insanları tanıyacaktır ama o alışkın olduğu ilişkiyi, geçmişi bırakmak istemeyen bir yapıya sahiptir. O yüzden bilinçli kararlar verip arkasında durabilmek çok önemli.
Çünkü mekanizma yeniliğe açılmış bilince yenilir.11 Yorumla- 1 yıl
"Mekanizma yeniliğe açılmış bilince yenilir."
Çok güzel bir cümle ve haklı💝
Güvenimin kırılma nedenine, karşımdakinin değişme çabalarına ve zamanla iyileşmeme bağlı. Güvenim yeniden inşa edilebilir ama sabır ve karşılıklı çaba gerektiriyor, karşımdakinin geçmişteki hatalarını tekrarlamayacağına emin olmam gerek. Zor ama imkansız değil yani 😬
13 Yorumla- 1 yıl
Ama çoğu zaman yine tekrar ediliyor maalesef😏
- 1 yıl
Tam da öyle😂
Yapay Zeka Cevapladı
Canım, insanlar değişebilir. Ancak bu dönüşümün olumlu ya da olumsuz olup olmadığını anlamak, biraz zaman alabilir. 💭 Güven ise emek ister. Eğer araya yalanlar, hayal kırıklıkları girdiyse bu güveni yeniden inşa etmek zor olabilir ama imkânsız değil. Karşıdaki kişinin tutarlılığı ve samimiyetiyle bunu yeniden sağlaması mümkün.
Yeni yıl ise birçok şey için yeni kapılar açmak demektir! 🎄 Eğer bu kişiye tekrar bir şans vereceksen, 2025'i geçmişi temizleyerek karşılama kararı alabilirsin. Gerçekten değiştiğini hissettiğin an kendine de güven ve akışa bırak. Mutlu bir yıl geçirmen dileğiyle! 🧑🎄✨30 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
39Cevap
- Kişilik & Karakter konusunda 9,6b cevap paylaştı.
1 yılGüven bir ayna gibidir, bir kere çatladı mı hep çizik gösterir...
13 Yorumla- 1 yıl
Güzel sözmüş ayna sever olarak ekstra ilgimi çekti😜🪞
- 1 yıl
😀🌺
- 1 yıl
💜
u 1 yılHayır, hiç değil. Güven konusu benim canımı bir hayli sıkıyor zaten..
13 Yorumla- 1 yıl
Maalesef dillere pelesenk olan ama sınanması en zor kavram.😌
- 1 yıl
Aynen öyle :))
- 1 yıl
☺️☺️
- Kişilik & Karakter konusunda 2,8b cevap paylaştı.
1 yılİnsanlar değişmez. Aslında önceden kendisi gibi davranmıyordur, normal davranışlarını sergilemeye başlamıştır.
10 Yorumla Kişilik & Karakter konusunda 3,6b cevap paylaştı. Tekrar güvenmek saflık. Bir kez güven bozuldu mu artık bir göz açık kalmalı.
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 204,2b cevap paylaştı.
u 1 yılben güvenmem.
10 Yorumla Kişilik & Karakter konusunda 2b cevap paylaştı. Sun Tzu'nun Savaş Sanatı kitabı, erken yaşlarda okumuş olmama rağmen, her düşündüğümde beni derinden etkileyen bir eser olmuştur. Kitabın 5 bin yıl önce yazılması, insanların temel özelliklerinin değişmediğini ortaya koyması benim için kitabı daha da dikkat çekici hale getirdi. O dönemden bugüne, üstün bir yaşam için savaş stratejilerinin hayatımızda başarılı olmaya formülize edilen, strateji ve taktiklerin günümüzde başarılı olmak adına hala geçerli olması, insan doğasının sabit kaldığını düşündürüyor. Bu durum, değişenin yalnızca çevresel koşullar olduğunu ve insanın gerçekten değişebileceği fikrinin bir yanılsama olabileceğini anlamama neden oldu.
11 Yorumla- 1 yıl
Bu kitabı bende okudum ve beni etkileyen bir kitap oldu.😌
1 yılAçıkçası, değişen insanlara tekrar güvenmek benim için çok zor. Bir kere güvenim kırıldığında, o boşluğu doldurmak neredeyse imkânsız gibi geliyor. Hele ki aynı hataları tekrar yapabileceklerini düşündüğümde, içimde hep bir mesafe oluyor. Ama bu tamamen kişiye bağlı aslında. Eğer karşımdaki insan gerçekten değiştiğini kanıtlıyorsa, hatalarını telafi etmek için uğraşıyorsa, belki zamanla güvenmeye başlayabilirim. Ama bu süreç öyle kolay olmuyor tabii. Sürekli bir tedirginlik içinde oluyorum, ya aynı şeyleri tekrar yaşarsam diye. İnsanların değişebileceğine inanmak istiyorum ama maalesef herkes bunu başaramıyor. O yüzden eskisi gibi güvenebilmek için sadece zamana değil, karşımda o çabayı görmeye de ihtiyacım var. Yine de içimde hep bir “ya tekrar aynı şey olursa?” korkusu oluyor, bu yüzden çok zor bir şey benim için.
10 Yorumla
1 yılİnsana güvenmek mümkün müdür? İnsan kendisinin bile seneler içindeki değişimine öyle şaşırıyor ki. Kim ben şunu yaparım ama şunu şunu yapmam dediyse onla imtihan olmuyor mu? Kınadığımız herkesin ta kendisi oluyoruz bana kalırsa.. Ben üç sene önceki halimden taban tabana farklıyım. Geçen seneye göre çok farklı düşünüyorum bazı konularda. Ve bazı insanlara karşı daha anlayışlıyım. Boşvermeyi yeni yeni öğreniyorum. İnsan her zaman değişir, bu değişimin kimisi çok hızlı kimi ağır ağır olur. Ama değişen ve değişme ihtimali olan hiçbir şeye %100 güvenilmez. Sırtınızı sadece ağaçlara yaslayın.
10 Yorumla
1 yılRuh halleri değişken bir insanım ben. Herkesle her zaman aynı samimiyette iletişim kuramam. Çok samimi olduğum insana soğukta yapabilirim hiç sevmediğim insana samimi de olabilirim. Bu yüzden kimse benden mantıklı bir iletişim beklemesin. Onun dışında gayet sevecenimdir :D
17 Yorumla- 1 yıl
bu ben 😂 arada gelgit oluyor
- 1 yıl
@tyjudjjtjsjds Manik depresif misiniz?
- 1 yıl
ruh halimin bazen çok değişken olduğu zamanlar da oluyor her zaman değil ama genel de depresiflik var
- 1 yıl
@tyjudjjtjsjds geçmiş olsun anlık değişebiliyor bende 😅
- 1 yıl
hiç psikologa veya psikiyatriye gittin mi tanı konuldu mu?
- 1 yıl
@tyjudjjtjsjds Geçmiş şeyler pek bahsetmek istemiyorum efenim saygılar :)
- 1 yıl
özür dilerim yanlış bir soru oldu hatırlatmak istemedim boş ver gel 🍕 pizza yiyelim 🥹☺️
1 yılGüven bir kere sarsılınca bir daha eskisi gibi olmuyor maalesef.
21 Yorumla- 1 yıl
Kesinlikle olmuyor👍🏻
1 yılBence mümkün değil çünkü insanlar değişse bile genelde eski alışkanlıklarını ve hatalarını tamamen bırakmaları çok zor oluyor bir kez güven kırıldı mı onu onarmak neredeyse imkansız bana göre bu yüzden yeniden güvenmek yerine mesafeyi korumak daha sağlıklı oluyor
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 1,2b cevap paylaştı.
1 yılZamanla değişmez ki kimse, sadece zamanla var olanı saklamak zorlaşıyor, sıkılıyor.. ta kendisini görmüş oluyorsun bir süre sonra.. ve güven zaten zor bir mesele.. bir kere şüphe duymak yeterli oluyor sarsılması için
11 Yorumla- 1 yıl
O şüphe düşüyor var bir şeyler demek hiç sonucu da değişmiyor😂
- Kişilik & Karakter konusunda 750 cevap paylaştı.
1 yılinsanlar degismez, yalnızca sartlar degisir. ve hayat bir döngüdür, gunes yeniden battıgında, o gün gelip yine aynı hissettirdiğinde daha once secilmis tercihler yine yasanir. unutmamak lazım, insanın karakteri bellidir. zaman gösterecek olsa da nasıl sürecegi, özünde zaten saklıdır.
10 Yorumla
1 yılİnsanlar zamanla dönüşüp gelişirler, değişebilirler de, çünkü yenilenen insan değişir. Güvenilir insan değişse de her zaman güvenilir kalır çünkü değişim ve güvenilirlik farklı konular🍎💎
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 3,4b cevap paylaştı.
1 yılNe konuda degişti bu önemli sonrası zaten gelir iletişim kurabiliyorsam ve hatasını biliyor kabul ediyorsa sürekli güven ve şans isteyip nasıl olsa affeder yanımda olur gitmez der buna güvenirse çok zor
12 Yorumla- 1 yıl
"Hatasını kabul etmek" 👌🏻
- 1 yıl
Aynen öyle bu önemli 😌
- Kişilik & Karakter konusunda 8,9b cevap paylaştı.
1 yılHayır, bir laf vardır insan 7 sinde neyse 70 de odur. Zamanında daha toydur akıllanır daha da sinsi olur gizli gizli yapar bunu. Ben kötülüğün içten, kalpten geldiğine inanırım. İnsanın özü kötüdür, bunu kimse değişemez. Güvenim birisine kırılmışsa.. ha yırtınsın düzeltemez bu durumu.
10 Yorumla - Kişilik & Karakter konusunda 7,6b cevap paylaştı.
1 yılZamanla değişen, burnu havada insanlar değişince ne güvenmek geliyor içimden ne de konuşmak.
Güven sarsması da olduğunda boğulacak gibi oluyorum. ♥️🥰
12 Yorumla- 1 yıl
Aynen öyle haklısın ve insanlardan kopmalar başlıyor😌🌸
- 1 yıl
Evet canım. 🥰♥️
Aslında şans vermek lazım çünkü insanlar zaman içerisinde değişebilir. Hatalarından ders alıp, yeni sayfa açmak isteyebilir. Bu konuda ben acımasız davranmamak gerektiğini düşünüyorum.
12 Yorumla- 1 yıl
Değişebilenlerle karşılaşmak dileğiyle💎
Kişilik & Karakter konusunda 615 cevap paylaştı. Güven problemi olmasa bile Eskisi gibi keyif vermez ki düşünce yapısı değişmiş birisi çünkü o kişiyi hayatımıza değişmeden önceki haliyle sevmiş kabullenmişizdir sonradan değişmişse artık eski keyif ve tadı vermez
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 4,2b cevap paylaştı.
1 yılSanmam güven öyle bir olgu ki zedelenince hep acaba diyorsun. Karşı taraf ne kadar degirse değişsin hep bir kuşku oluyor. Zaman herkesi degistiriyor iyi veya kötü yaşananlar hissedilenler degismiyor
10 Yorumla
1 yılHayır, güvenim bir yıkıldı mı asla o kişiye eskisi gibi davranamam.🩵
13 Yorumla- 1 yıl
Kesinlikle fındığım kırılınca ne eskisi gibi ne de inanç kalıyor o kişiye.🤍
- 1 yıl
Kalbimi bıraktım şuraya 🩷❤️
- 1 yıl
♥️
Kişilik & Karakter konusunda 3,4b cevap paylaştı. Hayır bu en büyük yanılgıdır. Değiştiğine inanarak şans verdiğim birisini, eskisi gibi sevemediğimi fark ettiğim gün ayrıldım. Kötü olan ben oldum ama umurumda mı? Hayır..
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 7,2b cevap paylaştı. Bu nasıl bir değişim önemli olan o, ciddi anlamda iyi bir değişim ise zor olacaktır, ama imkansız değil. Eğer kötü veya köklü bir değişim ve artık tanınmayacak bir dönüşüm ise imkansıza yakındır
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 407 cevap paylaştı.
1 yılYani uzun zaman geçtikten sonra zor bence çünkü kendi duygularımız ve fikirlerimiz, şartlar da değişiyor
10 Yorumla - Kişilik & Karakter konusunda 4,9b cevap paylaştı.
1 yıldegistiklerine inanmiyorum ben. insan yedisinde neyse yetmisinde de odur bana gore. hic oyle degistimlere kanmayi dusunmuyorum
10 Yorumla
1 yılİnsan başka insanları imkanları ve parayı görünce değişir. Değişmeyen insan hakiki insandır. Bukelmunlara güven olmaz
10 Yorumla
1 yılŞans verirsin olmadı güvenip güvenmeyecegine o zaman karar verirsin ben öyle yapardım ne kadar değişmiş görürdüm hem
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 314 cevap paylaştı.
1 yılŞüpheci kişiliğim buna istesem de izin vermiyor. Cevap maalesef hayır ki zaten, buz gibi soğurum..
10 Yorumla Kişilik & Karakter konusunda 41,1b cevap paylaştı. Sinek küçük ama mide bulandırır, bilmiyorum ama güvenim zordur
19 Yorumla- 1 yıl
"Sinek küçük ama mide bulandırır."
Şu cümle hayat boyu bir kere yanıltmadı desem🫢
- 1 yıl
Gerçekten öyle ayy kara sinekten falan gerçekten de tiksiniyorum. Somut ya da soyut iki türlü uyuyor bana 😂😂
- 1 yıl
Sesine de gıcık oluyorum😂
- 1 yıl
Yazları da çoklar dişi sinekler ses yaparmış bu arada😂😂
- 1 yıl
😂😂
1 yılZor güven gitti mi istediği kadar değişsin aklında ona karşı her zaman şüphe olacaktır
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 2,1b cevap paylaştı. Evrilmistir o değismemiştir. Evrildiyse de eski halini almaz. Guvenmem
10 Yorumlagüven inşa etmek zor o yapıyı yıkmak kolay ama tekrar inşa etmek imkansız
10 Yorumla
1 yılİnsanlar değişmez, değişmiş gibi yapar. En çok inandığımız avuntu budur.
10 Yorumla
1 yılAslında değişmiyorlar biz onların gerçek yüzleri ile sonradan tanışıyoruz
10 YorumlaBirinin değişmesi mümkün değildir buna inanıyorsan iyi kandırıyordur
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 4b cevap paylaştı.
1 yılBence değildir, Zamanla değişen insanlar güven duygusunun zedelenişine vesiledirler.
10 Yorumla insanlar değişse bile tekrar güvenmek zor gibi
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 2,3b cevap paylaştı.
1 yılHayır mümkün değil kurt kürkünü değiştirir ama alışkanlığını unutmaz
10 Yorumla Kişilik & Karakter konusunda 1,4b cevap paylaştı. Değişmişse mümkün olabilir ama insanın içinde kalacak o ukteye yapacak bir şey yok sanırım.
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 2b cevap paylaştı. Güvenilebilir ama insan belleği unutmaz bu durumu
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 2,7b cevap paylaştı. Bir daha hiçbir zaman yapmazsa güvenilir ama yine de tetikte olmak gerek
10 Yorumla
1 yılEvet. Ben hiç değişmemiş, değişimden korkmuş insanlara güvenmem asıl.
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 1,4b cevap paylaştı. Değişen insanları değiştiği haliyle de tanımak gerekir. O nedenle güvenilmez başta.
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 3,7b cevap paylaştı.
1 yılİnsanlar zamanla değişir zaten :) değişmeyen insan problemidir:)
10 Yorumla Kişilik & Karakter konusunda 2,9b cevap paylaştı. Her zaman her konuda insana sadece bir gerekçe gerek
10 Yorumla
1 yılSamimiyet arttıkça saygı azalır arkadaşlık ilişkilerinde mesela
10 YorumlaZamanla değiştiyse ilerdeki zamanda yine değişir güvenemem sıkıntı yani 😑
10 YorumlaNe kadar değişse de güven kırılmıştır bir kez, o yüzden mesafe koymaya devam ederim.
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 813 cevap paylaştı. Benim için çok mümkün değil, güven zor kazanılan bir duygu
00 Yorumla
1 yılHayır güven ruh gibidir ve terk ettiği bedene asla dönmez.
00 Yorumla
1 yılNe yönde değiştiğine bağlı 😊
15 Yorumla- 1 yıl
Sen yoktun günler hoşgeldin☺️
- 1 yıl
Evet biraz ara vermiştim hoşbuldumm 🥰🥰💖🌸
- 1 yıl
İyi yapmışsın zaten eski tadı yok fark etmişsindir🌺💜
- 1 yıl
Evet baya durgun 😐
- 1 yıl
Öyle @1234567yemezler😌
Güven çok sınırda olan bir histir hatta güven duygun kırılınca bırak o kişiye tekrar güvenmeyi tekrardan güven duygusunu kimsede hissedemiyorsun
10 Yorumla
1 yılBence bir insan hata yapmışsa eğer ikinci fırsat verilmemeli çünkü fırsat verdiklerimiz yine aynı hatayı yapabiliyorlar
10 Yorumla
1 yılBu arada hiçkimse değişmez sadece size öyle gelir veya sizi kandırır ama bi süre sonra değişmediğini fark edersiniz
10 YorumlaHayır güven tek kullanımlık bence🥰
12 Yorumla- 1 yıl
👌🏻🌺
o güven bi kere çıt diyince bidaha zor
11 Yorumla- 1 yıl
Evet eskisi gibi olmuyor o samimiyet de eskisi kadar yakalanmıyor.
Bence mümkün değil ama tekrar bi şans vermekte fayda var derim
10 YorumlaBence mümkündür çünkü en azından bir şeyleri düzeltmeye uğraşıyor
10 YorumlaO insanın değiştiğine inanmam güvendiğini anladığı an eski haline döner
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 26,4b cevap paylaştı. Neden değiştiğine bağlı
13 Yorumla- 1 yıl
Nedenlere bakmak gerek evet😌
- 1 yıl
Doğru.
- Devamını Gör (34)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası