Kendilerinin farkındalar mı? Yoksa klasik insan oğlunun savunma mekanizması devreye girer de bir problemleri olmadığını mı düşünürler?

Kendilerinin farkındalar mı? Yoksa klasik insan oğlunun savunma mekanizması devreye girer de bir problemleri olmadığını mı düşünürler?
İki yüzlü insanlar aynaya baktıklarında sadece görmek istedikleri yüzü görürler. İkinci yüzleri, vicdanlarının derinliklerinde saklıdır ve aynada değil, başkalarının gözlerinde ortaya çıkar. İnsan bazen kendini kandırmakta ustadır; o ikinci yüz, aynada değil, hayatın yansımasında belli olur.
görürler tabi ki de görmezler mi hiç.. zaten bunu bilinçli şekilde yaparlar.. insanlara göre hangi yüzü çıkaracağına karar verirler.. yalancı olurlar ben bu tür insanlara güvenmiyorum hiç bir şekilde.
insanın her zaman bir yüzü olmalı.. neyse o olmalı göründüğü gibi.. bazıları var ki şekilden şekile girer. istediğini yaptırmak için olayları çarpıtıp yalan söylerler maalesef..
Bir kişiye kral gibi davranıp arkasından ana avrat söverler ki :) Kendi yaptıkları hakkında yorum yapma onu gömme diye hehe
işte karaktersiz onlar abi yüzlerine gerçekleri söyleyecek cesaretleri yok yalakaların :)
Alalh bizi böyle insanlar ile karşılaştırmasın inşallah aminnn...
İnşallah abim 🙏
Zaten yüzsüzler baksalar ne olacak
Bana göre herkesin 2. bir yüzü vardır. Aynaya baktığı zaman 2. yüzünü gören, bunu insanlara karşı kullanmaktan geri duranlar ve görmeyip bunu insanlar üzerinde kullanırken kendini gıdım suçlu hissetmeyenler olarak ikiye ayrılıyor sadece.
Buna katılıyorum aynı şekilde düşünüyorum. Benim içimde konuştuğum birisi daha var. Hatta bazen 3. bir ben bu ikisi tartışırken ortada hakemlik yapıp bu haklı bu haksız diyebiliyor. Ama dışarı ile iletişimde daime kontrol bendedir.
Yorumunuzu görmemişim. Kontrol önemli nokta zaten o kaçarsa maalesef işin rengi değişiyor.
Teşekkür ederim bu arada eic için 🌸
Est. rica ederim hayırlı günler
Cevap
7Cevap
Aynaya bakmalarına gerek yok bence.
Bence bu tarz kişiler kimlik problemi yaşar. Kendine yabancı kalmış, yalnızlıktan kaçan ve kim olduğuna daha arar verememiş insanlardır. Bu yüzden değil iki tane yüz görmek bir tane karakter de göremezler karşılarında. Karaktersizler anlamında söylemiyorum.
İstisnalar hariç kimisi göremez algıları ve gönül gözleri kapalı olduğundan. Davranışlarda tutarsızlık varsa bir şekilde hissedilebilir en basitinden.
İki yüzlü insanlar, kendi ikiyüzlülüklerinin farkında değiller.. davranış biçimleri kendilerince ikiyüzlülüğe girmiyor diye düşünüyorlardır muhtemelen.. Bu cehalet daha kötü..
Onların kalpleri iflah olmaz bir şekilde körleşmiştir. Bu yüzden gerçeği göremezler ve yerleri içinde sürekli olarak kalacakları cehennem olacaktır
Ben yüzsüzüm bilmem.
Sakalını yerim senin...
Gayet farkındalar onlar kendilerini de kandırıyorlar merak etme dmdk
Öyle kişiler iki yüzlü olduklarını genellikle kabul etmedikleri için zannetmiyorum
Benim diger yüzüm kafamın arkasinda aynadan göremiyorum
Yok be ikinci yüzlerini görseler Ya Rabbı şükür der onlara yine kabul etmezler ikinci yüzlerini
Bu muhtemelen bilinçli olan bir şey. İki yüzlü insan bunun farkındadır diye düşünüyorum
Görebilseler ne kadar iğrenç olduğunu zaten yapmazlar.
Bence sayısız yüz görüyorlar, onlara 2 yüz az gelir
nerden görecek egoistler
Göremiyorum diğeri arka tarafta kalıyor.
Görürler ve çok mutlu olurlar tvlerde öyle 😂
Onlar için her şey normallesmis görmezler o yuzden
Görüyorlardır
Görürler
Karakter yok göremezler
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?