İnsan zihninin bir şeyi çok söylersek, onu yapmışız gibi algılaması konusunda ne düşünüyorsunuz?

Örneğin bir insan sürekli kilo vermesi gerektiğini düşünüyorsa üşeniyor spor yapamıyor ya da yemekten kesemiyor. Çünkü bunu sürekli dile getirerek fiili olarak yapmış etkisine sahip olduğunu düşünüyorum. Yine sürekli ders çalışması konusunda telkin alıyor ya da bunun farkına varı bunu kendine tekrarlıyorsa o derece ders çalışmaktan nefret ettiğini düşünüyoum. Zihnimizi etkileyen ve bizi kandırıp yanıltmasının sebepleri nelerdir bilmiyorum fakat bunun kesinlikle sosyal medyadan kaynaklandığını düşünüyorum. Yapmak istediğimiz şeyleri izleyerek fake bir tatmin duyusu oluşturduk. Ve yapmaktansa izlemeyi yeterli buluyoruz gibi. Oyun oynamaz ama oyun oynayanı izler. Yardım etmez ama yardım edeni izler... vs.

Bu düşünceleri hayatımın hangi noktasına koyarsam koyayım durumun böyle olduğunu görüyorum. Peki bunun çözümü nedir? Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Bİliyorum biraz düşünmeyi gerektiren soruları cevaplamak istemiyorsunuz ama belki bir farkındalık yaratırız :D

İnsan zihninin bir şeyi çok söylersek, onu yapmışız gibi algılaması konusunda ne düşünüyorsunuz?
Güncellemeler
1 yıl
Arkadaşlar soru da aslında kafa patlatmamız gereken nokta şu ; beyne olumlu sinyaller gönderebiliyoruz bunda problem yok. Ama bu problemlerin fiile dökülmemesi için zihin izlediği videolardan aldığı keyif ve tatmin ile harekete geçmemizi önlüyor. Çünkü aradığı etkiyi yapay olarak izlemiş olduğumuz videolardan ya da konuşmalardan alıyor. Serofonin endorfin ve dopamini izlediğimiz ya da fazlaca dile getirip tartıştığım için kendini bu konuyla yorduğu için yapay bir şekilde alıyor.