Bakıldığında çok güzel/ çok yakışıklı birinin fiziki olarak bir kusuru olduğunu ( bir gözü görmüyor ya da bir kulağında işitme sorunu var vb. ) öğrendiğimizde o kişiye olan ilginiz azalır mı yoksa bu kusur sizi etkilemez mi?
Bu beni o kadar etkilemez. Hatta Yunus Emre'de çok sevdiğim bir sahne var:
"Ya Yunus benim bir gözü görmez, bir kulağı duymaz, bir ayağı topal bir kızım var. Onunla evlenmek ister misin?
Şeyhinin tek kızı olduğunu ve onun da sapasağlam olduğunu bilmesine rağmen Yunus Emre şüpheye düşer.
Affınıza sığınarak şeyhim bacım sultandan başka kızınız mı var? Ondan mı bahsedersiniz? der. Şeyh cevaplar:
Bacım Sultan'dır bahsettiğim. Bir gözü görmez, harama bakmaz. Bir kulağı duymaz haramı işitmekten sakınır. Bir ayağı topal, mahrem yere girmez harama adım atmaz."
Gerçek sevda böylesine derin ve kusurların derinliğinde gizliyken ben nasıl hayır diyebilirim ki?
*Bahsettiğim sahneye dair ufak hatalarım olabilir ama anlatmaya çalıştığım olay bu şekildeydi.
Büyüklerden biriydi ama kimdi hatırlamıyorum arkadaşı soruyor, "Senelerdir arkadaşız, bende hoşuna gitmeyen bir kusurum var mı?" Cevap veriyor o zat, "Ben sana hiç o gözle bakmadım ki."
Seven, sevdiğinde kusur aramaz ki görsün. Asıl aşk ehli yüze/fiziğe değil karaktere bakar. Aşılması gereken ilk eşiktir görünen kusur. Fani olana gönül bağlanmamalı.
Sevmek, en fazla arkadaş olarak olabilir benim için. Elbette severim. Karakteri kusurlu olmasın, buyursun geçsin kalbimde yer beğensin kendine.
Her insanin kusuru vardir fiziki ruhi ve beynen diyim artik. Herkesin bir engeli vardir. Sevip sevememekte o kisiye kalnis bir sey. Kendi adima diyeyim evet sevebilirin ve sevdimde ustelikte karadenizli ama bazi sebeplerden dolayi bitmesi gerekti bitti. Sen bilisun Sakaryaliiii