Hayır diyemeyenler ( bazen ben de diyemiyorum 😬 ) ve insanları değiştirmeye çalışanlar en mutsuzlar bence 🙄

Hayır diyemeyenler ( bazen ben de diyemiyorum 😬 ) ve insanları değiştirmeye çalışanlar en mutsuzlar bence 🙄
Birilerini iyileştirmeye kendi içinde iyileşmeyen yaralar olduğunu gösterir ayrıca hayır diyememek de kendi içinde kırılgan ve yüzleşmekten korktuğu laçtığı gerçekleri olduğunu gösterir insanın.
Sağlıklı bir insan hayır demenin normal olduğunu bilir. Sağlıksız insan kendisine hayır denilmesini kaldıramaz. Ve sorgulayan bir insan kendini sorgulayabilir ve bazen hayır diyemediğini bilebilir, öyle öğrenmemiştir ya da gerçekten hayır demek istemiyordur ona da iyi geliyordur bazı konularda evet demek.
Sağlıklı insanı sağlıksız insandan ayıran en önemli nokta düşüncelerini, davranışlarını kendini sorgulayabilir olmasıdır. İç sesini duyabilir olmasıdır.
Mutsuz eder bir de bu davranış otomatik olarak gelişiyorsa mutsuzluğa alışmıştır.
Çoğu insan aslında mutludur sadece bu mutluluğun farkına varmamış olabilir. Yani anda değildir.
Hayır diyemeyen insan naif insandır. Mümkün olduğunca üzülmemeleri gerekir. Kullanma kılavuzu olmadıkları için hor kullananlar olacaktır. Kalplerini kırmadığınız sürece uzun vadeli arkadaşlığa uygunlardır.
Ama yıprandıklarında istediğiniz verimi alamayabilirsiniz. Bu durumda lütfen özür dileyerek ortamını terkediniz. Onu rahat bırakmanız sizin içinde iyi olacaktır. Bol hayırlı bir tokat yemek istemiyorsanız tabi. Sjsjss
Aynen öyle. Başkaları memnun edeyim derken kendini zora sokmamak için hayır demesini bileceksin diye bir söz biliyorum gerçekten çok doğru. Hayır diyemediğin için için içini yiyor bu sefer sen mutsuz oluyorsun. İşte bu hayır diyememe olayı da bizim merhametimizden dolayı.
@zorundamiyimefsane Ahanda seni de yakalım bakalım ne kadar sözünüzün arkasındasın.
Hadi bakayım ohhhh kollar havaya hafifte haifif sağa sola salınarak oynarmısın LÜTFEN
https://youtu.be/GSVwWsnvlxI?si=BG2VVJTAcsMpBCgK
Hayır diyememek zayıflık yaratır. Bu da mutsuzluğu beraberinde getirir.
Cevap
24Cevap
Birkaç durumlarda mutsuz olabilirler evet
Hayır diyemeyen insan kendi sınırlarını koruyamayan insanlardır. Örneğin çok fazla rus arkadaşım var İzmir'de.. Ve hayır demesini çok iyi bilen bir millet cidden. Bize kabalık gibi gelir ama başka bir arkadaşı evine çat kapı gelirse ben müsait değilim deyip seni geri çevirebilir. Aslında Türk milleti olarak biz de çekinmeden keskin bir şekilde kendimiz için hayır ! Diyebilmeliyiz diye düşünüyorum. Karşımdaki kişi benim sınırlarıma saygı duymuyorsa eğer o zaman hayatımda olmasın balım.
Hayır diyememek ilk başta evet beni mutsuz eder gibi görünür lakin karşımdaki kişi bundan fayda ya da mutlu olduğunu görmek hayır diyerek kazabileceğim bir mutluluk olmayacağı için beni Mutlu ettiği anlara daha fazladır. Sadece Karşımda ki kişi kendisine Hayır diyemememin karşılığı olarak değerini bilmesi benim için yeterli olur.
@kubrl sizde hayır diyemeyen kişilerdenim demişsiniz iyi o zaman bundan bende istifa de etmek isterim. Şayet müsait iseniz oynayı verin. :)
https://youtu.be/GSVwWsnvlxI?si=t2ONyBYunPMtv9V8
Olamaz çünkü, devamlı herşeye evet demek kendini, fikirlerini, düşüncelerini bir nevi hiçe saymaktır. İlk önceliğimiz kendimiz ve düşüncelerimiz olmalıdır. Mutlu olmak için önce kendi önceliklerini düşünmek lazım. Çok sevdiğin ve değer verdiğin biriyse belki ara ara olabilir ama her zaman öyle yapılmaz ufak adaşım.
"Hayır" diyemeyen insanlar, genellikle başkalarının beklentilerini karşılamaya çalışırken kendi sınırlarını ihlal edebilirler. Bu durum, bazen kişisel mutsuzluğa yol açabilir çünkü kişi, kendi ihtiyaçlarını ve isteklerini görmezden gelip başkalarına uyum sağlamaya çalışırken kendini ihmal edebilir.
Ancak, "hayır" diyememenin mutlulukla doğrudan bir ilişkisi olduğunu söylemek doğru olmaz. Bir insanın mutsuzluğu, "hayır" diyememekten kaynaklanabileceği gibi, daha derin psikolojik, duygusal ya da yaşam koşullarına bağlı başka nedenlerden de kaynaklanabilir. Bu durum, genellikle kişinin özsaygısının zayıf olduğu, sınırlarını çizmede zorlandığı ve başkalarının görüşlerinden aşırı derecede etkilendiği bir durumu işaret edebilir.
Pek mutlu olmuyorlar. Çünkü herkesin gönlünü yapmaya çalıştıkça o kişinin kendi gönlünde hiçbir şey kalmıyor. Her durumda evet dememek gerek.
Öyle maalesef bal
🥰🤝
Bazen aile içinde aile dışında bir şeyleri hayır diyemiyoruz hayır dediğimiz zaman sorun çıkıyor ve bu sorunla karşı karşıya kalmamak için ister istemez Duygu durumumuzu düşünerek hayır diyemiyoruz ama hayır diyebildiğim insanlar da var her insana evet demem çünkü belli bir zaman sonra bu durumu kullanmaya başlarlar.
"Hayır" diyemeyen insanlar, genellikle başkalarının mutluluğunu kendi mutluluklarının önüne koyar ve bu da zamanla tükenmişlik, bastırılmış öfke ve değersizlik hissine yol açabilir. Ancak, bu onları mutlaka en mutsuz insanlar yapmaz. Mutsuzluk, bireyin yaşantısına ve beklentilerine bağlıdır. "Hayır" demeyi öğrenmek, hem sınırlarını korumak hem de daha dengeli bir yaşam sürmek için önemlidir.
Kesinlikle öyle kuzum. Başkalarını kendinden çok düşünenler onlar için kendini hiçe sayanlar ve hayır diyemeyenler mutsuz insanlar ama bazen hayır demeyide bilmek gerekiyo.
en mutsuzdur diyemeyiz ama mutsuz olurlar genelde, cunku surekli istemedikleri seyleri yapmak zorunda kalirlar. sanirim en iyi ozelligim hayir diyebilmek ve baskalarinin hayir'ina saygi duymak 🙃
Bu sorunun cevabı, aslında hayır diyememe eyleminin kişinin hayatına ve psikolojisine olan etkilerine bağlı olarak değişir. Sürekli olarak başkalarının beklentilerini karşılamaya çalışmak, kişinin stres ve kaygı düzeyini artırabilir. Kendi kararlarını alamamak, kişinin kendine olan güvenini sarsabilir. Başkalarının isteklerine sürekli evet demek zorunda kalmasına ve kendi sınırlarını koruyamemesine neden olur.
Hayır diyememek, duzektilmesi gereken psikolojik bir problem olsa da, başkalarının hayatına devamlı müdahale eden en mutsuzlari bence.
Hayır demeyi öğrendim sonunda üzülmemek için. Hayır demeyi bilmeli insan mutsuz değildir moderatörlük hayırlı olsun 😄
🙏
hayir a alternatif kelimeler bul onlari kullan daha güzel oluyor karsi taraf bi anlamiyor dumura uğruyor
evet benim esim mesela, kimseye hayir diyemedigi icin hep morali bozuk, mutsuz. ama bana gelince hayir diyebiliyor
Hayır diyemeyen insanlar evet mutsuzdur, kendi iç özünde mutluluk nerde olduğunu ve kendine güvenemeyen kişiler hayır demesini bilmezler.
Hayır diyememek, mutsuzlukta sadece bir merhale.. Daha neceleri var ki adamın ciğerini soldurur
Hayır diyemeyen insanlar mazosist insanlardır, acı çekmeyi seven kişilerdir
Aynen öyle hayır diyemeyenler mutsuz olmaya mahkumdur.
Evet desem olmaz hayır desem olmaz, ne biçim bir soru paradoksa girdim
Evet. Herkesi mutlu etmeye çalışıp hep mutsuz olurlar.
En mutsuz değillerdir belki ama hayır diyememenin mutsuzluk yarattığı aşikar
Olabilirler kendi istediklerini yapamazlar genelde başkalarına öncelik verirler
Evet mutsuz oldukları kesin
Ben tam öyle birisiyim yaa
Ben aslında çok utangaç ve fikrini daha açık ifade edemeyen biriyim
Aslında eskiden çok kötüydüm
Çalıştım iş hayatı falan biraz değiştim
Eskiden müdür falan bir şey dese kendimi savunamaz haklı olduğum yerde sadece ağlardım
Mesela bi markette falan sıra beklerken herkes gelir benden önce geçer ben onlara bir şey diyemezdim
Şimdi ama fikrimi biraz olsun söyleye biliyorum
İnşAllah hayırda diye bilirim
İnşAllah canım
Hayır alakası yok bence.
Çünkü hayır demek bir zorunluluk değil tercihtir. Kişi kırmamak adına hayır diyemeyebilir. Bunu zayıflık ve mutsuzluk olarak yorumlamamak gerekir.
Kesinlikle öyledir
Hep hayir demek aşırı mutlu ediyor
Evet hayır diyemediğim için, onu kırmak istemediğim için kendimi mutsuz ediyorum.
Değildir yaa hayır demelıyız
Duruma göre oyledir duruma göre fakat.
Evet çünkü kendini yok sayıyorsun
Maalesef hayır demeyi öğrenmedik
Kesinlikle öyle. Kendimden biliyorum...
Alakasi yok ama bu durumda mutsuz eder
Değillerdir
Evet öyle ben hayır diyemeyenlerdenim
Evet olmuyorlar
Evet🙄
Sanırım öyle
Ben hep derim