Pişmanlık hissediyor musun ödediğin bedel için?
Kaplumbağa sırtında ki kabuğu atarsa kendini özgür sanar , halbuki zırhı, onu hayata karşı korurken..
Sizin özgürlük adına takas ettiğiniz zırh nedir?
Pişmanlık hissediyor musun ödediğin bedel için?
Kaplumbağa sırtında ki kabuğu atarsa kendini özgür sanar , halbuki zırhı, onu hayata karşı korurken..
Sizin özgürlük adına takas ettiğiniz zırh nedir?
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
özgür değildir kimse
Özgürlük benim asla yaşayamayacağım bir duygu. Mutsuzluk kuyusunda en dibe hapsedilmişim ben. 💅🏻
Neden seni böyle düşündüren ne?
Homo olmak böyle düşünmek için çok yeterli bir neden
Seçilimini sorgulama ve yargılamak bana düşmez.. gay olabilirsin , insan olduğun için buna saygı duyarım ama teşhircilik ve cinsel obje olarak kendini lanse etmene kendini et parçası olarak yansıtmana saygı duymam..
Bunun benim mutsuzluğum ile alakası yok ama
Alakası şu.. normal bir insan gibi hayatını yaşamak için sabah saatlerinde kalkıp işine gidip çalışıp paranı kazanıp evine dönerken , bunun yanında sinemaya gitmeyi ve ya sevdiğin insanlar ile sohbet edebilirsin, kimse yolunu kesip sen bunları yapamazsın demez diyemez.. onurlu bir yaşam herkesin en doğal hakkıdır.. ama (farazi konuşuyorum ) bedeni ile para kazanma gibi ve fiziksel görünüşü ile dikkat çekmek sonra bunun yüzünden de duygular yerine fiziksel tahminler yaşamaya çalışmak, işte bu kimseyi bir ömür mutlu etmez
Benim öyle bir hayatım olduğuna nereden karar verdin ki? Her şey göründüğü gibi olsaydı denizi avucuna aldığında su mavi olurdu. Beni görmüş olduğun bir profil fotoğrafı ile tanıyamazsın. Ne yaşadığımı ya da ne yaşayamadığı bilmiyorsun... Neyse bunları konuşmak anlamsız. Ben benim gerçeğimi kabul ettim bana mutluluk yasak olay bu kadar basit.
Ne yaşadığını bilmiyorum ve sende benim ne yaşadığımı bilmiyorsun.. sana bunu şunu yaptın, yapıyorsun da demiyorum.. yargılamadim da ki , haddime değil..
Mutsuzluk türkünü istediğin kadar çalabilirsin ama senin şu dünya üzerinde 8 milyar insandan belki 6 milyar tanesinden daha şanslı olduğunu gözüm kapalı söylerim..
Bende zerre şans olsaydı hiç doğmazdım. Etrafımdaki her şey benim mutsuzluğum üzerine hareket ediyor. Bunun neresinde şans acaba?
Dünya senin ve ya benim veya bir başkasının etrafında dönmüyor.. hepimiz sistemin parçasıyız.. bir ağaç devrilirken benim yüzümden diyor musun? Çığ düşse?
Sen ve çevrende ki her insan Özgür İrade ye sahip ve seçimlerimiz bizleri bugüne getirdi, kimse kimsenin günahını veya sevabını yüklenecek hamalı değildir.. özgür ruhlu olmaktan kastım şudur, her istediğini yapan bir insan mı? Yoksa her istediğini yapmamaya sahip olan mı özgürdür?
Biz niye tartışıyoruz ki bunu? Benim hayalini kurduğum hayat ile yaşadığım hayat arasındaki farklar dağlardan bile büyük... Tek bir istediğim vardı onu da dün anladım olmayacağını. Bu saatten sonra mutlu olmak gibi bir hayalim de çabam da yok. Olmayacağını biliyorum çünkü
Mutluluk nedir nasıl bir şeydir.. hiçbir din ideoloji ve ya norm asla sana ölene kadar mutluluğun formülü vardır demez diyemez.. ama Huzuru bulmak mümkün.. sen kendine eksiklerine odaklanmak yerine sahip olduklarına odaklan bir kez.. sahil oldukların mı olmadıkların mi daha fazla
Bunun muhasebesini daha önce çok kez yaptım. Sahip olduğum değerli hiçbir şey yok.
Sağlıklı mısın? Bu soğukta sıcakta mısın? Sabah veya akşam ne ad kalma korkun var mı?
Hiç onkoloji bölümünü duydun mu? Çevrende kanser hastası olan insanlar tanıdın mi? Ya da 80 yaşındaki biriyle sohbet ettin mi? Sevdiğin bir insan gözünün önünde öldürüldü mü? Çocuğun açlıktan ağladı mi? Uyuşturucu madde yüzünden yolda düşmüş birini gördün mü?
Belki hayatın güzel değildi geçmişte ama hep kötü müydu bütün anıların.. hayatını değiştirecek bir fırsat hiç mi yakalamadin?
Şu an olmak istediğin kişi için başkalarını mı şikayet edeceksin, sen gerçekten istediğin bir hayali kurmak yaşamak için hangi özgürlüğünü feda ettin? Bunları hiç kendine sordun mu
Başkaları benden daha kötü durumda diye mutlu olacak ve buna sevinecek kadar bencil değilim. Ama benden daha iyi hayatı olanları görünce yaşadığım haksızlığı sindirecek kadar da kör değilim.
Sen ne yukarı ne de aşağıya bak.. kendine karşı düz bak..
Ne görüyorsun?
Koca bir hiç görüyorum.
☺️ Nietzsche de bunu gördü en büyük filozoflar arasına girdi
Mevlana da bunu gördü ilahi aşkı buldu..
Sen neden kendinde ki cevheri bulamadın?
Demek ki değersiz ve önemsiz hissettirenler haklıymış. Bulunmaya değer bir cevher yokmuş.
Her insanın içinde saklı bir cevher vardır, çıkarılıp patlatılmayi bekler demişti, ben küçükken Ustam, kulakları çınlasın..
Sen de içinde ki cevheri bir ara bakalım
Benim içimde cevher falan yok olsa olsa ruhumun mezarı vardır
Sen yine de o mezarlığa çiçek ekmeyi unutma.. içinde o umuda ait tohum daima bulunsun..
İyi geceler
Umut bana çok yabancı bir kelime.
İyi geceler.
Özgür olsaydım bi patronun emri altında sabit maaşla çalışıyor olmazdım
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!