Not: Sokakların leşliğinden, korktuculuğundan, güvensizliğinden bağımsız bir soru bu.
Özgürlük, aslen hiçbir düşüncenin hüküm sürememesidir zihinde.
Özgürlük, aslen hiçbir düşüncenin hüküm sürememesidir zihinde.

Hepimiz mahkumuz. Adına dünya denen bu çukurda, adına beden denen bu zindanda hapsolduk. Ruhlarımızbözgür değilken bizlerin, bedenleri özgür olsa ne olur? Şimdi bir de özgürlüğü satıyorlar bize. Yüzde yirmi indirimler, kredi kartına dört taksitler. Hani nerde o özgürlük ya? Herkes sisteme karşı, herkes özgürlük peşinde ama herkes bu sistemin içinde.
Cevap
17Cevap
özgür değilim maalesef
Çalışan herkes özgür degildir. Ne ruhen ne fiziken. Senenin 5-10 günü kafada bitmeyen planlarla bir ihtimal özgür olduğumuzu zannediyoruz hepimiz.
Din çatısı altında aile perdesiyle etrafın çevriliyken bir de üste bir avuç toprak üzerinde serbestçe dolaşma hakkına özgürlük demek ne mümkün azizim
Zihnimizin tutsaklığından kurtulduğumuzda özgür olucaz.. Kimse bu yüzden şu an özgür değil..
Tam değil ama özgür hissettiğim durumlar oluyor ama baksan kimse özgür değil kuşlar bile özgür değil
Kesinlikle doğru. Misal karınlarını doyurmak isteyen kuşlar oradan oraya uçuyorlar çırpınıyorlar. Sokak hayvanları da öyle. Sevgiye, sıcaklığa, yemeğe, güvenceye hasret olan hayvanlar... Kimse bu dünyada özgür değildir. Özgür gibi hissetsek bile hepimiz çırpınıyoruz
Kısmen özgür olduğumu düşündüğüm zamanlar oluyor evet
Hayır özgür olmak için bu mecburi insanlıktan ve maskelerden sıyrılmak gerek
Kimse tam olarak özgür degildir hanımefendi çoğu kisi hiç değil zatn
Şu an belirli bir noktaya kadar evet özgürüm.
Fikir ve düşünceler bakımından gayet özgür olduğumu düşünüyorum
Her istediğini yapmak özgürlük demek değildir. Özgür olayım diye millet ne yanlışlar içine giriyor.
Tam anlamıyla değilim. Hala istemediğim şeyleri yapmak zorundayım
Düşünmüyorum özgür değilim. Giyim, konuşma ve sosyal ilişkiler dahil her şeye müdahale eden birisi ile evliyim
hayatimizin hicbir kisminda ozgur degiliz, asla da olmayacagiz. riza disi geldigimiz hayatin icinde ozgurluk kirintilari aramak sacma olur.
Dışarı çıkmaya korkuyoruz özgürlük mü kaldı
Özgür olmadığımı bilcek kadar en azından
Özgürlük canının istediğini değil canının istemediğini yapmama yetisidir benim nazarımda... Özgürüm.
Düşünmüyorum bile direk özgür deilim
Hicbir zaman ozgur degiliz.
Düşünüyorum ben özgürüm..
Modern dunyada ozgurluk diye birsey yoktur.
Birçok konuda evet..
Evet özgür biriyim
Hayır asla
Ben özgürüm evet
Hayır.
Hayır
Düşünmüyorum
Hayır
Hayır
%86 filan
Düşünmüyorum.
Değilim