"İnsanlık, çok şık bir elbise gibidir; kim giyse, sarar bedeni dersin ki: 'İşte bu, insan medeni.
Lakin, bu elbise her bedene oturmaz. O zaman da dersin ki: 'İşte bu, sefil bir insan bedeni." Statüko
"İnsanlık, çok şık bir elbise gibidir; kim giyse, bedeni sarar ve dersin ki: 'İşte bu, insan medeni.
Lakin, bu elbise her bedene oturmaz. O zaman da dersin ki: 'İşte bu, sefil bir insan bedeni." Statüko
Yaptığım her şeyi kendim için yaptım, kendi mutluluğum için bazen başarılı oldum, bazen hata yaptım, bazen de kızdım kendime ama şöyle olsa daha iyi olurdu diyeceğim bir şey yok.
Keşkelerim genelde olumsuz şeyler üzerine. Ama keşke yapmasaydım değilde keşke şöyle yapsaydım tarzında. Çünkü olumlu ya da olumsuz sonuçlansa da artı yönlerini yok saymak saygısızlık gibi geliyor.
Son zamanlarda da yine, keşke kararları alırken daha ağırdan alsaydım, daha dikkatli davransaydım dediğim birkaç şey mevcut 🤷🏻♀️
Akşam Şerifleriniz hayır olsun desek yanlış olmaz herhalde?
Bu uçsuz bucaksız gibi evren her şeyi ile dinamiktir; Bu varoluşun da doğasıdır. Statik; Durağanlık diye bir kavram da yok gibidir. Ancak insan, yapısal olarak dinamik olsa da düşünsel anlamda bir durgunluk hissine kapılır. İşte insan bu his, ile varoluşun temel yasalarına ters düştüğünü hissdince bu kişi de huzursuzluk oluşturur.
“Mantık ile öngörüde Başarı ihtimali %0.001 bile olsa denemek başarısızlığın tesellisi olur.
"Bir şeyde başarısız olmadan yaşamak imkansızdır, eğer o kadar dikkatli yaşamazsanız, hiç yaşamamış gibi olursunuz; bu durumda, varsayılan olarak başarısız olursunuz.”
Yaşam bir insan için sadece bir fırsattır denilir; Fırsat içinde "Fırsatlar Bahaneleri olmayan akıllı insanların değerlendire bildikleri kazançlardır" Dinamik halde olmak, "Harekette bereket vardır"
Kişisel bazda bakınca evet kendime katkı olarak alabilirim her yaptığımın sonucunu. Yanlış olması kısmını da hiç umursamam. Ama benimle beraber başkalarını da ilgilendiren kararlar sonunda yanıldığımı fark etmek ekstra kararlar almayı gerektiriyor ve bu bir tık geçmişe döndürüp keşke şöyle yapsaydım dedirtiyor haliyle 🤷🏻♀️
İyi akşamlar bu arada 🌸
Teşekkürler 🌸
Teşekkürler efennim 🙃
Ay helal olsun tabi 🤗
Kendim için biraz daha fazla şeyler yapsaydım, kendimi daha fazla düşünseydim daha mutlu olabilirdim evet. Sürekli başkalarını düşünmekten kendimize fırsat bulamadık hiç. Onlar ne yaptılar hep bizi üzdüler. İçlerinden parmakla sayılacak denecek kadar insan var.
Eskiden bu soruyu sormuş olsaydın evet derdim ama şimdi demem hayatımda keşkelerim kalmadı üzerine gidiyorum her şeyin yapabilmek adına geri dönüp baktığında kendime soru sormamak için.
Cevap
0Cevap
Artık düşünmeyi bıraktım. Bir tek benim istememle olmuyor. Bazı şeyler için sadece benim yapmam istemem yetmiyor.
Hayır yok
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?