Mutluyum şükür. Çevremde gözlemlediğim kadarıyla istisnalar hariç insanlar istedikleri şeylere kolay yoldan ulaştığından gerçek mutluluğun tadına varamıyor. Sürekli beklenti içinde de olmak gibi.
1
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(25-29)
1 yıl
Hiç mutlu değilim en büyük sebebi anne ve babam yok kendimi çok korumasız ve yalnız hissediyorum iş de bulamıyorum nasıl mutlu olabilirimki
0
8 Yorumla
Soran
1 yıl
Benim de annem yok. Babamla da konuşmuyorum. Öğretmenim ama atanamadım. Markette çalışıyorum. Hayatım bu aralar gerçekten zor. Tek yaşıyorum. Bir çok sorunum var. Geçim derdi, ailemin olmaması, mesleğimi yapamıyor olmam çok üzücü. Bu yüzden gerçek anlamda mutlu değilim. Günün sonunda tek başıma kaldığımda daha çok hissediyorum bunu. İçsel mutluluk gerçekten çok önemli. Ailesi olmayan biri nasıl mutlu olabilir bilmiyorum. Bazen tutunamıyorum hayata bu yüzden.
Evet hayat herkese eşit davranmıyor bu çok kötü bişey mutlu olmayı başarabilmek bu durumda çok zorlaşıyor bizim suçumuz neydiki anne ve babamız yok veya ayrı kendimi güvende bile hissedemiyorum oysa huzur ve güven içinde yaşayan onlarca insan varken sadece iyi bir işim olsun istiyorum ama yok yok tek başınaysan bu hayatta çok zor her şey
Evet haklısın. En çok da neden ben diye sorunca daha çok acıtıyor bu durum. Her şeye olan inancını yitiriyor insan. Sonra dönüp bazen de kendine kızıyorsun. Ben mi başaramıyorum diye? Tavsiye veren de çok oluyor söylemesi kolay nasıl olsa. Güzelsin, gençsin, mesleğin var kendi aileni kur o zaman... Ne yaparsan yap eksik olacağını biliyorsun zaten. Sembolik bir mutluluğu kim ne yapsın ki? Ne yaparsan yap, ne kadar başarılı olursan ol ya da bin tane arkadaşın olsun günün sonunda kendinle ve iç dünyanla yanlız kalacağını biliyor olmak bunların hepsini geçersiz kılıyor.
Söylediklerine tamamen katılıyorum ama bir kısım hariç insan ruh eşini bulduktan sonra mutlu olur bence kendini yalnız hissetmez yani sadece bizi zorlayan kısım bu süreçte anne ve babamızın olmayışı nedeniyle oluşan maddi zorluklar bunu aşabilmek asıl sorun insan sevdiği insanı bulduktan sonra her şey düzelir ben sevginin herşeyi iyileştiriceğine inanıyorum her şey gönlünce olsun
0 beklenti de yanlış bence. Beklenti elbette olacak o umut her zaman olacak. Ama yüksekte olmamalı. Şartlarımıza göre ulaşabileceğimiz hedefler koymamız gerek. şu an en büyük zorluk insanlar için ekonomik zorluk mesela. Benim bi ustam vardı. Her zaman 'Kazandığın kadar yaşa. O ay 1000 TL kazandıysan 1000 tllik yaşa. 1001 TL çıkarsa cebinden eksiye düşersin.' derdi. Biz kazandığımızdan daha büyük şeylerin peşine düşüyoruz, üstüne bi de taksit vs derken borçlanıyoruz. Sonra gelsin ahlar vahlar..