Sırf arkadaşınız diye ona yaranmak, adeta onu yalayıp yağlar mısınız? Aynı haksızlığı onlar yaşayınca da böyle mi düşünecekler acaba?Dilsiz şeytanlar..
İnsanlar haksızlığı sadece kendi başlarına gelince anlıyor. Ben böyle şeylere çok maruz kaldım, neticede iki kişi tartışıyor, üçüncü kişi k. öpek gibi havlıyor, yani sana ne oluyorsa, ailem de bana hep adaleti öğretti, hatta öyle ki hep kendimizi suçlamaya meyilli olarak büyüdük, annem bile bizleri hiç savunmaz, ana olmasına rağmen haksızlık olmasın diye bizi savunmayarak aslında en büyük haksızlığı bize etti, onun için bizler kendimizin yargıcı elin de avukatı olduk uzunca bir süre, yeni yeni kendimi savunmayı öğrendim, bu tür adaletsizliklere maruz kaldığım için iki kişi arasında olanlara hiç karışmadım. Birisiyle küserdim, diğerleri karışırdı, sonra diğerleri o kişiyle küsüyordu, ben karışmıyordum, halbuki karışsaydım ya intikam alma sırası bana gelmiş sonuçta lakin elime fırsatlar geçmesine rağmen yapmadım bunu. Kaldı ki kardeşlerimi bile haksızken savunmuyorum, tartışıyorum, kızıyorum onlara. Bir de şöyle kişiler var ya, arkasından sayıp sövdükleri kişinin hamisi oluyorlar, işte onlar güçlü değil, birisine yaranarak güçlü olacaklarını sanan zavallılar. Ayrıca gözümde de küçülüyorlar, saygı bile duymuyorum olgunlaşmamış mahluklara, selam bile vermem onlara, ergen ergen hareketler, ancak böylesi kişilerin de kendileri gibi omurgasız, vizyonsuz arkadaşı olur, halbuki arkadaş dediğin doğru yönlendirici olur, kukladan arkadaş mı olur, kukla arkadaş isteyen kullanabileceği kişiyi arıyordur kendine sadece, halbuki hakiki dostlar birbirine doğruyu öğütler. Hakiki manada adaletli bir insan bir kişiden dinlemez olayları, haksızlık yapmaktan korkar, dürüst bir kişi çıkarı için şeytanın köleliğini yapmak yerine vicdanına hesap vermekten korkar, vicdan yok demek ki. Bir kişiye iki kişinin çullandığını gördüğüm vakit de midem bulanıyor, dostlar birbirini doldurur mu ya, kalbi kararmasın diye bazı şeyleri gizli bile tutar, bunu böyle yapmayalım cahil, görgüsüz görünürüz der akıllı bir kişi, acaba yalakalıklarını yaptıkları kişiler kendilerine aynı şekilde davransaydı yine yalakalık yapmaya devam ederler miydi, dilerim iki kişi tartışırken haksız olanı savunup salça olanlar aynısını yaşarlar iliklerine kadar, yaşayacaklarından da zerre şüphem yok. En iyisi mi cahille tartışmamak, cahil hep haklı oluyor çünkü, prim vermemek kimseye en iyisi, bazen en iyisi bu. Çekme takan o çelmeyi kendine takıyor aslında
Arkadaşımı savunurken, her zaman durumu objektif bir şekilde değerlendirmeye çalışırım. Eğer arkadaşım gerçekten haksızsa, onunla dürüstçe konuşarak yanlışını anlamasını sağlamaya çalışırım. Ancak, genellikle arkadaşlarımı savunmak, onları daha iyi bir anlayışa yönlendirmek için olur. Ama kesinlikle, haksızlık ya da yanlış bir şey olduğunda, doğruyu söylemek ve durumu açıklığa kavuşturmak en önemli şeydir.
Hayır asla davranmam haksızsa da bunu yüzüne söylerim burada da bir iki örneğini yaşadım zaten kendilerini bilirler isim vermeye gerek yok , burdaki en samimi bayan dostum hatta ama çatır çatır yüzüne sen haksızsin dedim , milletin doldurusuna gelip burada konulari dallandirip budaklandırıyorsun , bu şekilde yapacaksan ya buraya uy kimseyi kaale alma , ya da hesabını kapat git arkadasim dedim
Bayağı bir saydırdım ona çünkü seviyorum kendisini de oda bunu çok iyi biliyor zaten , Sözümü dinledi , haklısın dedi birden fevri davranıyorum dedi sana söz veriyorum mavişim senin dediğini yapicam dedi , ve şu an yapıyor zaten ve de gayet mutlu 👍👍👍🥰🥰 ve teşekkür ediyor bana senin sayende şu an mutluyum diyor burdaki tek gerçek dostum iyiligimi düşünen tek kişi sensin diyor biraz yüklendim ona ama bu onun iyiliği için di ve şu an her şey gayet güzel gidiyor
En yakınımsa yaparım bunu 15 yıllık kardeşim dediğim insan var. Haksız da olsa yanında olurum ama hatasını da söylerim sırt çevirmem. Diğer türlü ise karışmam iki kişinin arasına girmem yorumsuz kalırım
konunun ne olduğu da önemli burada birine haksızlık etmiş ise büyük bir saygısızlık ise kusura bakmasın karşı tarafın yanındayım bir Tokat'ta ben vururum
Omurgasız arkadaş dedikleri türdense haklı haksız demeden yalakalık adı altında savunurlar. Duruşu olan adamın doğruları değişmez kardeşi bile yanlış yapsa çıkar karşısına söyler.. herkes insan doğar ama herkes insan olamaz maalesef bazıları mahlukat olarak kalıyor
Ben her zaman adalet ve doğrudan yanayım. Kim haklı ise onun yanındayım. İstersem en sevmediğim bir insan bile olsun bu kişi. Doğru tektir ne ise o dur.
Arkadaşım haksız olsa onu savunur muyum haklı olduğu kısma kadar savunabilirim yani bir insan yüzde yüz haksız olmaz Bir insanın yüzde birlik veya %10'luk da olsa bir hakkılık payı vardır haklı olduğu noktaya kadar savunurum ama haksız olduğu noktayı da kendisine söylerim adaletli davranırım. Çünkü bir insanın %100 haksız olma ihtimali yoktur
Başkalarına savunur başbaşayken ağzına sı. arım :D olması gereken budur insan sevdiğini her haliyle sevmeyi bilmeli doğrucu davut olmak benim için manasız bu konuda. Ciddi bir hatası varsa düzeltmesini sağlar hataya göre tepki veririm o ayrı tabi
ucuncu kisilerin yaninda arkadasimi savunurum, basbasa kaldigimizda ona isin dogrusunu egrisini anlatmaya calisirim, ancak arkadasim haksizlik yaparak bir baskasinin hak gaspina ugramasina sebep olmussa bu durumu gozardi edemem, onu ikna edip bu yanlisi duzeltmesini saglamaya calisirim
Hayır ailem bile olsa onları da haksız olduğunda savunmam hatalarını ben daha çok suratlarına vururum bu yüzden onlarla da çok tartışmışızdır :D kaldı ki arkadaşı savunayım yani benim karakterime ters haksızın yanında olmak falan o yüzden savunmazdım.
Hayır savunmam kendi gorusumu belirtirim haksizligini kabul etmeyip hala savunuorsa tartismam zamanı beklerim birgün savunduğu şeye düşünce de hatırlatırım :)) çok intikamciyimdir asssdffgg
Hayır kim olursa olsun savunmam. Haklıya haklı haksıza haksız demeyi insan bilmeli ne olursa olsun fakat arkadaşımı da ezdirmem haksız bile olsa en azından bana karşı onu kötüleyemez
Hayır. Haksızsa, hatalıysa bunu ona söylerim. Yalnız kaldıysa eğer kalabalık bir ortamda yanına koşar arkasında dururum ama tek kelime etmem. Manevi olarak yanında durup destek veririm sadece
Ben yapamıyorum. Hiç tanımadığım birisi haklıysa anne, baba, çocuk, kardeş haksız kimse orada dile getiriyorum, yanlış yaptığını. Tabi sonra aramız bozuluyor.
Hayir savunmam neyse odur ben düz insanım. Kimsenin yalakalığını yapamam. Benimle samimi ya da arkadasim olması yaptığı g. tlugu savunacağım anlamına gelmez.
Arkadaşımin hatalı olduğu, hatalı olduğunu düşündüğüm zamanlar çok oldu. Ben sürekli hatalarını söyledim, söyledim ki hatasını bilip kendini kusursuz sanmasin
Haklıya haklı haksıza haksız derim, kırılıp konuşmayacaksa arkadaşım olmayıversin. Doğru bildiğimden kimse için şaşamam.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
1 yıl
Savunmam. Ki yüzüne söylerim. Amaa arkadaşini haksiz görüp o an yuzune söylemeyip arkasinsan konusan tipler var ki düşman başina. Benim yüzüme söyleyecek cesareti olmayan en sinsi insan tipi
Hayır savunmam haklının yanındayım her zaman kim olursa olsun savunurum.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
1 yıl
Bazı hatalar var savunulmazdır geri dönüşü affı yoktur.. benim arakadaşım benim gibidir karaktersiz 5 kuruş değeri olmayan birisiyle arkaraşlık kurmazdım bir laf vardır arakadaşının kim olduğunu de senin kim olduğunu söyleyim öyle değil mi bal dudak 😏
Savunacağım kişiye göre değişkenlik gösterir bu durum hjk
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
1 yıl
Ne savunurum ne de herkesin içinde haklıymış gibi yorum yaparım. Ama arkadaşımı milletin gözü önünde rezil etmem, yalnız kaldığımızda yaptığının yanlış olduğunu söylerim. Yapılmasını desteklemediğim bir şeyi sırf arkadaşım yaptı diye sineye çekip haksızlığa göz yummam. Tabii bu karakter işi.