Stres ne kadar hayatınızın içinde? Ve onunla ne kadar başa çıkabiliyorsunuz?



Stres ne kadar hayatınızın içinde? Ve onunla ne kadar başa çıkabiliyorsunuz?



İliklerimize kadar işlemiş durumda. Türkiye'de stressiz bir yaşam düşünmek imkansıza yakın. Belki tek bir grup , o da ultra zenginlerin çocukları. Kendileri de değil çünkü Türkiye'de çok zengin de olsan paranı yönetmek de stress. Doğru yönetemeyen yarın parasını bulamaz.
Alırken stres, satarken stres, tamir ettirmek ya da baştan üretmek zaten bir adamı götürecek kadar stres. Trafikte stress, iş yaşamı stres, patron olmak stres, çalışan olmak stres. Aklının alabileceğini her şey stress.
Bir tek zengin çocuklarında kazanma, koruma , kaybetme derdi yok. Ekmek elden su gölden, sınır yok. Bir tek o grup stressiz yaşayabilir.
Stres yaşamayan bir canlı yok bence, buna hayvan dostlarımız ve bitkiler de dahildir.
Yıllarca saniyelerin bile çok önemli olduğu bir meslekte, günde ortalama 12 saat çalıştım. Onun bana kazandırdığı en iyi şey, stresin yarattığı gerilim enerjisini lehime üretim enerjisine çevirmek oldu. Asla bir şeyi ertelemedim. Öncelikle zamanımı bırak günlük, yıllık, aylık, haftalık olarak esneklik olabilecek şekilde planlamayı ve planıma sadık kalmayı öğrendim.
En bunaltıcı ve stresin yoğunlaştığı anlarda, derin nefes egzersizlerini yaptım. Haftanın tek izin gününde mutlaka, tek başıma bir parkta oturup insanları gözlemledim. Koşuşturmacalarına baktım. Özellikle de akşam üzeri işten çıkan insanların eve yetişme telaşlarını.
Ve bolca kitap okudum ve okumaya devam ediyorum. Kitap ile film arasındaki en önemli fark, filmini izlerken zaten görüntü ve ses de olduğu için hayal etme olanağın kalmıyor. Kitap okurken, zihninde istediğin gibi canlandırma şansın oluyor.
Önemli olan depresyona dönüşmeden stresi kontrol altında tutmak.
Wayy supersin 👏👏
Imrendim sana
Yardım edebilirim sana da :-)
Olur 😇😇🙏
Kurtar beni bu hayattan 😬
:-) Bu hayattan kurtuluşun yok. Gitsen bile torunlarının torunu olarak tekrar döneceksin. O zaman teknoloji çok daha ilerlemiş ve çok daha hızlı ve stresli bir yaşama doğacaksın. Teknoloji savaşları, biyolojik silahlar, robot askerler, kıtlık. Ögünleri hap olan bir insan olacaksın :-) Şimdinin keyfini çıkarmaya devam bence :-)
Reankarnasyona inaniyorum diyorsun yani 🙄
Benim inanmam bir şeyi değiştirmiyor :-) Sadece yeni doğan çocuklara bakmak bile yeterli. Biz haftalar sonra gelen mektuplara sevinirken, şimdi "Nasıl görüldü atarsın" çemkirmesiyle karşılaşıyor insanlar. Daha zorunlu gereksinimini dile getiremeyen o bebek, o uygulamayı nasıl her defasında bulup, açıp, en çok da keyif aldığı videoyu bulup sıraysa izliyor? :-)
Cevap
18Cevap
stres hayatımda çok var maalesef
Stres hayatımın içinde değil, hayatım bir stress denizinde.
😳😳😵💫
Yazikkk sana
%52 lik kesimle yaşayınca asıl soru stressiz gün var mı demek olmalıydı cevap stres hayatımın her noktasında var
🙁🙁
Heran diyebilirim buna Türkiye böyle biryere dönüştü maalesef mesela holladadan bir ineği Türkiye'ye getirin stresten sütten kesilir.
Evet ayni seyi ben de dusunuyorum.. ulke ve cevre faktoru bunda cok etkili
Tamamen içimde , uykularıma kadar giriyor artık, kafa dağıtmak için gece 4-5 lere kadar müzik dinleyerek gezdiğim oluyor
Offf, kotuymus yaaa 🥹
Umarim gecicidir 🙏
Maalesef geçici değil , ama baş etmeyi öğrendim diyebiliriz
Sabirlar diliyorum 🙏🙏
Türkiye de yaşayıp da stressiz olan insan yoktur sanırım
Maalesef katiliyorum 🙁
Stres hayatımın kendisi. Günde 80 hastaya bakıp stressiz olmamak mümkün değil
Göbeği ile poposu arasında bir yerde saklı 🤣
Çok stres yapan birisi değilim her şey olacağına varıyor zaten.
Bazı dönemler tamamını kaplıyor ama boşvermeyı ögrenıyırm artık
Biraz içinde yakında onu da geberticem sadece huzur yaşayacak
Eskiden daha da stresliydim, şu an evet yine stres var ama sanırım eskisi kadar takmıyorum :)
Çok fazla anksiyete atağı geçiriyorum resmen hayat zorken çok daha zorlaşıyor
fazlasıyla
başa da çıkamıyorum maalesef
Bizde eksik olmaz çok şükür.
Bıhtık ya valla bıhtık
Bayaaa bi içimde ciğerime kadar dayanıyor
Çoğunu kaplıyor
Stresli falan değilim, sevişiyorum geçiyor.
stres alın yazım. parçam...
Kocan kadar degildir :D
İşte oluyor ya
Çok fazla...
Her an hemde
Tamamen içinde
Hiç eksik olmadı
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?