Açıkcası bende doğuştan zengin birisi değilim.. Ama Etrafımda yeterince doğuştan gerçekten zengin olan insan var.. Arkadaşım Beklentisi olan insan mutlu olur.. Hergün yaptığın aktivitelerden sen mutlu oluyormusun? Maaş beklentin yok birşeyi almanın zevkine hiçbir zaman ulaşamamak çok büyük can sıkıcı.. Doğuştan istedikleri herşey olduğu için öncelikle hastalıklarla mücade ediyor. Kiminde tansiyon var kiminde kolestrol. Kendini ifade edemedikleri için sosyal fobi hastalıkları beliriyor.. Yaşadıkları her evre için gözetleniyorlar. Özell hayatları bile yok.. Nasıl mutlu olmalarını beklersin bu durumda..
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılAilem ve sevenlerim var doğuştan zanginim
5410 Yorumla- +1 yıl
Anlat bakalım bana madem yanlış anlamayi
- +1 yıl
Valla şimdi klasik bir cevap verecektim vaz geçtim.
Şimdi olay şu: vestelin sahibinin oğlu akbank'ın sahibinin oğluna bakınca kendi fakir hissediyordur..
sen de vestelin sahibinin oğluna bakınca kendini fakir hissediyorsun.. yani baktığın yer önemli.. yolda giderken bir suriyeliye bak dilendiğini gör ve zenginliğini hisset.. yok ben vestel'in oğluna bakıcam dersen fakir fakir takılırsın :/
Bizim ev kendimizin.. kirada oturanlar bizi zengin sanıyor.. ev kirası alanları da biz zengin sanıyoruz.. böyle zincirleme gidiyor..
aslında şunu düşünsek olayı kurtarıcaz.. bu malın hesabını zekatını vermek kolay mı sanıyoruz? Kolay olsaydı ibrahim hakkı hz. Kendisine bahşedilen zenginliği elinin tersiyle iter miydi?
Şimdi bu dediklerimi bir çok kişi anlayamayacak. çünkü halen yukarıya bakıyoruzzz - +1 yıl
Ulan yanlış yere yazdım pardon :/
- +1 yıl
Sorun değil
- +1 yıl
edebiyat yapma ya
- +1 yıl
Eyvallah
Kişilik & Karakter konusunda 897 cevap paylaştı. Ayyy adami soru sorduğuna bin pişman ettiniz. Size kimin yüreği zengin ya da aileniz yanınızda mı die sormamış ki. Laf yetiştirmekte ustasiniz. Doğuştan zengin olmak insanı bazen çok kötü yollara götüre biliyor eğer anne baba disiplinli değilse. Zenginliği çocuklarına çok fazla yansitmamalı şimdi burada anlatmakla bitmez. Anlicağin fakirlikte olan güzel duygular zenginlerde olmuyor. Açıkçası güzel duygu her istediğini elde edebiliyorsun ama hayata karşı fakir insanlar kadar tatlı mücadelelerin olmuyor.
30 Yorumla
+1 yılMillet ne acayip ya.. cvplarla sorunun alakası bile yok ahlâk ve şükür duvarımı burası dön Kıbleye Şükrünü yap. 100 yorumu okuyacaksında sorunun muhatabı olan kesimin cvbını bulacaksın. Soruya direk cvbm yoksa yazmam @çıgınaşık kbkma 100. oldum ama burası gereksiz dolmuş ztn ondan bari söyleyim dedim
81 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
123Cevap
Bazen keske fakir olsaydımda o çocukluk dönemimi dadıyla değıl annem babamla geçirseydim diyorum onlar hep çalıştı daha cok istediler hep istediğim hersey alındı triplexin en üst katında odam 18 ime girerer girmez alınan istediğim model arabam istedigm kıyafetler her şey alndı bana hayalini kuracağım hiç bir şey bırakmadılar hayalsiz oluncada boşlukta oluyosun yerini paranın bile satın alamayacağı keşke hiçbirşeyim olmasaydı ben hayalini kursaydm alabilmek için çaba sarf etseydm ideallerim olsaydı ailem hep benimle olsaydı işkoliklik yerine...
41 Yorumla- +1 yıl
Katılıyorum.
Gizli Üye(36-45)+1 yılZengin bir aşiret ailesinin oğluyum. Ama hiçbir zaman şımartılmadık, zengindik zengin olmasına ya yıllarca o zenginliğin sefasını süremedim. Yıllarca kan davası, hapiste yatanlar, ölenler. Bir kere olsun yalnız dışarı çıkamadım. Bildim bileli hep bu lanet. Zeki bir çocuktum, hukuk okuyorum ama bu lanet yüzünden öğrenciliğimi yaşayamadım. Anlayacağınız para dediğimiz şey benim hayatımı sınırladı, farklı bir hayatım olabilirdi. Ama kafaya koydum, kopup gidiyorum bu kurşun yuvasından, ölsem de sorun değil en azından kendi hayatıma yön vermiş olarak öleceğim.
71 Yorumla- +1 yıl
Bir fakir olarak uzuldum senin adına
Gizli Üye(30-35)+1 yıl3 Yıl önce yaklaşık 16 Yaşlarım da, beni yurta bırakan ailemin çok zengin olduğunu öğrendim. Nasıl mı? Banka hesabı açmışlardı benim için. Gurur falan yapmadım da. Aldım parayı. 3 Yıldır zengin yaşıyorum. Amerikadaydım zaten. Burs diye bildiğim okulda aslında ailem tarafından okutuluyormuşum. Okul onlarınmış zaten. Türk de değiller. Ben Türk yurduna yetiştirildiğim için böyleyim mesela. Ama sanırım para yerine bir aileyi tercih ederdim.
106 Yorumla- +1 yıl
Gerçekten cok ilginç bir hikaye :O eminim daha devami vardır
Cevap sahibi+1 yılEvet biraz ilginç ama devamı yok. Onlar Banka hesabıma para yatırıyorlar ve bende çekmeye devam ediyorum. Gurursuzluk gibi görünebilir ama buna muhtacım hayatımda hiç anne veya baba sevgisini tatmadım. Yaşamam gerekiyor ve hayat o kadar kolay değil. Benden aldıkları sevgiyi onların parasını alarak örtüyorum.
ford'un sahibi değil belki ama yaşadığımız bölgede en iyi mühendislerinden birinin kızıyım ben hanı demıssın ya ıstedıgını yemek ıcmek su bu bunlar boş şeyler gerçekten ne istesen oluyor o zaman da bı kıymetı olmuyor en basıtı bızım ailede öyle olan durumlar oldu annem doktor babam muhendıs babamın kendi şirketi evlerı bınaları var hatta ama çocukları yanlız dı anne yoktu çunkı anne iş kolık tı bakıcı buyuttu bılmem ne sonra babamın en buyuk hayalı olan abımı de muhendıs yapmak hayalı gıttı ılk cunkı o hukuk ıstedı sonra kızı yaptı bunu bunu yaptı kızı ama gene babasının hayalı olmadı kızı da baska bı sehırde yaşamak ıstedı yanı para pul gercekten bos kıymetsız oluyor ısınkomık kısmı bende ıntıhar ettım ama ölmedım ama zengınlıkten degıldı benım ölme ıstegım aşk tan dı
30 YorumlaYa suraya para pul gelir gecer yazanlar yok mu canimsiniz ya da hayat o kadar toz pembe degil malesef biraz o küçük kabugunuzdan sıyrılın da dünyaya hayatin nasil işledigine bakin malesef yasadigimiz dunyanin %95 i para üzerine kurulu insanlar iliskilerini yasam tarzlarini bunun uzerine kuruyorlar ve sabah 8 aksam 5 bu boktam kagit parcasini kazanmak icin cirpiniyorlar tabi daha yasiniz kucuk babaniz sizin yerinize bunu yapiyor ama eriskin bir birey olunca o kagiy parcasinin aninda her seyi degistirebilecek bir sey oldugunu goreceksiniz o zaman cok sasirmayin ben soyleyeyim buradan
40 YorumlaAilem elinden geldiğince en iyi şartlarda yetiştirmeye çalıştı, şimdi neye göre doğuştan zengin? şu meşhur türk dizilerinde yalılarda oturanlar gibi diyorsan değilim tabi ya da senelik otuz bin lira verip özel okullara da gitmiyorum, 18 ime girince babam otomobil de hediye etmedi, şoförümüz yok, evimiz de yardımcımız da yok. Fakir miyiz? Hayır. Ama kendi yağımızda kavruluyoruz Allahıma bin şükür
82 Yorumla
+1 yılValla şimdi klasik bir cevap verecektim vaz geçtim.
Şimdi olay şu: vestelin sahibinin oğlu akbank'ın sahibinin oğluna bakınca kendi fakir hissediyordur..
sen de vestelin sahibinin oğluna bakınca kendini fakir hissediyorsun.. yani baktığın yer önemli.. yolda giderken bir suriyeliye bak dilendiğini gör ve zenginliğini hisset.. yok ben vestel'in oğluna bakıcam dersen fakir fakir takılırsın :/
Bizim ev kendimizin.. kirada oturanlar bizi zengin sanıyor.. ev kirası alanları da biz zengin sanıyoruz.. böyle zincirleme gidiyor..
aslında şunu düşünsek olayı kurtarıcaz.. bu malın hesabını zekatını vermek kolay mı sanıyoruz? Kolay olsaydı ibrahim hakkı hz. Kendisine bahşedilen zenginliği elinin tersiyle iter miydi?
Şimdi bu dediklerimi bir çok kişi anlayamayacak. çünkü halen yukarıya bakıyoruzzz21 Yorumla- +1 yıl
Süper özetledin
Şükürler olsun maddi manada güçlü bir aileye sahibim ve açıkcası, doğru söylemek gerekirse hiç gelecek kaygısı yaşamadım ama ailemiz de imkanlar olmasına rağmen hiçbir zaman kolay kolay bunları bize vermediler. Varlık içinde yokluk ile büyüttüler desem yalan olur ama en azından diğer maddi konuda bize denk olan insanlar gibide yetişmedik. Mesela kaç kez motorsiklet montajında lastik taşıdığımı biliyorum küçükken. Kendi ütümü kendim yaparım, çamaşırlarımı kendim yıkarım. Hala bir arabam yok. Kaç kez tuvalet temizledim bilmiyorum. Şehir dışında okuyarak geçirdiğim beşinci senem mesela. Babamdan özellikle araba istediğimde burnumun sürtülmesi için almayacağını söylemişti. Böyle yetiştiğimizden dolayı da elimdekilerin kıymetini çok iyi biliyorum. Şükürler olsun...
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılİstanbul'da yasıyorum maddi olarak çok çok çok çok aşırı derecede varlıklıyız. allaha şükür ama pişmanım hersabah durumu ıyı olmayan ınsanlardan daha erken kalkıp daha cok calısıyorum bel fıtıgı oldum olucam , bazen gunde 1 lıtre terledıgım olurdu abartısız. ama böylelıkle ögrendım yaşamın ve para kazanmanın zorlugunu şu an para hakkındakı dusuncem insanın en büyük imtihanı.. çok para az para dıye bır kavram yok aslında bakarsanız ınsanın sınırı bellı yiyemıyecegın kadar paran varsa gerek yoktur bu kadarına olmayana bır yol çiz... daha makbul
00 YorumlaMaddi durumumuz oldukça iyi çok şukur ama çevremizdeki butun insanlar yapmacık samimiyetsiz geliyor bu yüzden insanlara güven sorunum var. Sanki paramız olmasa bu kadar cana yakın falan olmayacaklarmış gibi paranoyak oldum arkadaş çevremi sildim herkesi. bitane arkadaşım var çok samimi yakın olduğum bazen ona karşı bile paranoyak olabiliyorum. Yakışıklı sayılırım param var kendime ait orta derece bir arabam var ama güven sorunu yüzünden sevgilim yok butun kızlar bakıyor tanıştığım kızlar falan ilgili oluyor ama kimseye güvenemiyorum ilişki kurmak istemiyorum anlıycan çok yalnızımmm
00 Yorumla
+1 yılBen varim. Guzel bir duygu. Maddi ve manevi acidan da her sey zirvede, mutluyum, huzurluyum, rahatim. Ama gelecek kaygisi var, her seyimi kaybetmekten korkuyorum. İmtihandan gecmeyen kul olmaz. Bir saniye sonra basima ne gelecegini bile bilmiyorum. Her seyimi kaybetmenin dakikalar surecegini bilmek,. ayri bir huzunlendirici. Allah buyuktur. Bu kadar varliga karsin, bende ahiretim icin calisiyorum. Tek skintim her daim bu olur insallah.
32 Yorumla- +1 yıl
bırak traşı para icinde ahiret günü lafları kolay... biliyorum sizin gibileri vakko esarp kafada altta jeep arabanın camina gelen garibanlarin yüzüne bakmazsiniz ama gayri mesru cemaatlere milyon dolar bağışlar yaparsınız din edebiyatı işiniz gücünüz... Peygamber de jeep le geziyordu en kiymetli arsaları parselliyordu dimi
- +1 yıl
Oncelikle genelleme yapmn ve hakkimda hicbir bilgiye sahip olmadan bu tarz konusman cok lazim. Hicbir cemaatle ilgim, alakam yok. Ve kimseyi de eli bos cevirmem. Kimseye Allah versin demedim bugune dek. Allah veriyor, ben de bir aracisiyim. Benden bir sey isteyene, on veririm.
Cunku veren el, alan elden hayirlidir.
Ve bu sekilde neden butun dindar olan. insanlari ayni gruba koyarsiniz? Soylediklerin yanlis degil, ama ben bu gruba dahil degilim. Genelleme yapman cok sinir bozucu.
doğuştan demeyelim de bir dönem diyelim.. ultra zengin olmasak ta epey varlıklı bir dönem geçirdik.. elimi uzattığım pek çok şeyi aldım.. sonrası düşüş.. ama çok şükür başladığımız noktaya da dönmedik.. alışılıyor zenginliğe. ne güzel zenginim, mutluyum diye gezmiyorsun.. ama yokluk başkadır.. ona alışılmıyor işte.. şimdi yoklukta da değilim şükür.. aç değilim, temel ihtiyaçlarımı karşılayabiliyorum, yeter.. tabi para kötü bir şey de değil hani..
21 Yorumla- +1 yıl
Objektif bakilmis begendim yorumu. Zenginler anlayamaz mutluluğu falan diyenler olmus. Fakirin bahanesi gibi.
Gizli Üye(30-35)+1 yılNormal olarak soruyosan gayet zenginiz baya bir mal varlığımız var fakat para geldiği gibi gidiyor 2 aileyiz 6 tane çocuk var çocuktan kastım 26 yaşlarında 23 yaşında 19 yaşında okuyanlarımız var 2si özel okuyo birisi evlenicek falan masraflar oluyo giyim yönünden aşırı iyiyiz ama dediğim gibi para falan kalmıyo geldiği gibi bir yerlere gidiyo masraflar olmasa 21 tane evimiz var 3 tane arsamız var ama bunlar ortak bazıları 2 kişiyle bazıları 3 kişiyle ortak bazı kiralar falan bize gelmiyo bizim işler biraz karışıkta :D
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılZengin bir ailenin çocuğu olarak doğdum her istediğim yapılıyordu 2004 yılında iflas etmiştik tüm Türkiye bizim sirketin iflas ettiğini biliyordu düşün o derece zengindik 2 senelik bir rotardan sonra tekrar toparlandik simdi ihalelerde türkiyenin araba ihracatı konusunda 1. Seçildik şimdi A. Ş Olarak girdiğimiz ihalelerde ukrayna oto şirketleri ingiltere şirketleri bizle aşık atamiyor 2014 yılına ait cumhurbaskani teslimli plaketinde fotosunu atabilirim. Ama sunu söylemek isterim. Çok zenginim en iyi ozel universitelerde okudum ama ölçüsünü bileceksin yeri gelince sıradan bir insan yeri gelince en zirvede olacaksın bileceksin. Kimseyi kibirLenmeyeceksin bende insanım onlarda insan benden hiçbir farkları yok. Benim bindiğim araçlar türkiyede bulunan bir elin 5 parmağını geçmez ama işte yapımda şu var hicbir zaman kendimi diyer insanlardan yüksek görmedim görmem.
30 Yorumla
+1 yılBabam bana en buyuk zenginlik elindekini kaybetmemek ve onunla yetinmek oldugunu ogretti
Ben bu ogretiyle dogustan zenginim..190 Yorumladoğuştan zenginim. ama mutlu değilim. avrupada köklü bir aileye mensubum. yetiştirilme tarzından dolayı ailemizin bireyleri ateist olarak yaşamış ve sanırım bundan sonrada yaşamaya devam edeceklerdir. ben ailemizde herhangi bir dine inanan ilk kişi oldum ama annem babam kızkardeşim ve kızım ailemizin ritüelini devam ettiriyorlar.
21 Yorumla- +1 yıl
ateist bir ailede inançlı biri olmanızda takdire şayan doğrusu :D
+1 yılO kadar zenginiz ki arabayla yokuş aşağı inerken ayağımı asla gazdan çekmem.
Ayrıca berber kuaför de trastan sonra yıkayim mi koçum dediğinde yok abi evde yikarim demiyorum. Direk yıkattırıyorum.
Hatta gecen bakkaldan bir sakız aldım 1 lira verdim üstü kalsın dedim bakkal t. sakmi geçiyon l*n dedi dalıyordu zor kaçtım..10 Yorumlabunu en iyi yazarlardan anarsaın. değşen bir durum. misal tolstoy zenginmiş. tren istasyonunda öldü. dostoyevski amcamız fakirliğin dibinde yaşamış. çekmediği çile kalmamış adamın. ama ikise dümyaya mal oldu. düşünceni maddeleştirmenin ötesine geçir. maddesel düşüncelere takılma fazla bence
00 Yorumlabence asıl olan şu ki zeygin doğanlar parayla hayel ettiği maddi anlamda sahip olabileceği için hayel kuramıyorlar çünkü maddi sıkıntıları olmuyor ee geriye ne kalıyor sevgi aşk bunlarda çok zeygin olduğu için kimseye güvenemiyor duygusal olarak intara sebeb bu dur bence hayatlarında heycan aşk sevgi kalmadığı ve parayla bunlara sahip olamıcağını bildiğiiçin intihar etmek istemiş olabiilr
00 Yorumla
+1 yılZenginlik... fakirlige katlanmak daha kolay olmali.. bakiyorum milyonlarca insan her gun sabah yedi aksam yedi sessiz sedasiz katlaniyor. zenginlige katlanmak ise cok daha mesakkatlidir... haftada bir seans psikoterapi, iki seans aerobik ve yedi gram kokainle ancak ayakta durabiliyorlar... Fakirlik oyle mi? Allah bana bir ew, bir araba, kucuk bir dukkan, ve imanimi versin, geriye kalan milyon dolarlar, sizlerin olsun, umurumda değil ...
00 Yorumla
+1 yılAnne babam çalışan insanlar ve oldukça iyi hayat standartına sahibim ilkokul ortaokul lisede eve Neşe teyze diye biri gelirdi istediğim herşeyde yapılırdı ilk başta güzeldi ama yalnız başına oluyodum geldiklerinde genelde görmüyordumda. Zamanla alıştım sanırım şu an aile gibiyiz ama bişeyler eksikte gibi.
00 Yorumla
+1 yılgörüşüm şudur nekadar gelir okadar istek demektir haliyle istege göre gider demek haliyle ne kadar gelir gelirse okadar gidicegi olcagı için gene açız birader hayat bu zenginede fakirede dünyada unutmayın rahatlık diye bişey yoktur akllı olun ayuna gelmeyin
00 YorumlaDeğilim. Ben çok zengin olmak istemezdim düşünsene maddi durumun sana hiçbir şeyi hayal etme ve onu elde etmek için çabalama para biriktirip sabırla biriktirdiğinde paranı tamamladığının sevincini yaşama sonra da ona zor ulaşmanın verdiği mutluluğu tatma diye bir şey yok ne acı üstelik kendini de bir b*k sanıyorsun fakirleri aşağılıyorsun çünkü hiçbir zaman sen de bir gün fakir olabileceğini düşünmüyorsun hayatla o kadar meşgulsün ki rabbini bile unutuyorsun iğrenç bir şey
13 Yorumla- +1 yıl
Teşekkürler
- +1 yıl
Yorumun güzelliği için de ayrıca tebrik ederim
+1 yılHer istediğimi çat diye alamıyorum , biraz zaman geçtikten sonra alabiliyorum ama almak istediğim şeyi zevkli yapanda bu zaten :) Küçükken zengindim , şu an orta halliyim ya da ortalamanın birazcık üstü ama tok gözlüyüm küçüklüğümde zengin olduğum için. Emin ol yaşamak böyle daha anlamlı , daha mutluyum bu halimle , şükürler olsun :)
00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 792 cevap paylaştı. siz saçımı sağa mı, sola mı yatırayım diye düşünürken; ferrari'ye mi, lamborghini'ye mi bineyim bu gün ikileminde kalmayı anlayamazsınız gençler :(
siz tayibe oy verin makarnalarınız bizden hahaha
bu ara da; bu site de dolar yeşili gözleri olan bir kız vardı. o gözükmüyor bu aralar. onu görünce hissettiğim duyguyla doların 2,45 barajını geçtiğinde hissettiğim duygu aynı :(10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılİTSO'nun verilerine göre Türkiye'nin en büyük 500 sanayi kuruluşu arasında gösterilen bir firmanın sahibi ailenin anne tarafından torunlarıyım. Açığa çıkmak istemiyorum Sorun varsa cevaplarım...
111 Yorumla- +1 yıl
cidden öylemi ya bana burs falan ayarlasana ihtiyacım var :)
Cevap sahibi+1 yılHah işte en büyük zorluğu şu yorumdaki olay dedem veya annem sırf bu yüzden özellikle memleketlerinde sokağa çıkamıyorlar iş isteyen para isteyen bir sürü vatandaş kıramazsında onları herkesede nasıl para veya iş versinler
- +1 yıl
soruyu yukarda sordum. istediğin herşeye sahip olmak nasıl bir duygu? hiç çaba göstermeden bir ferrari istiyorsun ve ertesi gün altında. mutlu musun yani çaba göstermeden istediğin herşeye sahip olduğun için? çünkü herkes mutluluğu bunda arıyor acaba bu insanı mutlu ediyor mu merak ettim?
- +1 yıl
ben şaka yapıyorumda gerçekten ihtiyacı olanlara verin bide herşey elinin altında nasıl bir duygu cok merak ediyom 1 haftalığına yer değiştirelimmi gerçek hayatı tanırsın hem :)
Cevap sahibi+1 yılÖncelikle girdiğin ortamlar çok kasıntı sıkıntılı ortamlar oluyor ve ailenin ismiyle anılıyorsun ÇOĞU kişi seni... Hanım'ın kızı olarak tanıyor ta lisede özel ders hocalarımın telefonunda bile böyle kayıtlıydım o zaman insan kendini değersiz hissediyor gerçekten ayrıca aile ile girdiğin bütün ortamlarda ağır ciddi resmi olmak zorundasın özellikle bizim toplumumuzda herkes hareketlerine çok dikkat ediyor özellikle küçük yaşlarda yaşıtların gezip dolaşırken sen küçücük halinle ingilizce Fransızca keman bale derslerinde sürünüyorsun yapmamama gibi bir lüksün yok zorla yaptırıyorlar o küçücük halinle ortamlarda aileni taşımayı öğreniyorsun çocukça davranamıyorsun en büyük dertlerim bunlardı hala kasıntı ortamları sevmem herkesle arkadaş olamıyorsun insanların niyetlerini ve kişiliklerini mutlaka anlamak zorundasın onun dışında bizimde problemlerimiz var erkek kardeşimde kas erimesi var tedavisi yok şu an tekerlekli sandalyede 17-18 yaşlarında kaybedicez
Cevap sahibi+1 yılAyrıca annemle babamın arası hep bozuk düzgün olduğu zamanlar çok nadir
- +1 yıl
inşallah kardeşin iğleşir teşekkürler yorumun için
Cevap sahibi+1 yılMaalesef tedavisi mümkün değil rica ederim ayrıca birde hepimizin çok kötü insanlar olduğumuzu Düşünen bir kitle var
- +1 yıl
Valla kızları bilmemde erkek zengin ayrı be. Ne taşıcam ailemi. İstediğim gibi yaşarım. Bu benim hayatım derim bitti. Adam gibi kendi paramı kazanırım ama aileyide tırtıklarım hani :D Ben zengin ailenin çocuğu olsam takmazdım beni kimse yönetemez eğlenmene bak gençliğini yaşa olmadı farklı bir kimlik çıkar farklı çevrelere gir :D
+1 yılMemur çocuğuyum ailem elinden geleni yaptı benim için hep, kimseden bir eksiğim olmadı allaha çok şükür olsa da fark etmez böyle bir ailem olduğu için çok mutluyum
80 YorumlaBen doğuştan şanslı olanlardanım.. Hicbir derdim yok cok sükür her istediğim anında yanımda bir süre sonra hicbir sey sizi mutlu etmemeye baslıyo kücük seylerden asla mutlu olmuyorum artık dertsiz basınıza dert arıyosunuz asık oluyosunuz sonra o kişi hayatınız boyunca yaşamadığınız sıkıntıları yaşatıyor size
00 Yorumla
+1 yılZengin değiliz ama ben bebekken zengin bir karı koca beni evlatlık edinmek için aileme teklif yapmışlar ev ve belli bir meblağ karşılığında beni istemişler tabi ailem razı olmamış ozaman çok yokluk içindelermiş ama yinede vermemişler beni. Bebekliğimi bilenler çok güzel bir bebek olduğumu söylüyorlar keza hiç inandırıcı değil ama ailemin dediğine göre hastanede doğum gün başka bir aile bizim çocuğumuz diye alıp kaçırmak istemişler beni.
02 Yorumla- +1 yıl
Bebekliğinden bişey kaybetmemişsin 😏
- +1 yıl
Teşekkürler @beşiktaşlıkızzzz
Gizli Üye(25-29)+1 yılBizim sülale zenginliğin dibine vurmuş babamda olmak üzere ama pintilikten ölecekler tek kuruş koklatmıyorlar iyi şartlarda yetiştim çok şükür ama çok daha iyi yaşardım. annem çok zengin aileden gelme dedem Türkiye vergi rekortmeni olmuş zamanında öyle bir zenginlikten gelme ama kadına şimdi tek kuruş koklatmıyor. varlık içinde yokluk.. ben hiçbir zaman ailemin zenginliğiyle övünmedim çünkü insanlık daha mühim.
10 Yorumla
+1 yılNe zenginliği zengin gibi ne fakirliği fakir gibi yaşayamadığımızdan kimse ne olduğunu söylemek istemeyecektir bence.
Ailede tek babanın çalıştığı bir ailenin çocuğuyum. Ailemden gördüğümün fazlasını gelecek nesillerime yaşatmak için çalışıyorum.
Hepsi bu.00 Yorumla
+1 yıl8yasima kadar bodrum katinda bir evde buyudum. emir diye bir arkadasm vardi ust katimizda oturuyodu bazen balkonda oyumcklarla oynardk,, balkonlari var diye ozenirdim :D hep anneme balkonumuz olan bir evimiz olsun dermisim :D simdi durumumuz orta halli eskisinden iyi cok sukur :) cok zengn olmak istemezdim; idealsiz. hayati onceden planlanmis garanti, stres yasamayan bisiler icin mucadele etmeyen biri olmak..
12 Yorumla- +1 yıl
Onlarda hayati planliyor, stres yasiyorlar. Bu biraz fakirin bahanesi olmus bence
- +1 yıl
soruda hersey onune serilen demis ona binaen soyledim ;)
Gizli Üye(30-35)+1 yılsenin söylediğin gibi tabir etmek gerekirse doğuştan zenginim 7-12 yaş arası çok sıkıntı çektik sonra herşey bir anda yeniden düzeldi elimdekinin değerini zaman anladım. şu an çok şükür çok rahatım keşke herkes rahat koşullarsa yaşayabilse istediği gibi yese içse alsa mutlu olsa anne babalar da çocuklarına hak ettiklerini sağlayamadıklarını düşünüp burukluk hissetmeseler :(
00 Yorumla
+1 yıldoğuştan çok zengindim. iki dedem de vergi rekortmeniymiş ama ne olduysa 1990'lı yılların başında her şey tersine döndü ve şu anda da buralarda sizler gibi sefil insanlarla takılıyorum işte :D ha bu halimize de şükür, yediğim önümde yemediğim arkamda. bulamayan da var...
00 Yorumla
+1 yılBen varim en guzel yemekleri yiyorum bursada bademli diye bir yer var bilen bilir full villalar var bursada cogu zengin orada oturuyo zeki zorlu cavit caglar vs bende bademlide oturuyorum bmw 520d ye biniyorum. Babam tekstilci oyuzden babamdan sonra fabrika buyuk ihtimal bana kalir gelecek korkum yok mutluyumda
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBen varım profoli gizliyorum artis görmemiş demesinler ama madem sordun gayet maddi durumda hiç aıkıntım yok caddebostan da oturuyorum 19 uaşındayım üniye hazırlanıyorum sözde spor arbama yüksek limitli kredi kartım var erşeyi alıyorum gelecektede şirketin başına geçicem zaten kaygım yok geziyorum yiyorum içiyorum spor yapıyorumkaygım yokmonnumara
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılOOO biz çok zenginiz. Yatlar katlar hizmetçiler falan. Bizim evde mesela sırf benim 3 tane yardımcım var. Birisi giyinmekte yardım ediyor, birisi şöförüm, diğeri de getir götür işlerine. Evde kaç kişi çalışıyor bilmiyorum. Bazen benim 200m yatta parti yapıyoruz. Off ya feci zenginiz. Özel uçaktan falan bahsetmiyorum.
04 Yorumla- +1 yıl
ego göte vurmuş
Cevap sahibi+1 yılDalga geçtiğim bariz değil mi?
- +1 yıl
Bunun dalga geçtiğini çocuk bile anlar ama 6 - almis
Cevap sahibi+1 yılValla millet gerçek sanmış sanırım. -6 görünce şok oldum.
Zengin olarak dogsan bile bu senin icin farkli olmaz. kucuklugunden bunlari gordugun icin sanirsinki herkesde boyle bir fark hiss etmezsin. paradiz mutlu olunmaz. yalniz parayla da mutlu olunmaz. para cok seydir ama her sey degildir.
00 Yorumla
+1 yılEkmek arasına ekmek koyup yiyok biz :D [espiri is loading...] Zengin insan ne sıkıntı çekcek ne yerle bir olcak allahaşkına ya. Tabi zenginlikten ne anladığına bağlı bu. Bana göre ben zenginim yani :D sıkıntım yok oh mis
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBen varım lise sona kadar her istediğim vardı durumumuz iyiydi ama en kötüsü yükseklerden aşagılara düşmekti babamın işleri yolunda gitmedi hacizler üst üste geldi o kadar zor günler geçirdikki işte o zaman anladım babam kalp krizi geçirince dünyada ailen dışında herşey yalan şu an bende çalısıp destek oluyorum babama paramız oldugu zamandan daha mutluyum şu an o bir gerçek :)
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılaranizda dogustan zenci olanlar var mi diye okudum tam bir fakirim
81 Yorumla- +1 yıl
tabi fakirlik zor iş :D
- Kişilik & Karakter konusunda 6b cevap paylaştı.
+1 yılParayla hiç o kadar yakınlaşamadım. Ama parayı önemli bir şey olarak da hiç görmedim. ¦¬)
https://i.hizliresim.com/QJljEg.gif00 Yorumla Evet umarım yanlış anlaşılmaz fakat Babam zaten iş adamı, durumu iyi. Bana çoğunlukla parasızlığı öğretti, bana para vermezdi sırf hayatı öğrenmem için ama yinede en güzel yerlere götürür, en iyi araçları alır en iyi şeyleri yapardı...
00 Yorumlazenginlerin psikolojisini anlamak mi?
yeryüzünde o kadar sefalet yasanirken zengin kalanlarin... saat gec olmus bana müsade.12 Yorumla
+1 yılHayır DOĞUŞ para vermiyo direk kendi harcıyo banada böyle küfür etti kınıyorum onu;
https://www.youtube.com/watch?v=qd-snrm7_-A00 YorumlaBen varım çok şükür her istediğimde çay buldum evde ve aç kalmadım kahvaltıda hep ekmeğim vardı peynirimiz zeytinimiz vardı. En parasız pulsuz halimde bile arkadaşlarım tuttu elimden yalnız bırakmadılar beni benim onları hiç bırakmadığım gibi
10 Yorumla
+1 yılBen ilk fakir olup sonradan zenginleşen bir ailede büyüdüm. Her ne olursa olsun mutluyduk. :) yokluğu görmüş ve varlığın değerini bilen bir insan olarak çok mutluyum :))
00 YorumlaYüregimiz zengin hamd olsun asıl zenginlik bu degil mi vicdan yürek zenginse gerisi gelir :) paranın satım alamayacagı seyler var
11 Yorumla- +1 yıl
O söylediğin laf fakirleri teselli etmek için söylenen bir laf :)
doğduğumda normal küçükken baya zengindik 12 li yaşlarda devlet bize bol sıfırlı bir tazminat odetti. hâlâ o borçları öderiz bitmez. fakat şu var, para da parasizlikta aile huzurunu bozuyor.
10 Yorumla
+1 yılÇok şükür annem babam ellerinden geleni yaptılar bizim için bir gün olsun geri koymadilar bizi ozenmeyelim diye başkalarına. Iki dünya bir araya gelse haklarıni odeyemeyiz.
30 Yorumla
+1 yılCocuklugumda hic öyle sıkıntılarımız yoktu çok sükür. her istedigimiz anında olurdu. kimsede olmayan bizde olurdu. ama ne oldum demiycen ne olcam diycen
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılolan seylerle yetinmesini biliyorum.. o yüzden rahatim sanirim :D
maddi zenginlik uzun sureligine insanlari tatmin etmedigini düsünüyorum.. hatta zenginlik zor birseydir bence..
zenginlikten korkarim ben11 YorumlaÖyle çooooook zengin Değilim Allah'a şükür ailemin geliri iyi kaygım olmadı öyle çok bir dediğim iki de olmadı gayette her imkan sağlandı sağlanmaya da devam ediliyor ailem Tarafından yine de para baş aile sağlık huzur bambaşka bir zenginlik
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılya ailesi olan güzel/yakışıklıyla olan en lüks arabada turlayan en lüks evde en güzel yemekleri yiyen adam niçin bu sitede dolansın?
26 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılsallıyordur kız kaldırmak için. şahsen ben facebook bile kullanmazdım. kullansam da malımı mülkümü göstermek için kullanırdım.
Cevap sahibi+1 yılsanmam.
- +1 yıl
NEEEY 10BİNMİ <:(
Gizli Üye(30-35)+1 yılBen zengin olsam bu sitede takılıp vakit harcar mıyım? hadi harcadım diyelim zengin olduğumu belli edecek kadar salak mıyım? hadi salağım diyelim... neyse başka birşey gelmedi aklıma ben kaçtım :D
21 Yorumla
+1 yılDogustan orta hali bir ailenin kiziyim ama bugüne kadar giymedigim alamadigim icimde kalan birsey yok cok sükür
00 Yorumla
+1 yılZengindik herkes zengin olsun diye dağıttık şuanda batmış durumdayız. Birkez daha anladık kimseye iyilik olmaz. :D
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılÇook zengin değilim ama gayet iyi bir durumdayım sağlığım mutluluğum her şeyim yerinde. Çok zengin olan bir çok arkadaşlarım var ve ben onlardan bir şey anladım ki, Allah bir yerden verip bir yerden kısıyor.
02 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılteşekkür @simultan
Kişilik & Karakter konusunda 1,3b cevap paylaştı. aslında var ya aşırı zühürtüm ama çaktırmıyorum. buna takılmıyorum da. psikolojimi bozdum. buna üzülüyorum
00 Yorumlaiyiydi durumlar. ama mutluluk getirdimi hayır. şimdi diyorum ki keşke daha gözü açık daha bilinçli biri olsaydım. keşke bir yerlere girip çalışsaydım.
00 Yorumla- Devamını Gör (173)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat