Aşırı şüpheci ve kuşkucuyum kimsenin beni gerçekten sevdiğine inanamıyorum herkesin beni kullanmaya çalıştığını düşünüyorum neden?

Üzülmekten korkuyorum birine güvenirsem ve arkamdan iş cevirirse ve bunu öğrendiğimde kendimi canım gibi hissetmekten korkuyorum aptal yerine konulmaktan korkuyorum birine güvenirsem ve o beni aldatırsa arkamdan bu da ne canım bunca zaman onu kandırdım anlamadı bile denmesinden korkuyorum bu yüzden bunları düşünmekten biriyle bı iliskiye başladığımda her hareketine kuşkuyla yaklaşıyorum her an beni aldatacakmış gibi hissediyorum. Aşırı kıskancım biriyle normal sohbet etse gülümsese bile kıskanıyorum hemen kendimi değersiz hissediyorum (sevgilim iş çıkışı dişini fırçaladı diye bile kafamda kendi kendime niye dişini fırçaladı burdan sonra nereye gidicek ne karıştırıyo diye düşündüm) bu kadarida fazla artık kafam susmuyo bunları düşünmekten deliricem sebebi nedir?
Aşırı şüpheci ve kuşkucuyum kimsenin beni gerçekten sevdiğine inanamıyorum herkesin beni kullanmaya çalıştığını düşünüyorum neden?