- 1 ay
hem çok okuyan hem de çok gezen farklı bakış açıları kazanır. Hayatın en güzel yanlarından biri de bu dengede saklıdır.
12 Yorumla- 1 ay
Yes🌹
- 1 ay
eic için teşekkür ederim😊
En İyi Cevaplar
Kişilik & Karakter konusunda 331 cevap paylaştı. Gezen bilir, çünkü kitapları yazanlar yalan yazar ve çoğu da zaten yalan uydurma yazmıştır oradaki kendi hayal dünyası olmasa baktığı şekilde kimse görmez. Örneğin Mısır'da iskenderiye'de Türkleri arkadan Kızıklayan bir heykelin olduğunu belgeselde bile gösteremez bakış açısına bağlıdır.. kendi inancına göre size onu gösterir ya da kaybeder. Siz gittikçe öğrenirsiniz orada o da varmış. Koskoca belgesel çeker o meydanda onu görmez. Mesela cezayir'e gidersin oran şehrinde yıllar önce Türklerin plaja girdiğini öğrenirsin o yerin adı , ayn el Türk. o güne kadar hiç kimse orada plaja girmemiştir. Çünkü Araplar plaja girmez. Fransızlar fransızlaştırdıkça plaja girmeyi öğrenirler ama yüzdükleri plajıdır Türk plajıdır, Hani zamanında lagari Hasan Çelebi hazerfen Ahmet Çelebi gibi adamları sürgüne yollayıp öldürdükleri yer. Tarih bazen işine geldiği gibi yazmaktır. Görmek bazen işine geldiği gibi yazmaktır. Gezgin olmak aykırı bakmaktır. Herkesin bildiğinden farklı görmek senin bakış açına bağlı.
10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
10Cevap
- u1 ay
ikisi de bilir tabi ki de
10 Yorumla Bana göre seyahat etmek, farklı kültürleri yerinde deneyimleme ve farklı yaşam biçimlerini gözlemleme fırsatı sunar. Bu sayede bilgi sahibi oluruz. Kitaplardan öğrenemeyeceğimiz pratik bilgileri edinir ve dünyayı daha yakından tanırız. Kitaplar, dünyanın her köşesini, farklı kültürleri, tarihi olayları ve insan deneyimlerini bize sunar.
11 Yorumla- 1 ay
Yaşayarak öğrenmek dşyorsun
- 1 ay
Gezmek başka yaşamak başka okumak ise 💥 bambaşka. Okuyan zihnindeki bütün evrenle alakalı olan her şeyi öğrenir ama yaşayan çok şey 😕 öğrenmiştir ders almıştır, keşfetmiştir.. 😫 acısıyla tatlısıyla bir çok şeyler katmıştır kazanmıştır ama gezen de çok çok farklı kültürler , coğrafyalar gezmiş görmüştür.
11 Yorumla- 1 ay
Okumak diyorsun
- 1 ay
Asıl kazanan hem okuyan hem gezen. Çünkü biri aklı besler, diğeri ruhu. Ama ille bir tercih yapmam gerekirse, çok gezen biraz daha önde gibi. Hayatın detayları kitaplarda yazmaz; bazı şeyleri sadece deneyimleyerek öğrenirsin. Hem okumadan gezen de, gezdiği yerin anlamını tam kavrayamaz.
10 Yorumla - 1 ay
Çok okuyan bilir. Gezmek coğrafi ve beşeri ilimler haricinde bir katkıda bulunmaz, ama okumak her konuda bize fayda sağlar. Önemli olan doğru okumalar yapmak 🙃
12 Yorumla- 1 ay
Doğru okumalar 🌹
- 1 ay
Araya azıcık gezmek de sıkışabilir tabi, ruha da gıda lazım 😂
- 1 ay
Okuyan çünkü gezen sadece ülkeler hakkında bilgi sahibi olur
11 Yorumla- 1 ay
Okumaj
- u1 ay
Okuduğu ve ya gezdiği yerlerden kendine bir şeyler katan bilir.
12 Yorumla- 1 ay
Anlamak
- 1 ay
Evet, tam olarak bu.
- Gizli Üye(30-35)1 ay
Kendini geliştirmek isteyip istemediğine bağlı. İstemeyen merak etse de, dünyayı tüm kitapları okuyarak turlasa yine bilmez.
15 Yorumla- Cevap sahibi1 ay
Cümlenin devrikliği için kusura bakmayın. Düzenlemeden paylaştım
- 1 ay
Teşekkür ederim tüm devrik cümlelerinizi bekliyorum
- Cevap sahibi1 ay
Tabi ki fırsat buldukça neden olmasın 😊
- 1 ay
Anlaştık hep devrik cümle olsun ama 😏
- Cevap sahibi1 ay
Ne demek eefendim peki 😂
- 1 ay
Çok yiyem bilir eheheheheeh
11 Yorumla- 1 ay
Oooo
- 1 ay
Çok okuyan bilir. Gezdiği ülkelerin tarihinden, kültüründen bîhaber olan çok insan var. Tatil yapıyorlar.
10 Yorumla - 1 ay
Gezen daha iyi bilir. Daha yüzeysel tanıklık eder
10 Yorumla - 1 ay
Gezerken okuyan😂
10 Yorumla - 1 ay
Çok gezen her zaman öndedir
10 Yorumla - 1 ay
Cevap verenden bi s2m olmaz soru soran adamdır
10 Yorumla - 1 ay
Gezen
11 Yorumla- 1 ay
Gezmek önemli
- 1 ay
İkisinide yapabilen
12 Yorumla- 1 ay
Gezerken okumak
- 1 ay
Aynen 😂😂
Kişilik & Karakter konusunda 897 cevap paylaştı. Gezen bilir
11 Yorumla- 1 ay
Hmmm gezmek önemli
- 1 ay
Gezen
12 Yorumla- 1 ay
Dünya turu olmalı kesinlikle dimi skksm
- 1 ay
Olmalı tabi hocam kesinlikle
- 1 ay
Gezerken okuyan.
10 Yorumla - 1 ay
İkisi de bilir
10 Yorumla - 1 ay
Gezen..
10 Yorumla gezen
10 YorumlaÇok reels izleyen.
11 Yorumla- 1 ay
Hahahah bu iyimiş…. buraya da aslında bir tammuyan bir koyacaktım… reals ama instayı kapattım …. Link kopyalanmadı….
- Gizli Üye(25-29)1 ay
Gezen
11 Yorumla- 1 ay
Dünya turu şart dimi dkjdjd
Yaşayan bilir
10 Yorumla- Gizli Üye(30-35)1 ay
Çok sçan bilir 🤣
10 Yorumla
Detaylı bilgi