Ben kelimelerine çok dikkat eden bir insanım bunun erilliğe ve dişil olmaya çok etki ettiğini düşünüyorum.
Hemcinsim birine minnettar olduğumu belirtmek için ağır ortamlarda eyvallah derim.
Daha samimi içli dışlı olduğum kişilere karşı sağ ol derim nadiren eyvallah
Kızlar sizinle konuşurken sağ ol demek mi yoksa teşekkürler, teşekkür ederim diyen bir erkek mi size samimi gelir veya pozitif bir izlenim bırakır?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
teşekkürler
İkisi de kullanılabilir, ancak illaki birisi tercih edilecekse teşekkür ederim kelimesini tercih ederim, sağ ol kelimesinden daha samimi geliyor
Bence sağol daha iyi
Neden böyle düşünüyorsun?
Samimi ve doğal ya da içten bi ifade gibi geliyor bana. Teşekkür ederim ise resmi ve minnettar bi ifade. Ben daha çok samimilik seviyorum o yüzden.
Teşekkürü kullanıyorum genelde. Ama sami mi olduğum kişilere sağol da derim. Bu kişiyle olan samimiyet derecenlede ilişkili bir durum
Ya okadarda kafana takma şekerim 😀
Burcum sağ olsun küçük detaylara takılırım : )
Küçük olan detaylar aslında çok büyük parçaları oluşturur
Sağ ol nemrut gibi
Birkaç kere dükkana girip alışveriş yaptığımda teşekkür ederim dedim karşımdaki tuhaf baktı sanki erkek dediğin teşekkür etmez yumuşak mısın der gibi
Zaten teşekkür ederken hiç sevmeyerek kullanıyorum aşırı dişil bir kelime olarak geliyor çünkü yeni yeni erkeklerin kullandığı bir ifade genelde eskiden kadınlar teşekkür eder erkeklerde eyvallah, sağ ol veya hiç teşekkür etmezdi.
Eski ağırabi dizilerini seyrettiğimde böyle gözlemledim.
Durumdan duruma göre değişir, dümdüz birine sağ ol deyince ben sahiden askerlik arkadaşı gibi hissedebilirim ahahskf sözcüklere cinsiyet yakıştırmak pek doğru değil bence. Teşekkür ederim her iki cins için de daha hoş kanaatimce
Eski türk dizileri ve filmlerini gözlemlediğimde en ağır abi karakterler erkeğe eyvallah veya sağ ol, sağ olasın ifadelerini kullanırken kadınlara sağ ol diyorlar veya hiçbir minnettarlık ifadesi kullanılmıyor.
Çok nadirde olsa teşekkürler, teşekkür ederim ifadelerini kullanıyorlar.
Sağ ol ve minnettarlık kelimesi kullanmama davranışı %90-95`se teşekkür ederim %5 kullanıyorlar diyebilirim.
Kadın çay servis eder eski film ve dizilerde (2000 öncesi) hiç teşekkür ederim veya sağ ol denmez.
Ama ben şimdi bir misafirliğe gittiğimde erkekler teşekkürler diyor.
Bu tarz kelimeleri kullanan erkekler bana masküleniteden uzak bir izlenim veriyor çünkü teşekkürler ifadesini kadınlar kullanır.
Dikkat et hiçbir kadın eskiden beri eyvallah veya sağ ol kelimesini kullanmaz belki sağ ol ifadesini kullanan vardır ama kaba bir ifade genelde tercih edilmez.
Genelde kadınlar teşekkürler, teşekkür ederim gibi ifadeleri kullanır.
Durum böyle olunca bu kelime kadın tarafından tercih edilen bir kelime olduğu için erkeği daha masküleniteden uzak dişil enerjiye sahip bir varlık olarak gösteriyor diye düşünüyorum.
Sen hep böyle konuşkan bir insan evladı mısın
Eyvallah demelisin