Video görünüyor mı? Cem yılmazın?
Medeniyet nedir sizin için?
Video görünüyor mı? Cem yılmazın?
Medeni insanın tanımını yapar mısınız?

Ya Aşk ya Nefret diyenlerden misiniz yoksa Medeniyet kazansın diyenlerden mi?
Medeni bir insan mısın?
Bana göre medeniyet, insanlığın doğaya karşı kazandığı zaferden çok, doğayla uyumlu yaşama becerisidir. Yalnızca şehirler inşa etmek, teknolojiyi ilerletmek değil; fikirlerin, duyguların ve adaletin bir arada yeşerdiği bir yaşam biçimidir. Medeniyet, insanın hem kendisiyle hem de çevresiyle barışmayı öğrenmesiyle anlam kazanır. Gücün değil bilginin, bencilliğin değil dayanışmanın hüküm sürdüğü bir düzen, gerçek medeniyetin temelidir.
Mükemmel tarif🌹🌷
🙏🙏
Medeniyet bana göre insanları ayrıştırmadan yaşamaktır. Şimdi bakıyorum okumuş doktor olmuş mesela bazıları insan olamamış. Kendi hatasını kabul etmeyen insanlar medeni değilleridir gözümde üstelik kendi ezikliklerini kapatmak için bir başkasını manipüle etmekte ne kadar insancıl oluyor. İnsan olabilmek için okumaya gerek yok. Bazen kötülük doğuştan gelir.
Eğitim insanı geriye götürüyor …. Bu para , makam, yakışıklılık ve tüm iyi şeyler için de geçerli… sağlam bir alt yaşı olmayınca bunların altında içsel değerler ezilip İnsan geriye gitmiş oluyor
Medeniyet ahlak ve hoşgörünün hakim olduğu bir dünyadır. İnsanlık uzaya çıkmadan telefon olmadan bilgisayarlar olmadan en güçlü silahlar olmadan da varolabilir ancak şeref ve ahlak hoşgörü olmadan yaşayamaz
Cevap
6Cevap
iyi bir insan olmaktır
Kesinlikle
Toplumsal bilinc, o olunca Toplumsal güven ve hukuk oluyor.
Empati kurabilme,
Kurallarin, isleyen bir toplum icin gerekli oldugunu bilmek ve uymak.
Egitim cok önemli, bu illa üniversite egitimi degil KS üyelerindede gördügümüz gibi Üniversite mezunu olup, wc kapisina mandal olamayacak birey dolu ülkede!
Görgü kurallarını bilmek, çıplak ve tesettürlü olmamak, kadın-erkek eşitliği.
Görgü ✅
Anlayabilmek nazik davranabilmek empati kurabilmek saygılı olmak
✅✅✅
Teşhirci şekilde giyinmemek, argolu konuşmamak, yere tükürmemek, çevreyi temiz tutmak ve her fikre saygı duymak.
cvplara baktıgımızda herkes farklı bir şey söylemiş demekki medeniyet tam anlamıyla bir yozlaşmış hiçliktir
Hiçlik ✅
Bir toplumun bir çok farklı alanda (teknoloji, sanat, kültür vs ) gelişmişlik düzeyi.
Medeniyet herkesin sahip olması gereken insani yöndür ama herkes medeni muamele hak etmez maalesef
Tek dişi kalmış canavardır
Enteresan
Medeniyet dediğin tek kişi kalmış canavar
Hoşgörü ve kurlların benimsenmis hali
Daha çok medeni bir şekilde konuşma taraftarıyım
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?