Bence insanı korkuları yönetir, bu içgüdüsel bir olaydır ya da korkular bir insanı hayatta tutar bilinç altını etkiler duygularına yön verir ama bir insan korkularını yenemez ise asla kendisi olamaz ya da tam anlamıyla özgür olamaz, bilmiyorum çok şey yaşadım ve gördüm tüm korkularımdan arındım ne olacaksa olsun diyorum bazen üç günlük dünya hayatı bir tüy kadar hafifim anamdan doğduğum gibiyim kimseye verilecek hesabım yok ne eksik nede fazla tam olmam gerektiği gibiyim.
Evet biliyorum. Özellikle yaptığım kötü şeylerin kıskançlıktan olduğunu da iyi biliyorum. O an içimden başka bir insan çıkıyor. Yapmak istemediğim, asla yapmayacağım ve bana yakışmayan şeyleri yapıyorum. Ağzımdan çıkan kelimelerin haddi hesabı yok. Ama bu herkese aynı mı değil. Tamamıyla kişiye özel oluyor. İyi bir huy olmadığını ben de biliyorum. Ama o bizim Dna'mıza bir kere kopyalanmış kurtulmak imkansız. İnsan yedisinde neyse yetmişinde de onu yaşayacaktır. Beni en çok esir alan huyum bu diyebilirim. Duygusal yönden de çok zayıfımdır. İşin içine Duygu girdi mi yine ben başka bir insana dönüşüyorum. Bu sefer ama yapmak istediklerimi daha iyi yapıyorum. Yapabileceğim en üst düzeyine çıkıyorum. Karşımdaki insanı dünyanın en mutlu insanı yapmak için çabalıyorum. Yeter ki bana bir fırsat verilsin o anda.
1
2 Yorumla
Soran
1 yıl
Ailelerden atalardan gelen düşüncelerini kodlamışsın kısır döngü yaşıyorsun, evet 7 sinde neyse 70 sinde yaşayacaktır doğru. Zihin duyguları yönetir, duygular düşünceleri yönetir, düşünceler karaktere yönetir bir karakter insana şekillendiği için travmayı etkiler bu hepimizde vardır. Bu döngüyü durdurmak için net ve anda kalmak gerekir kendini teslim olmayı başarması zordur. Ben net olamıyorum hepimizde travmalarımız vardır.
Evet biliyorum. Fizyolojik yetilerimizi beynimiz yönetirken ruhsal durumumuzu da hormonlar yönetir. Onları yöneten mekanizma ise yine beyin. Aslında durum böylesine basit değil, genetik kodlarımıza işlenmiş birçok farklı mekanizma da mevcut fakat daha fazla detayı sadece bilimsel araştırmalardan öğrenebiliriz.
Eski travmalarımız bizi yönetir bunu biliyorum.. Bir isi yapmak hakkinda ne kadar beynimiz hayır derse o kadar o konunun üzerine gitmeliyiz ki konfor alanindan çıkalim. Tabi bunu saçma olaylarda , baskalarina zarar vercek olaylarda da kullanmamak gerekli.
Zihnin seni yönetemez sen zihnini yönetirsin zihin sürekli aynı yerde durmaz bir geçmişe bir gelecege gider birde anda kalır sana bilgi duygu görüntü vb bilgileri sunar 😚
İnsan vücudunda ilk beyin algılar yaşadığın korkuyu sevinci ya da üzüntüyü sonrasında bunlar duyguya ve hareketlerine tüm vücuduna yayıyılır.. ilk beyin mantık algılar ve yönlendirir..
Ayne öyle doğru dedin beyin vucudun heryerini etkiliyor sinir öfke nefret üzüntü daha bir çok şey tabi kendini kontrol altinda tutmayi başaran insanlarda var...
Duygulara sebep olan şeyin bilinç altımızda barınan ya da beynimizin kendini savunma biçimi olduğunu varsayarsak kim kimi yönetiyor diyebiliriz ki, beyin yakan sorular bunlar