Affetmemek ağır yüktür...Affetmediğiniz biri var mı?

Bir lise öğretmeni bir gün derste öğrencilerine bir teklifte bulunur:

-bir hayat deneyimine katılmak ister misiniz?

Öğrenciler çok sevdikleri hocalarının bu teklifini tereddütsüz kabul ederler.

-o zaman,der öğretmen.Bundan sonra ne dersem yapacağınıza söz verin.

Öğrenciler söz verince öğretmen:

-şimdi,yarın ki ödevinize hazır olun.Yarın hepiniz birer plastik torba ve beşer kilo patetes getireceksiniz! der

Öğrenciler,bu işten pek bir şey anlamamışlardır.Ama ertesi sabah hepsinin sıralarının üzerinde patatesler ve torbalar hazırdır.

Kendisine meraklı gözlerle bakan öğrencilein şöyle der öğretmen:

-şimdi bugüne dek affetmeyi reddettiğiniz her kişi için bir patates alın ve o kişinin adını o patatesin üzerine yazıp torbanın içine koyun.

Bazı öğrencilr torbalarına üçer-beşer tane patates koyarken,bazılarının torbası neredeyse ağzına kadar dolmuştur.

Öğretmen,kendisine,"Peki şimdi ne olacak?"der gibi bakan öğrencilerine ikinci açıklamasını yapar:

-bir hafta boyunca nreye giderseniz giidn,bu torbaları yanınızda taşıyacaksınız.Yattığınız yatakta,bindiğiniz otobüste,okuldayken sıranızın üstünde,hep yanınızda olacaklar.

Aradan bir hafta geçmiştir.Hocaları sınıfa girer girmez,denileni yapmış olan öğrenciler şikayete başlarlar:

-hocam,bu kadar ağır torbayı her yere taşımak çok zor.

-hocam,patatatesler kokmaya başladı.Vallahi,insanlar tuhaf bakıyorlar bana artık.Hem sIkıldık,hem yorulduk!

Öğretmen gülümseyerek öğrencilerine şu dersi verir :

-görüyorsunuz ki,affetmeyerek asıl kendimizi cezalandırıyoruz.Kendimizi ruhumuza ağır yükler taşımaya mahkum ediyoruz.Affetmeyi karşımızdaki kişiye bir ihsan olarak düşünüyoruz.

Halbuki affetmek,en başta kendimize yaptığımız bir iyiliktir.

Baki Apaydın'a aittir,alıntıdır.

Çok beğendim,paylaşığım dedim.

1) Affetmediğiniz biri var mı?

2) Bu hikaye fikrinizi değiştirdi mi?
Affetmemek ağır yüktür...Affetmediğiniz biri var mı?