Yanınızda olmayınca arar mısınız? Bu illaki bir kişi olmak zorunda değil. Her hangi bir şey de olabilir. Kedi, köpek, araba vs.

#ZorundamıyımEfsane ✌ >>1903<< foRz@ Te@m
Yanınızda olmayınca arar mısınız? Bu illaki bir kişi olmak zorunda değil. Her hangi bir şey de olabilir. Kedi, köpek, araba vs.

#ZorundamıyımEfsane ✌ >>1903<< foRz@ Te@m
Rahmetli Tarık Hocamın anısına...
Ben onun nerde ise hergün her an andığım olur, gözlerimde bir damla yaş, kalbimde tarifsiz bir özlem beliriyor. Bana sadece bir meslek öğretmedi; bir yaşam felsefesi, bir duruş, bir anlam kazandırdı. “Güçlü olamadığın gün gelince ogün de güçlü görünmek zorundasın, tamam mı! ” derdi. Güçlü görünecek hâlim kalmadığında, yalnızca onun yokluğuna sığınıyorum.
"Biz, yaşatmak için yaşayan ölüleriz," derdi hocam. Bu cümle o zamanlar ne kadar derin ve ağır gelirdi, şimdi ise anlamını her gün daha iyi kavrıyorum. Doktorluk sadece bilgiyle, yetenekle yapılmazmış; yüreğini koymazsan, kendini adamazsan hiçbir anlamı yokmuş. Ve asıl zor olan, kendini iyileştiremezken başkalarını yaşatmaya çalışmakmış. Bunu o kadar iyi anlıyorum ki...
Her geçen gün biraz daha tükeniyorum. Ama her sabah yeniden doğuyorum, sanki bir döngüde sıkışıp kalmış gibiyim. Hocam hayatta olsaydı… Belki bir söz, bir bakış, bir öğütle beni iyileştirebilirdi. Çünkü o, sadece hastalıkları değil, insanın ruhundaki karanlıkları da görürdü. Şimdi, bir teşhis koyamamaktan korktuğum anlarda, kendi içime kapanıyorum. O olsaydı, bana yol gösterirdi, değil mi?
Ona her zaman sorardım: “Bu kadar bilgi, bu kadar deneyim, nereden geliyor hocam?” Gülerdi. “Sakın zannetme ki edindiğin bilgi ve kabiliyet kendi elinde,” derdi. “Biz bunun için doğmuş insanlarız. İstersen buna kader de diyebilirsin. Ama ne dediğin değil, nasıl yaşadığın önemlidir.”
Şimdi düşünüyorum da, belki onun dediği gibi kaderdir bu. Yaşatmak için yaşamak, tükenmek için yeniden var olmak… Ama şunu öğreniyorum: Bir gün, gerçekten tükendiğimde, hocamın sözleri bana yeniden güç verecek. Çünkü onun öğrettikleri yalnızca bilgi değil, bir yaşam rehberiydi.
Eğer şu an onun gibi biri hayatımda olsaydı, belki kendimi daha güçlü hissederdim. Ama artık biliyorum, onun yokluğunda bile bana öğrettikleriyle güç bulmam gerekiyor. Ve biliyorum ki onun yokluğu, aslında benim içimde onun bıraktığı dolup taşan bir sevgi, bir iz, bir ders...
Hocam, ruhunuz şad olsun. Bizler, sizin gibi insanlar sayesinde ışığı görmeyi öğrendik. Bu yolda, sizin öğretilerinizle yürümeye devam edeceğim. Çünkü bana kattıklarınız, sadece benim değil, dokunduğum her hayatın bir parçası olacak.
Hocanız değerliymiş.
Ben sıkılırım tabi ki de.. sevdiğim ne olursa olsun sevdiğim şeyden mahrum kalmak demek benim için can sıkıcı olur.. bu hobi olur sevdiğim bir insan olur kısaca özlerim o şeyi ve yapmak isterdim. bunun dışında insanlar için konuşursak da mesela Sevdiğimiz şeylere duygusal olarak bağlanırız. Bu bağ koptuğunda veya zayıfladığında bir kayıp hissi yaşarız işte ve Sevdiğimiz şeylere zaman ayırmak, hayatımıza belirli bir düzen getirir. Bu düzenin bozulması, bizi rahatsız edebilir. Sevdiğimiz şeyler, duygusal ihtiyaçlarımızı karşılar. Bu ihtiyaçların karşılanmaması, mutsuzluğa neden olabilir günün sonunda. ve bence bana kalırsa da hayatın doğal akışı içinde eksiklikler yaşamak kaçınılmazdır. Önemli olan, bu durumlarla nasıl başa çıktığımızdır.
Kahve ve sigara deme şimdi.
onların yeri ayrı abim 🙏
Evet eve geldiğimde mesela tesbihlerimi görmesem çekemesem sıkılırım stresimi atamam ayrıca bazen odaklanmama da yardımcı oluyor odaklanmam gerektiğinde odaklanamam
Tespih sevdalıları fena oluyor :D
Teşekkür ederim
Rica ederim ✌️😊
Kalmaz olur mu hiç canım🥰 , ben yazın tatile giderken köpeğimi getiriyorum yanımda ama kedimi maalesef getiremiyorum karşı komşum bakıyor ben gelene kadar hep bir burukluk bir merak oluyor içimde keşke oda yanımda olsaydı diyorum ama görüntülü arıyor komşum gösteriyor onu sağlıklı olduğunu görünce içime bir su serpiliyor onunla teselli buluyorum 🤗
Yaa ponçik 😍🌹🤗
🥰❤️🌹
EİG için teşekkür ederim 🙏❤️
Rica ederim balımsu ❤🥰
Cevap
11Cevap
Evet içim sıkılır.. daralırım..
Eksiklik hissettiriyor bazı şeyler veya birileri.
Öyle..
Sıkılırım ya, özlerim daha doğrusu, ne yapacağımı ve vaktimi neyle geçireğimi şaşırırım
Evet alışkanlık
Aaa bana niye sormamislar ben de gülüm 🌹😂 valla sevdiğim insanın yokluğu çok pis mod düşürüyor o kesin. ya da mevsim gibi kimi yaz bekler kimi kışı.❤️
Kaçırmışlar seni :D
Aa gul bahçesine mi 😂
Kumdan kaleye :D
Kale yiklimazsa iyi abi 🤪
Yıkılmadı ayakta dertleri ile baş başa :D
En azından çabalıyor 😂
Aynen kardeş 🤣
Yoksunluk ceker motivasyonu düşer. Hayata bağlanma nedeni gibi bir durum.
Evet müdürüm ✌👏
Ailemden uzakta kalsam bir yanım eksik kalır herzaman bunun farkında olarak yaşıyorum Allah onların yokluğunu göstermesin
Amin kardeşim 🙏
Benim sevdiğim şeyleri kitaplar ve telefonla vakit geçiririm. Boş zamanlarında kitapları okumak ve telefonda videoları izlemeyi severim.
Bende aynı şekilde.
menopoza girmiş kadın duygusallığı var sizde sanki.
Bende mi :D
Bazen eksik olan her şey özlenebiliyor ama sağlık olsun
Evet.
İçi üşür aklı takılır. Başka işle meşgul olsa bile tam olarak odaklanamaz
Bosluk dolana kadar ve gelen kisinyerini olusturana kadar hep öksüz
Ben dayanamam kesinlikle
Bende dayanamıyorum.
Eksik kalınca sıkılmam, sinirlenirim.
Sıkılırsın. Araban olmayınca düşün bir😄
Para bizde şöhret bizde sizde ne var haydi söyle 🤣
Biraz daha mı 😂
Özlerim ya o his çok kötü..