Benim 18 yaşımda iken sevgilim olmuştu, ilk sevgilimdi, 6 ay sürdü, sanaldı evet ama psikolojik olarak çok etkilendim. Sadece beni üzmesi sıkıntı değildi, bana anlattığı doğa üstü cinlerden bile kötü varlıklardı, onunla sevgiliyken bu durumdan etkilenmedim ama ayrıldıktan sonra bir dönem sorgulamaya girdim ve gerçek üstü şeyler aklıma gelmeye başladı aynı onun anlattığı gibi şeyler, detaya girersem çok uzun olur şunları söyleyeyim sarı saçlı arkadaşım varmış küçükken ismi Ayşe o insanlara zarar verecek sanıp bağlıyormuşum bu anı gibi şey de, sonra koşturup duruyormuş bir mekan da ben de korkuyormuşum başına bir şey gelecek diye, ve benim büyük bir halim var anı gibi şeyde 28 yaşında falanım çok güzel, uzun boylu, uzun saçlı kahve kıvırcık saçlara sahibim, cıvıl cıvılım.. Bir arkadaşım var sarı saçlı, çok tatlı bir kız o pek konuşmuyor, genelde ben konuşuyorum, o kişi sanırım Ayşe. Anı gibi şeyde bir gün kavga ediyoruz ve o bebek oluyor, ben de arkadaşımı öldürdüm deyip ağlıyorum sonra kadının birisi bana kötü bir hakaret ediyor, ben sinirleniyorum, eleştiriyorum onları.. O kadın da sürekli anı gibi durumlarda aklıma gelen siyah kısa saçlı bir kadın, o kadın ben küçükken bizim buradaki parkın oraya ışınlıyor kendisiyle beni, sonra kendi küçük halimin rüyasına giriyorum o güzel kız ile korkutuyorum onu ağlıyor küçük halim sonra uyanıyor türbe gibi bir yerde ve ailesi yok sinirleniyor beni nasıl bıraktılar burada diyor. Orada kocaman bir ağaç var ağacı kesecekler doğaüstü varlıklar, ben istemiyorum ağaca sarılıyorum ve ailem de orada bazen o varlıklar beni etkiliyor istemsiz olarak onlara uyuyorum.
Gerçek hayatta da ablamla gördüğüm 2 adam vardı onları daha önce gördüğümde bu anı gibi durumlarla bağdaştırdım onlar sapıktı dedim tecavüzcülerdi onlar dedim ablam dedi ki normal insanlar onlar. O anı gibi durumlarda o kişileri görmüştüm, bir kız vardı, küçük bir kız annesini babasını kaybetmiş sokakta ağlıyordu ve o adamın birisi duyabiliyordu sadece, diğerleri göremiyor ve duyamıyordu, anne baba diye bağırıyordu, ağlıyordu o küçük kız, o kişi ona zarar vermek istiyordu, annesine babasına iyice kızıyordu, neredesiniz diye bağırıyordu ağlıyordu. Sonra bazı kişiler şüphe duydu bir şeylerden ve aniden o kızla o adam ortadan kayboldu.
Benim aklıma şey gibi gelmişti; o kişiler gerçek değil, bir oyun, beni kandırmaya çalışıyorlar, insanlara zarar verecekler, o küçük kız da gerçek değil, yardıma ihtiyacı yok, oyunun bir parçası, gibi geliyordu, sanki ben yönetiyormuşum gibi o durumları, asıl her şeyin başkanı benmişim gibi, bilmeden başkalarını suçlu görüp kimse zarar görmesin diye böyle şeyler oluyormuş ve benim de kafam karışıyormuş gibi.
Aklıma daha yeni şeyler de geldi ama hepsini yazarsam kitap olacak...
Evet zaten şu an inanmıyorum, ama bazen kafam karışıyor, neden diyorum, nasıl diyorum, bunlar ne alaka, neden aklıma belirli hiç tanımadığım kişiler geliyor diyorum...
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
6Cevap
bence sabret geçer
Benimde sorunlarım var da böyle değil sen korkmuşsun biraz
Aslında şu an etkilenmiyorum ama çok merak ediyorum ben genelde her şeyi sorgulayarak cevaba ulaşmaya çalışırım merak ederim her şeye neden diye sorarım bu durumun da sebebini bilmediğim için kafam karışıyor bunlar ne diyorum yoksa eskisi gibi etkilenmiyorum
Bende sana bi söz yazayım bunu bana cevaplar mısın
tamam yaz
Tanrı yanlız kaldığı için mi insanları yarattı yoksa insanlar yanlız kaldığı için mi tanrıya inandı?
Tanrı yalnız sıfatına giremez çünkü insanla eşdeğer bir şey değil ve insanın tanrıya inanma sebebi yalnız kalmak değil çünkü eğer Allah a inanıyorsa insanlar bakımından yalnız olsa bile gerçekte Allah a inandığı için yalnız olmadığını bilir
Ben birde şöyle düşünüyorum kibrin başı yalnızlıktan gelir İslam da toplumsal bir dindir insan sadece kendine fayda sağlayıp gidemez bu dünyadan etrafıma bakıyorum yalnız ve sevgi görmemiş insanlara bakıyorum çoğu kin tutuyor insanlara ve bazılarında durum şöyle gelişiyor kötülüğe dönüşüyor yani kibri doğuruyor kibrin bir diğer başlama noktası da kendini çok farklı görme şeytan da kendisi çok farklı gördü ateşten yaratıldım insan topraktan yaratıldı ben üstünüm dedi yani kendisini farklı gördü ama İslam kendini ötekileştirmeni istemez Allah ırkları yarattı ama anlaşmazlık yaşayalım diye değil birbirimizi tanıyalım diye yarattı
Böyle konuları konuşmayı çok isterim yani eğer istersen biraz açıklayıcı bir kaç şey söyliyim
olur yaz
Şimdi baktığımızda evrende bir düzen var evet görüyoruz ama Adem ve Havva yanlış meyveyi yedi diye Allah dünyaya gönderdi onları ve biz onların soyundan geliyoruz biz onların yaptığı hatalar yüzünden mi dünyadayız?
İbret olsun diye böyle yapmış olamaz mı Allah çünkü Allah kendisi diyor geçmişteki kişiler sizden daha ileride değil miydi gibi tam hatırlayamadım o şeyi mesela piramitleri hala çözemedik demek istediğim geçmişe bakıp ibret almak
Ama sen birinin hatası yüzünden ceza çekmeyi kendine hak görür müydün
Allah her şeye bir sebep vermiş mesela evrenin yaratılışı bunların sebeplerinin açıklaması nedir bilimdir değil mi yani şöyle söyleyeyim Nedenlerin açıklaması bilim nedenleri yaratan sebep veren kişi Allah zaten dünyaya gelecektik sadece Allah böyle bir sebep ile göndermiş oldu bizi dünyaya
Bende Müslümanım yanlış anlama Allah bizi annemizden daha çok seviyorsa neden cehennem yaratıldı
Şöyle düşün mesela sen birisini çok seviyorsun o sana karşı hata yapsa bile o sana geri dönüp dua edince onu affediyorsun ama bu kişi senin sevgine karşılık kibirleniyor diyelim onu sen yaratmışsın sen nimet vermişsin kötülük yapmasına rağmen ama hala aynı değişmiyor ona ceza vermek istemez miydin hem şöyle de bir şey var eğer bir insanın kalbi gerçekten imanlıysa hata yapmışsa bile cehennemde yanacaksa bile sonsuza kadar yanmaz o kişi zaten biz kendimize zulmediyoruz aslında Allah bize bir çok fırsat veriyor biz göremiyoruz ben mesela bir ara şunu düşündüm zeka nasıl gelişir biz nasıl diğerlerin anlamadığı şeyleri anlarız dedim onlara farklı düşünceler gelmiyor mu sorgulamıyor mu dedim ama sonra anladım ki herkese farklı düşünceler geliyor herkes içinden bir şeylerden şüphe edip sorguluyorum doğruyu yanlışı gibi sadece bunu sürekli boş vermeye çalışıyorlar mesela birisi bir masaya baktığında aklına bir şeyler gelmeye başlayabilir ama bu kişi bunları iyi bir şey olarak görmediği için bu düşünceyi devam ettirmez sorgulamayı devam ettiren araştıran kişi kazanır daha zeki olur zekanın da en çok çevresel faktörlerden etkilendiğini düşünüyorum mesela yüksek zeka eğer yönlendirilmezse psikolojik rahatsızlığa dönüşür psikolojik rahatsızlıklar yaşayan çoğu kişi aslında zekidir
Evet çok haklısın bu konuda ama şimdi şöyle bir şey var haşa benzetme yapmıyorum ben Müslümanım inancım da tam sadece insanlık hali bazı sorular insan sorguluyor yani anlayışla karşılamak lazım ama cehennem varsa demek Allahta sinirlenebiliyor haşa
Aslında bir çok kişi Allah dan korkmamızı söyleyip duruyor ama düşün diyelim evdeki en çok yakın hissettiğin kişi ona karşı yanlış yapsan korkabilirsin değil mi ama bu korku karşı taraf iyi birisi ise şiddetten korkar gibi olmaz onu üzmekten korkarız
Allah dan korkması gereken kişiler aslında biz değiliz korkması gereken kişiler kötülük yapanlar
Sorgulama konusu ise bence bir şeyleri abartmadın sürece normal bir şey Allah zaten ilk olarak bize oku diyor sonra sürekli aklımızı kullanmamızı istiyor mesela Allah a şeytan da inanıyor kabul da ediyor peygambere de inanıyor her şeyi biliyor sadece kibirli olduğu için böyle yapıyor mesela günümüz müslümanları da öyle bakıyorum ahlaktan bahsediyor evet kendisi bir şey yapmamış olabilir ama sürekli birilerini kınadığı için onlardan daha büyük günaha giriyor belki karşı taraf tövbe etti ve sen kınadığın için ondan daha kötü duruma düştün bakıyorum aşırı dindar insanlara geneli ibadetini yapıyor eksiksiz ama sürekli yok içki içenler şöyle böyle yok şunlar böyle deyip duruyorlar bu kibir değil de nedir kendisine bakmıyor sürekli başkasını çekiştiriyor aslında ateistleri ateist yapan kişiler de bunlar mesela ben daha önce ateistlerde de muhattap oldum ama dinden uzaklaşmadım aksine ne kadar cahilim ben diye kendimden utandım daha çok bağlandım ama aşırı dindar takılan insanlar beni dinden uzaklaştırdı ben mesela kapalı bir kişiyim son zamanlarda babamın ağzını aradım açılma konusunda iyi karşılık almadım ben de gizlice bazı yerlere açık gittim neden mi çünkü kapalı olduğum halde sarkıntılık edenler oluyor kapalıyken daha savunmasız saf olarak görüyorum kendimi dışarıdan bakan bir insan benim bozulduğumu düşünebilir ama ben aksine aslında zarar görmemek için böyle yapıyorum sürekli kendisini süsleyen kızlara laf ederdim açılma konusunu düşüne düşüne artık onları da anlıyorum kızların doğasında var kendine özen göstermek ben bile kapalı olduğum halde şalımın rengine önem veriyormuşum daha iyi gözükeyim diye
Terapiye gitmelisin canım gerçekten
Gidiyorum bu durumları biraz anlatmıştım ama çok fazlalar gelecek seansda yine bahsedeceğim
Allah şifa versin
Bunları gerçeklikten ayırt edebiliyor musun?
Aslında ediyorum ama kafam karışıyor bunların açıklaması nedir diye eski sevgilim daha öncelerden cin çağırdığını bahsetmişti bana ve bana bu tuhaf şeyleri anlatmıştı bende şizofreniye benzer duruma sokacak şeylerin doğuş noktasını yani cinden bile daha kötü şeyler anlatmıştı bana ve bunların çok gizli olduğunu söyledi anlatırken korkar gibi ruh halindeydi her şeyi söyleyemem diyordu mesela bir kız varmış dönüp duruyormuş kendi etrafında eski bir evin orada sonra bağırma sesleri geliyormuş arkadaşı varmış yanında kendisini kaybetmiş ve yardım etmek istemiş arkadaşı engel olmak için ona yumruk atmış böyle bir şeyden bahsetmişti bana ve bir kız varmış kalbi hiç zarar görmeden sökülmüş bunu insan yapamaz demişti önceki bir olayı anlatırken onun bu anlattığı şeyler bana biraz daha farklı bir şekilde geliyordu mesela geçmişte bunun 12 yaşında ölen sevgisini yardım için bana gelmiş farklı bir boyut gibi rüya gibi bir şeyde gelecekle bağantı gibi benden yardım istiyordu ben de zarar görmek istemediğim için kimseye güvenmiyordum ama sonra yardım etmeye çalıştım o kişiye arkadaşının ölmesini engellemeye çalıştım ama olmamıştı gerçekte de 2 arkadaşının öldüğünü bahsetmişti sonra işte o en son ki durumda bu kendisine zarar verecek kurtar şunu demiştim arkadaşına farklı görünmez gibi bir boyuttan ama onlar farketmiyor tabi garip bir şey kendi kafasına silah dayadığında arkadaşı gelip kurtartmış yani gerçek olarak bahsettiğinde silah dayamayı
Translateden çeviri gibi okuyorum. Enteresan yazıyorsun. 😂 Eğer farklı boyutta yaşayan canlıların seninle iletişiminden rahatsızsan, ilgilenmeyi bırakabilirsin. Benim eşyalarım paranormal olarak çokça kaybolmaya başladı. Ben de o zamandan beri tedirginim.
Yok sıkıntı olmuyor da işte neden böyle şeyler anı gibi önceden yaşanılan anıların üstüne anı eklenmesi gibi geldi diye merak ettim
Zihnimiz, en kompleks organımız. Rüyalar, gerçeğe, hayaller anıya dönüşebilir. Kan değerlerine baktırdın mı?
Bunlar büyük şeyler değil boş ver
Doktora görünmeyi düşündün mü daha önce
Terapi alıyorum psikologdan gelecek seansımızda anlatacağım bunlar bazı şeyleri söylemiştim ama çok azını söyledim o kadar çok bu tür anı gibi şeyler var ki o eski sevgilimle o kadar bağdaşık bir şekilde ki..
Eski sevgilini unutamadın mı hala?
Terapi değil de, psikiyatriye görünseniz daha doğru olur. Bir şeyiniz varsa onlar asıl doktorlardır, tehşis koyarlar.
Hayır onunla alakası yok herkes sanıyor ki onu unutamadım ama öyle değil sadece benim psikolojimi bozmasını unutamıyorum başka bir şeyi değil ondan sonra içime attığım başka sıkıntılarım ortaya çıktı benim yaşadığımı bir başkası yaşasa sevgilisi bir şeyler anlatsa ama o umursamasa daha sonra hayatının kötüye gittiği bir sorgulama zamanında bunlar yeniden aklına gelse başkası da kötü olurdu ben bu şizofreniye benzer şeylere inandığım vakitler korkumdan uyamıyordum insanlara zarar vereceğim sanıyordum mesela 5 çocuk kaybolmuştu bizim burada benim yüzümden kaybolduğuna inandım ağladım ben lanetliyim dedim benim yüzümden oluyor bunlar dedim psikiyatristimi bile gizli polis sanıyordum benden bilgi almaya çalışıyor sanıyordum hatta 2 gün uyamamıştım uyku hapı almama rağmen psikiyatristim bile korkmuştu hastanede yatsın demişti benim için o zamanlar sevgilim aklımın ucundan bile geçmiyordu sadece o tuhaf düşünceler onlara inanmak
Piskolaga gittinnmi
Terapi alıyorum bu durumları biraz bahsetmiştim ama hepsini değil zaten çok fazla unutuyorum bazen gelecek seansımda bahsedeceğim
Kizma ama cok uzun yazmisin okumadim terapiye bagli kal kendini uzme bu seyler normal herkesin basina gelir
evet öyle ama işte ben hep her şeyin nedenini merak eden aşırı meraklı birisiyim bu durumlar neden oluyor diye çok merak ediyorum kısacası eski sevgilim bana cinden öte şeyler bahsetti o zaman takmadım ama sorgulamaya girdiğim dönem aklıma anı gibi şeyler geldi gerçek dışı sürekli kısa siyah sağlı bir kadını farklı anı gibi durumlarda görmem sarı saçlı Ayşe diye bir arkadaşımın olması kendi büyük halim ama daha farklı kıvırcık kahverengi uzun saçlu uzun boylu güzel birisi olarak birde yanımda sarışın bir arkadaş o da Ayşe idi sanırım onunla kavga ederken anı gibi şeylerde birben bebek olması onu öldürdüğümü düşünmem gibi