En kötüsü de değer veriyoruz sanarken ödün vermektir sanırım 🙄

En kötüsü de değer veriyoruz sanarken ödün vermektir sanırım 🙄
Defalarca test edilip onaylanan hadise. Şu şekilde formülize edilebilir; ilişkinizin başında ( Her türlü insan ilişkisini kapsar sevgili, arkadaş, eş, dost, akraba) sizin 10 birim değeriniz vardır karşı tarafın 10 birim. Sonra siz karşınızdakine değer vermeye başlarsınız "oha çok iyi, çok güzel vs" diyerek siz elinizdeki değer bakiyenizden başlarsınız karşı tarafın bakiyesine eft yapmakta ki sizin değer hazneniz "yetersiz bakiye" sinyali verene kadar. O gün geldiğinizde siz 5 para etmez biri iken karşı taraf kendini 20 birim değerli görür siz ise 0 birimsinizdir. Sonra yandı gülüm keten helva, rakı mı içsek bugün ben onu çok sevmiştim vs vs. Ohh be içimi döktüm.
Yanlış düşünce herkes değerlidir herkesin bir değeri vardır ama ne kadar hiç bir insanı gece gündüz mesajlaşacak ona her dakika seni seviyorum deyip onu vazgeçilmez olduğunu hissettirecek kadar sevmeyin. Bu evren denge üzerine kurulmuştur. Şems-i Tebrizinin dediği gibi hiçbir işinizde aşırılığa kaçmayın. Bir şey ne kadar fazla olursa o kadar değersizleşir beyler bayanlar bunun yanında her şey kararında az ve öz olsun. Bakın o zaman işler nasıl oluyor. Bunlar en temel kurallar gerisi de size kalmış. Gerçekten de bir şeyleri azalttığın zaman kıymetin biliniyor. En azından kendine özsaygın artıyor. Çevrende olup bitenin ve başkalarının varlığının olduğunun daha fazla farkına varıyorsun.
Eic için teşekkür ederim 🌹😊
İyi bir şey yapıyor olmak doğruyu yaptığımız manasına gelmez. Yanlış kişiye değer verirsen zararlı çıkarsın. O senden bunu talep etmediyse kendi seçimin için karşıdakini suçlamaksa manasız.
Ayrıca gözlemlerime dayanarak belirtmeliyim ki, değer verdiğini en çok dile getiren kişi ilişkide en çok sorun çıkartan kişi oluyor genelde. Özetle hak ettiğiniz değeri bekleyin ve hak edileni gösterin.
Evet ne yazıkki öyle , sevgilim vardı çok değer verdim, anladı onu sevdiğimi, değersizleştim, arkadaşım vardı çok değer verdim aradım sordum iyimisin hoşmusun derken birden ben gene değersizleştim. Kız kardeşim çok üstüne düştüm değersizleştim. Ne zaman ki b*k gibi davranıyorsun insanlara bayılıyolar sana 🙂olacak iş değil.
Cevap
28Cevap
Evet o yüzden alma verme dengesi önemli...
Gerektiği kadar yeterli olacaktır
Doğru kişilere hak etmedikleri değeri verirsek tabiki değersizleşiriz sen gel 5 kuruş değeri olmayan birisini hayatının merkezine koy tabi kalkar o tötişi
Karşılıklı değer vermek muazzam bir şey... Ve bunun ilişkiyi de son derece iyi beslediğine inanıyorum.
Tabi her ilişkide mümkün olmuyor bu🤷 Bazen değer versen de karşılığı gelmiyor...
Anlamsız ve gereksiz yere verilen değer değildir Değerli olan da bir gün değersizleşe de bilir
Haddinden fazla değer verince değersizleşiyoruz. Bir nevi kendi suçumuz. Hiçbir şeyi abartmamak lazım sevmeyi bile.
Bir o kadar da zor
Yanlış kişiye verirsen öyle doğru kişi daha değerli kılar
Damam skzmkz
kübraaaa soruların çok yaralıyoo engellicem sanırım seni 😪😞
Günümüz insanları cidden sıkıntı ben iyi biriyim cidden iyi biri istiyorum ve inanki kötü bi kız hayatımda istemiyorum ilgimi de çekmiyor iyi biri için hergün dua ediyorum, ama bilmiyorum bazı insanlar kafadan kontak, ben huzuru seven biriyim
Ne konuda ne kadar değer verdiğimiz önemli aşırı ve hak ettiği kadar olursa değer görürüz degersizleşmeyix aslında hep mutlu etmek olmaz birazda biz mutlu olmalıyız ki verimli olalım bence
Evet ve değer vermeyi eziklik görenler var.
Bir de değer vermeden değer bekleyenler, iki durum da çok komik bence 😁
Aaa tabi onlarda dahil.😅👌🏻
O değeri kime verdiğine göre değişir.
Hata bir sefer yapılıyorsa sorun yok.
Çünkü İstemeden yapılmıştır.
Fakat sayısı arttıkça o hata değil yanlışa girer.
Doğru kişi denk gelirse daha da değerli oluruz diye düşünüyorum. Ancak yanlış kişiler (yanlış değilde negatif tecrübe edinebileceğimiz kişiler) denk geldiği için teorimi henüz doğrulayamadım.
Ben değer verdiğim hiçbir insan tarafından değersiz görüldüğümü sanmıyorum. Çünkü değer vermişsem benim içimde bir farkı vardır. Buna rağmen öyle düşünüyorsa oda kendi vicdanı bir şey diyemem
Evet bizim karşımızdakine verdiğimiz değer arttıkça bi yerleri kalkıyo o zamanda biz yerin dibinde oluyoruz
hak eden insana değer vermek güzel, fakat hak etmeyen insana değer verirsen bu enayiliktir üstüne üstlük gün gelir vermeseydin der. d
Hayır değer verdiğimiz kişi değerimizi bilmiyodur
Değer vermeyi eziklik olarak gören cahiller Çok maalesef
Değeri herkes hak etmez, bazılarına ağır gelir taşıyamaz ve değer vereni değersiz görmeye başlar.
Kendi değerini unutmadığın sürece verilen değer senden hiçbir şey eksiltmez
Öyle bir kalitem var ki değer verirken bile mutlu olurum kaybeden ağlasın
Bu devirde aynen öyle değer verince biz değersiz oluyoruz
insan verdigi degeri goremeyince gordugu degeri vermeyi seciyor
Evet öyle oluyor sanırım ama ben artık takmıyorum alıştım
Kimseye haddinden fazla değer vermemek lazım
evet genelde öyle oluyor mesafe hep koymamız lazım bence
Terazinin diğer kefesine kendimizden alıp koyduğumuz kadar bizden azalacaktır. Bu da dediğinizi doğruluyor
Karşımızdaki kişi için olabilir ama bu bizi değersizleştirmez
Değer verdiklerimizin gözünde belki ama bu bizi değersizleştirmez
Birisine ne kadar değer verirsen o kadar gtü kalkar
Ne yazık ki evet bu zamanda öyle çünkü sen sevdiğin için değer veriyorsun ama karşı taraf seni hep cepte zannederek kenara atıyor
Değişebilir
Ama genelde herkes artık öyle bence
Demek ki benim çevremde bir sorun var
Her zaman öyle olmuyor bence
Ben anlayamadım
Tabii ki öyledir.. zaten bundan şüphe yok
Anladım. Bu arada bişey sorsam yanlış anlamazsanız
Özelden yazsam rahatsız eder miyim
Ama galiba size sadece sizin takip ettiğiniz kişiler mesaj atabiliyor.
Beni takip edebilirmisiniz
Hak edene verirsek hayır
Kesinkle... dozunu bilmek gerek
Kesinlikle öyle
Karşıdaki kişiye bağlı
Fazla değer usandırır.
Çok yüz verirsen astar olursun
Daha çok kçı kalkar😁
Gereğinden fazla veriyorsak evet
Çok verdim zamanında duvara tosladim
Kime deger verdigine bağlı birazda
Mesafeyi korumalısınız