Konuşmak mı lazım, yoksa konuşmak saçmalık mı?

Konuşmadan anlamadan etmeden hareket eder misini? Konuşmamayı tercih edebe konuşmak ne kadar doğru?
söz sizde … Yorumlar gelsin
Konuşmak mı lazım, yoksa konuşmak saçmalık mı?

Konuşmadan anlamadan etmeden hareket eder misini? Konuşmamayı tercih edebe konuşmak ne kadar doğru?
söz sizde … Yorumlar gelsin
Konuşarak anlaşmak en doğru çözüm ancak telefondan veyahut yazışarak değil, yüzyüze konuşmak. Bazen telefon veya yazışarak konuşmalarda duygular ve istenilen mesaj tam olarak ifade edilemeyebiliyor. Bazen değil, çoğu zaman. Yüzyüze konuşmalarda mimiklerden, el ve beden hareketlerinden vb. asıl söylenmek istenen şey daha rahat ifade edilebileceği için hem telefondan 1 saat görüşülerek çözüme kavuşturulamayacak bir şey 10 dakika gibi bir sürede çözüme kavuşturulabilir, hemde çiftler arası bağı kuvvetlendirebilir.
İnsanlar, yalnızca konuşarak değil, bazen de sessizlikle anlaşırlar. Konuşmalar, bir kısmı sadece yüzeydeki düşünceleri iletirken, çoğu zaman gerçekten anlaşmak için birbirinize dikkatlice bakmanız, hislerinizi paylaşmanız gerekir. Yani sözler önemli olabilir, ama asıl iletişim; gözlerde, beden dilinde, hatta suskunlukta saklıdır. Anlamanın ve anlaşılmanın bazen kelimelerden daha derin bir yönü vardır.
Eic için teşekkür ederim
Ben konuşma taraftarıyım ne olursa olsun konuşarak çözebilirim diye düşünüyorum ama o anda sinirliyken sinirim geçmesi lazım yoksa kalp kırarım Eğer ki konuşarak konuşarak çözüm bulamıyorsak Eğer anlaşamıyoruz demektir çözüm bulmamız şart beklemeye alır yine çözüm bulmaya çalışırım
Konuşa konuşa anlaşırız tabii ama sadece konuşmamız yetmez; iyi ve önyargısız bir şekilde empati kurarak dinlemek gerek karşımızdaki kişiyi, aynı şekilde onun da aynı tavrı göstermesi gerekir. Bazen bir beden dili bile anlaşabilmemizi sağlıyor
Cevap
5Cevap
kesinlikle konusarak anlasir, iletisim kurmaya, kurabilmeye, kelimelerin gucune cok onem veriyorum bu sebeple ve birisiyle aramda ufak bir problem olsa dahi "neden" sorusunu hem ona hem kendime soruyorum, cogu zaman kendimle baskalariyla konustugumdan daha cok konusuyorum. konusmak istedigim herkesle konusabilmeyi diliyorum
Çok güzel yorum
Tabiki Alman insanlar konuşursa anlaşır 🙏🏻
Ooooo kimler gelmiş emekli fenomenler jdjns
Hayır başka şekilde anlaşırlar konuşma da etkilidir ama tam olarak olarak değil🙄
Nasıl
İletişim en önemlisi konuşmadan hiçbir şey cozemezsin
Bazen en boş iş konuşarak hiç bir şey çözemezsin
Bazen sen değil karşı taraf konuşmak istemesi lazım …
Ben istediği. Kadar seninle anlaşmak isteyim sen kaçarsan duymazsan bir şey ifade etmez
Hmmm susarak anlatmış olursun ama eğer karşı tarafın anladığını temine dersen
Yoğunum nerden bildin🙃
Haha bilir gibi yaparsınız iyi akşamlar
Açık konuşularak sorunlara çözüm gele bilir diye düşünüyorum sözlü bir iletişim çok önemli
Bazı şeyler konuşarak çözülür bazıları da görmezden gelinerek. konuşuldukça büyüyor çünkü işin içinden çıkılmıyor.
Sessizkende anlaşmak mümkün, bazen de konuşmak lazım sessizliğin sebebine bağlı.
Olaya, kişilere göre değişir ama iletişim kurmadan çözülebilen bir mevzu var da ben mi bilmiyorum !
Konuşa konuşa her türlü hersey olur bazen anlaşılırsin bazende anlaşıldığını sanırsın
Komusmak fayda etmiyorsa koklaşarak anlasiriz
Oooo wow
Küçük dilini mi yuttun hiiii
Koklaşacak halleri yokya
Bazıları anlamasada evet
İnsana bağlı bu bazen konuşmaktan ötesi
Başka ne ile anlaşacak ki.
Sevişerek mi jdjdjfjjfjf
😂 farklı şekillerde de anlaşır
Nasıl mesela snns
Bakışarak da anlaşır
Bakıllar önemli