Sevmeyi / sevilmeyi, İhaneti / arkadan iş çevirmeyi Dostluğu/arkadaşlığı, Kıymet bilmeyi /manipüle etmeyi Yüz üstü bırakılmayı, Ona değerli hissettirmeyi, Beş para etmez birisi gibi hissettirmeyi,
Kişilik & Karakter konusunda 204,2b cevap paylaştı.
Çok şey öğretebilir tabi ki de.. iyi yönlere bakacak olursak detaya katılıyorum. sevmeyi sevilmeyi öğretebilir.. insan olmayı doğruları yanlışları gösterebilir.. kısaca hayat arkadaşı ya da akış hocası olur mesela..
kötü şeylere örnek verirsek de kimseye güven olmamasını öğretebilir yalan söyleyerek.. veya insan acı çektikten sonra içine kapanır bir daha kimseyle konuşmak istemez bu da tecrübe olur mesela..
Her insan bir kazanımdır.. der bir arkadaşım gerçekten de öyle benim benzetmemle ise çelik bir kasa gibi her insan dilinle yüreğinle samimiyetin ile yaklaştığın zaman sifresini açarsın içinde biriktirdiği güzel çirkin deli dolu ve acı anıları verir sana bunlardan dersler çıkarırsın ibret alırsın.. kimisine hayranlık duyarsın.. yani uzun lafın kısası iyi ya da kötü her insan bir şey öğretir gerek mutlu etsin gerek mutsuz..
İnsana insana hayata dair ne varsa iyi, kötü, acı, tatlı aklına gelebilecek her şeyi yaşatıp, öğretir. Hayatımızdaki insanlar bize iyi ya da kötü birer tecrübe bazen güvendiğin dağlara kar yağar bazen de ummadığın taş baş yarar. Zamanla insanlardan her türlü şeyi öğreniyoruz, öğretiyoruz.
Bu kişiden kişiye değişir. orluklar karşısında nasıl mücadele edileceği, güçlüklerin üstesinden nasıl gelineceği gibi önemli dersler verilebilir. Bu, bazen bir yaşam tecrübesi veya kötü bir olayın ardından gelir; insan, zor zamanlarda nasıl dayanabileceğini ve tekrar ayağa kalkabileceğini başkasına gösterebilir.
Şu hayatta anladım ki en değerli ve güvenilir sadece kendimim. Bunu bana öğretenler oldular, ruh hastası jokerler olduklarını dibine kadar ispatlayarak 😏✌️
Kişilik & Karakter konusunda 22,5b cevap paylaştı.
Kazık nasıl afiyetle yenilir aldatıldıktan ya da terk edilince içmek için buzlu su nasıl yapılır hatta bazıları için diktirme randevusu nasıl alınır bunları öğretmekte mr maestro😌
Arkadaşımsan, samimi olacağımı. Komşumsan her durumda yanında olacağımı, canım ciğerimsen herşeyi sınırsız ikram edeceğimi sevdiğim, sevgilimse çok sevgi çok değer nasıl verilir öğrenirler benden
Sevmemin çıkarsız olduğunu , ne olursa olsun her ruh haliyle onu sevmeyi ve sabır göstermeyi, mutluluğuyla mutlu olmayı , üzüntüsünde yalnız bırakmayıp ortak olmayı