Güvendiklerim var güvenmediklerim var. Artık insanları tam anlamıyla tanıyamıyorum. Hep iyi dediklerimi sonradan sırtımızdan bıçakladılar. Az önce bir soruda paylaştım. 2010 yılında verdiğim borcu hala alamamış olmam buna en büyük örnek. Eşiyle beraber borç istediği bir arkadaşım. Bana çok iyiliği dokunmuştu öncesinde inkar edemem. Ben de yaşamışlıklara karşı ona güvendim ve eşine güvendim. Sonrasında olan işte bana oldu. Aradan 14 yıl geçti. Şimdi düşünüyorum da keşkelere boğuluyorum. Artık hayırlısı neyse o olsun. Ama insanlara gerçekten güvenmemeyi öğrenmeye çalışıyorum. Yapım itibariyle bu biraz zor oluyor ama bir şekilde başarmam lazım. Yoksa iyi niyetin hep suistimal ediyorlar merhametinden, vicdanından faydalanıyorlar.
1
2 Yorumla
Soran
1 yıl
Bende birine vermiştim 8 aydır alamadım arkadaşımın kendi arkadaşı arkadaşıma dolandırmış onada para vermiş uzun süredir dönüş yapmamış telefonlari açmayınca mahkemeyi vermiş daha önce para alışveriş yapmış güven vermiş arkadaşıma, sıkıntı yaşamış o yüzden ben uzun süredir alamadım ama arkadaşım yüksek maaş yatmasıni bekliyor bana ödeyecek, bekliyorum. Hepimize başımıza geliyor maalesef. Bundan sonra daha dikkatli olmamız gerekir.