Hayatınız boyunca sizi en çok etkileyen bir karakter özelliği var mı varsa neden?

Hayatınız boyunca sizi en çok etkileyen bir karakter özelliği var mı varsa neden?

Beni hayatım boyunca en çok etkileyen karakter özelliği, dürüstlük. İnsanların olduğu gibi göründüğü, söylediklerinin içtenlikle doğru olduğu durumlar beni her zaman derinden etkiledi. Çünkü dürüstlük, hem güven duygusunun temelini oluşturuyor hem de ilişkileri gerçek ve sağlam bir zemine oturtuyor. Bir insanın dürüstlüğü, onun kim olduğunu açıkça ortaya koyar; maske takmaz, oyun oynamaz. Böyle insanlarla bir arada iken kendimi daha huzurlu ve güvende hissediyorum. Hatta, dürüst birinin yanındayken kendi hatalarını kabul etmek ya da eksikliklerini göstermek bile daha kolay oluyor, çünkü biliyorsun ki seni yargılamak yerine anlayacak.

Dürüstlüğün eksik olduğu yerlerde ise hep bir mesafe hissediyorum. Sanki ortada görünmeyen bir duvar varmış gibi. O yüzden hem çevremdeki insanlarda hem de kendimde en çok değer verdiğim ve geliştirmeye çalıştığım özellik bu. Dürüstlüğün olduğu yerde, samimiyet ve güven de kendiliğinden oluşuyor.