Süper Soru 🎈✨
İyiler sonunda hep kazanır mı sizce?
Süper Soru 🎈✨
İyiler kazanır derler? Bu bir teselli mi gerçek mi?

İyilik belki de sonunu düşünmemektir? Kazandıracaksa veya kazandırır mı diye düşündüğünde belki de kaybetmiş oluyorsun iyiliği..
Sonuçtan bağımsız iyi ol!
İyi olmak, genellikle doğru olanı yapmak, başkalarına zarar vermemek ve vicdanla hareket etmekle ilişkilendirilir. Ancak, hayatta her zaman doğru olanı yapanın kazandığını söylemek zor. Çünkü bazen kötü niyetli veya manipülatif kişiler, kısa vadede başarılı olurlar. Fakat uzun vadede, iyilik ve dürüstlük çoğu zaman gerçek başarıya ve iç huzura götürür. İyiler, toplumda saygı görür, daha sağlam ilişkiler kurar ve sonunda huzur bulurlar. Bu anlamda, iyi olmak bazen hemen ödüllendirilmez, ama sonunda kazananın vicdanı ve kalbi temiz olan kişi olduğunu söylemek mümkün.
Bence iyiler her zaman kazanmaz, ama kaybetmez de. Bu dünyada adalet her zaman hemen gerçekleşmez, ama iyilik yapan insan kendi içinde huzuru ve vicdan rahatlığını bulur. Kazanmak sadece maddi ya da dışarıdan görülen bir başarı değil; insanın kendini, değerlerini ve doğrularını doğru bildiği yerde söylemelidir. Belki kısa vadede zorluklar yaşanır, ama iyilik er ya da geç hak ettiği yeri bulur. Önemli olan, sonuç ne olursa olsun, kim olduğunu unutmadan, kendi doğrularını söylemek ve sadık kalabilmek önemli. Çünkü gerçekten kazanan, vicdanı rahat bir şekilde hayatına devam edebilen olur.
Kötüyü yenmek için kötü olmak gerekiyor. Doğanın kanunu bu. İyilik kötülüğü yenemez.
Cevap
5Cevap
Hayır maalesef.. kötüler kazanır sadece
Günümüzde pek de gerçekliği kalmadı aslında. İyilik iyidir. Ama o bile dozunda olmalı artık.
Hayır, kazanmak için iyi olunmaz , iyi olunduğu için iyi olunur😅😅
Çok doğru🎈
İyiler birbirini bulduğu sürece evet, ama çoğu zaman hayır
Hayır tamamen kandırmaca. İyiysen kaybedersin bu değişmez bir gerçek.
Valla iyi oldum da kazandığımı görmedim kötüler hep kazanıyor
Veya kazandıklarını sanıyor
Sen kazanan iyi hiç gördünmü ben görmedim
Ben kazanan ve iyim diceğim de şımarıklıkmokur demimm
Kazanınca iyi seçmek daha da zordur … kazanmaya değer verirsen seçemezsin
Esasen bakış açını değiştirince kötü olmak zor olur… kıymet vermediğinde kazanmaya … kazanmak kölen olur…. İyilik standartın
Vazgeçmek hatta vazgeçmekte. Vazgeçmek
Gerçek ama görmesini bilene
Buna inanıyorum
Kime karşı iyiyiz, bu önemli..
kazanmaz bence
Kaybeder
Hayir hep ben kazanirim
Sanmıyorm
Doğru bir söz
Evet kazanır
Kazanır
Bu zamanda zor