-Hiçbir şey hakkında buyuk konuşma
-Kimseyi yargılama, çünkü aynısı başına gelebilir
-Kimseyi yargılama, çünkü aynısı başına gelebilir
Yazılı olmayan kurallar, toplumun genel kabul gören değerleri ve bireyler arasındaki ilişkilerde uyulması beklenen davranışlardır. Bu kurallar, herhangi bir kanunla belirlenmiş değildir; tamamen insanların birbirine duyduğu saygıya, anlayışa ve empati yeteneği olur. Bana göre bu kurallar, insan ilişkilerini daha sağlıklı ve saygılı bir zemine oturtur.
Örneğin:
Sözünde durmak: İnsanlara verdiğin sözleri tutmaya özen göstermek.
Özel alanlara saygı: Birinin kişisel alanını ya da mahremiyetini ihlal etmemek.
Yardım teklif etmek: Birinin zor durumda olduğunu gördüğünde yardımını sunmak.
Sessizliği bozmamak: Toplu taşıma veya kamuya açık alanlarda gereksiz gürültü yapmamak.
Göz teması ve beden dili: Karşındaki ile konuşurken göz teması kurmak ve beden diliyle ilgi göstermek.
Bunlar yazılı değildir çünkü herkesin içinde bir vicdan, empati duygusu olmalıdır. İnsan olarak, başkalarının da birer birey olduğunu unutmadan yaşamalıyız. Bu kurallar bana, insanlığımızı korumamız için bir rehber gibi geliyor. Kısacası, yazılı olmayan kurallar tamamen vicdanınıza bağlı. Eğer insanlar bu kurallara uymasa, hayat çok daha karmaşık ve yorucu olurdu.
Cevap
4Cevap
gülme komşuna gelir başına.. Arkadaşımın ilişkisi toksik diye dalga geçerdim o sıralar benim ilişkim harikaydı şimdi tam tersi
İnsan kinadigi yerden sinanirmis doğru.
İkisini de yapmayı çok seviyorum
Dikeni severler, seveni dikerler
Sevmeyi beceremeyince becermeyi sevdim
Johnny Sins
ne konuda
Her şey olabilir
Nefessiz sevis
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?