Bazen yapıyorum istemeden kalp kırıyorum. Sonra da Gönül almaya çalışıyorum. İstemeden yaptığımı, fevri hareket ettiğimi söylüyorum kesinlikle. Daha sonra da yani gönlünü almak için elimden geldiği kadar çabalıyorum. Öyle kalp kırdım diye bırakıp başka şeylerle uğraşmıyorum yani. Bozduğumuz gibi geri düzeltmesini de biliyoruz yani. Ama artık bazı kişilerin kalbini kırdığımda düzeltmeye çabalamıyorum. Çünkü hak edenler var hak etmeyenler var. Hak etmediğini gördüğüm için bundan sonra ben de çabalamıyorum. Hatta son zamanlarda hiç özür bile dilemedim olduğu gibi konuşmaya devam ettim. İsterse konuşur dedim isterse konuşmaz dedim. Sonunda hayatımdan çıkardım oldu bitti o oldu.
Kimsenin kalbini kıramıyorum bir yede okumuştum bir anne evladına şöyle diyordu "kimsenin bir kelime ile kalbini kırmasına izin verme onu oluşturmak dokuz ayımı aldı" diye özellikle benim için değerli olan insnalara karşı susarım yinede kalbini kırmam bazı şeyler bir özürle telafi olmuyor, üç günlük dünya hayatı seni tanıyan son insan öldüğünde hiç yaşamamış olacaksın, konuyu abartmaya gerek yok o yüzden kimseyi üzmeden kırmadan çekip gidebilirsek ne mutlu bana.
Kimsenin kâlbini kırmamak için çok çabaladım ama artık önceliğim kendimim, kendi kâlbim. Ve hayatta da, KS'de de alacaklı olduğum, kâlbimi bile isteye kıran, haklarımı zerre kadar bile helâl etmediğim bir dünya insan maskeli yılan var.. Hepsini Allah'a havale ettim. Bundan sonra kâlbimi kırmaya kalkışan karşısında direkt beni bulur..
Şimdiye kadar kimsenin kalbini kırmadım.. Kırmamak için elimden geleni yaptım.. Eğer istemeden kırdıysam ya da kırıldığını düşünüyorsam gıcunmadan özür dilerim.. Ben kimsenin kalbini kıracak bir insan değilim..
Muhtemelen hassasiyetini bilmeden, kasti yapmamışımdır. O yüzden ne yaparak nasıl kırdığımı sorarım. Ardından özür dileyip bunun bir daha yaşanmayacağına söz veririm.
Yaptığın şeyin karşılığını görmeden ölmek yok derler. Kırmamak için azami özen ve saygı gösteririm. Ama onun yaptığı terbiyesizlik iftira vs gibi durumlarda hiç acımadan kırarım arkama dönüp bakmam.
Ben genelde kalp kırıyorum ya. İnsanların gözünde genelde kalp kıran bir insanım. En azından onların kırılacak bir kalbi kalmış. Bizdekini kaybedeli çok oldu.
Benim bin misli kırılmıştır.. kalbim kırılmadan ben tepki vermem insanı üzmem yara alırsam yaralarım yoksa kırmam incitmem can havliyle yapmışımdır bunu..