Eğlenme amaçlı da olsa oynadığınız oyunlarda hep kazanmak zorunda hissediyor musunuz?
Evet
Hayır
Bazen
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
eğlenceli olsun, iyi vakit geçireyim de kazanıp kazanmamam o kadar da sorun değil, kazanmayı tabiiki isterim ama önceliğim değil. örneğin paintball da karşıdaki grubu rahatlıkla yensem hiç bir zevk almam, başa baş geçse çok çok daha eğlenceli, zevkli olur gibi. sonuçta eğlenmek için oynuyorum, günlük hayattan uzaklaşmak için. iş dünyasında zaten yeterince bir yarış var en gerçeğinden ve hayatım da oyunlarda kurulu değil. yani kazanmayı isterim ona göre davranırım ama canımı da çıkartmam eğlenceye bakarım
ben tavla oynarken ıcımden bır canavar cıkar.. hoş arkadaslarında oyle.. kaybetmek ıstemem acıkcası:) bız oynarken mıllet bızı kavga edıyor sanıyor ama kesınlıkle cok zevklı oluyor , helekı koltugun altına verme faslı:P
Genel olarak yaptığım şeyin en iyisini yapmaya çalıştığım için bir hırs oluşuyor bende. Ama bunun kimseyi incitecek konuma gelmemesine dikkat ediyorum. Oyun oynarken falan da kazanmak için elimden geleni yaparım ama karşımdakinin hakkını yemem/yardım kabul etmem. Bir şeyi yapıyorsam kendim yapmalıyım, kendim başarmalıyım. Böyle bir takıntım var. :) Sınavlarda kopya çekmem bu yüzden, aldığım not benim olmuyor çünkü o zaman.
Ilk oynadigimiz mario varya onu internette buldum bir bolumunu gecemiyorum eskiden her oynayisimda bitiriyordum oyunu :) ama sucu klavyenin ustune atiyorum kolda oynamak daha rahat tabi :)
Cevap
166Cevap
kendini Allah a teslim etmeden once , insanin icinden cikacak en son hirs , liderlik ve kazanma duygusudur.. Nefsin en kuvvetli arzusu. Cogumuzun bu soruya icimizde evet diyecegini dusunuyorum.. istisnalar cikabilir.. lider olma kaygisi tasimayanlarimiz gibi..
Kelimelik oynarken bir hayli kızgın olabiliyorum...
FIFA Manager oynadığım yıllar şampiyob olamayacaksam oyunu baştan başlattığım oluyordu...
Super Mario'da bir gün 1.000.000 puan yapmaya kastığımızı bilirim...
Ve hepsinde de eğlendim, yensem de yenilsem de...
Evet, durduk yerde hırsa giriyorum.
Bir kaç kere tavlada ''okullar tatil'' modumdayken iki kere 6-6 atıp, sinirden tavlayı kapatmıştım :D Tam mızıkçı...
Rakibe bağlı olarak bu durum değişiyor. Mesela rakip vardır kazanmaktan ziyade muhabbet gırgır şamata peşindedir bende öyle hareket ederim ve oyun sonu bittiğinde kazansam bile üzülürüm. Rakip vardır meydan okuyordur şöyle yenerim böyle ezerim muhabbetine girer ki bu tarz konuların pek şaka maksatlı söylendiğini düşünmüyorum. Hırs yaparım kaybedersem sinir olurum.
Evet tabii ki ama sessiz bir şekilde yapıyorum bu işi.. Bağırıp cagirmam kolay kolay :D çok sakin gözükürüm ama içimde fırtınalar kopar :D
Herhangi bir şey söz konusu olduğunda, işin ucunda kazanma/kaybetme olduğunda insan her zaman kazanmayı amaçlayacak kadar istekli ve kararlı olmalı... Aksi halde kaybetmeyi kabul edilerek başlanan hiçbir işte başarılı olunamaz ki...
Kimle oynadığıma bağlı. Sevdiğim bir arkadaşımla oynuyorsam hiç fark etmez, yine de çok eğlenceli olur benim için.
Kazanma hırsı olur bende de illa en iyisini yapıcam burcumda ötürü sanırım mükemmelliyetçi insanımdır. Oynadığım her oyunu ben kazanmadan o oyun bitemez! :D
Oyun oynarken ruh halime göre bazen eğlenmek için, bazen kazanmak için oynuyorum. Derdim eğlenmekse gerisi hiç umurumda olmaz. Sadece tadını çıkartmaya bakarım.
çok hırslıyımdır yapamayacağım bir şey yok diyenlerdenim ve gerçekten hırslanırsam da her şeyi yaparım o yüzden takım oyunlarını sevmem takımım başarısız olursa bende başarısız sayılırım bireysel oyunlarda kaybetmek gibi bir seçeneğim yok
Çok kötü bir huy :)) arkadaşlarım ailem benimle oyun oynamak istemiyorlar. Kavga çıkarıyorum çünkü kesinlikle yenilgiyi kabul edemiyorum :))
Hem de nasıl bir hırs nasıl bir azim oluyor bir bilsen..
Genellikle büyük illerde çalışmalarımda oldukça işe yarayan bir şey aslında. Gazozuna olan her şeyde yenilebilir hatta bunu bilerek yapabilirim. Keza bir sonraki eğlence dışı görüşmem de onu alt etmem daha kolay olacaktır.
Sen hiç League of Legends oynarken maçı kazanmaya doğru gidiyorken takımından bir kişi tarafından maçın trollenip senin kazanma şansını elinden almasına şahit oldun mu? işte bu evlat acısı gibi koyuyor adama.
rekabet insanın içinde olan amansız bir duygudur gazoz kapağına bile olsa kesinlikle kazanmak istersiniz çünkü o duygudan vazgeçemezsiniz
Benim için fark etmez eğer sevdim insanlarsa kendi isteğim le kayıp ederim sadece o mutlu olsun diye :)
Oyuna göre değişir şans oyunlarında yenilince uzulmem ancak yetenek gerektiren oyunlarda kazanmak isterim
Hiçbir şeyde hırs yapmam oyunlarda yaptığım kadar. Kaybetme lüksümün olmadığını düşündüğüm bile oldu bazı oyunlarda. Kaybedince bide yenenin hava basmasıda var deli eden.
biz arkadaşlarla kahvede okey oynarız malum yancılar çok bir partiye en az 30 parti gelir o yüzden hep kazanmayı isterim
oyun konusunda değil ama örgün eğitimde okurken hep önde olma hırsı vardı ve başarıyordum da. şimdi aöf okuyorum pek önemsemiyorum.
Kesinlikle evt kötü bir şey bence ama yapım gereği fazla hırslıyım yenilgiyi kabullenemiyorum Zafer Zafer Zafer :)
Ben tamamen zevk icin oynarim oyle tiplerlede oynamayi hic sevmem ama oyunuda ciddiyetiyle oynarim iddiam yok diye sallazlik yapmam
Kazanmayi herkes ister elbet.. Ama baktim olmuyor delilige vuruyorum.. Milleti eglendiriom :)))
Öndeysem hırslı olduğumu belli ederim ama yeniliyorsam aşkta kazanırım ayaklarıyla takmıyor görünmeye calışırım:))
Tabiki de var kazanicam DEDİYSEM kazanicam o kadar :))))
Eğlence amaçlı da olsa kaybetmek hiç kimseye keyif vermez. İnsan, fıtratı gereği hep kazanmak, erişmek için çabalar.
Mesele kazanmak ya da kaybetmek degil kafayi dagitmak oluyor genelde
Oyunda bazen yenilmekte vardır. Halı saha maçlarını sayıyorsak bir tek onda hırs yaparım. Mesela skor olarak gerideysek bir stoper olarak rakibe daha sert girerim.
Evet psikolojim bozuluyor yoksa ne kadar eğlensemde
Amaç kazanmak değil mi? Oyunlarda kendi kendini öldürmek için ugrasan var mi"))
Her zaman itina ile kazanmam lazim kaybetmeyi hazmedemem
Her zamn... kaybetmek bna göre degil triplere giriyorum sonra :))
Elimden geleni yaparim.
Kaybedince kendime olan guvenim azaliyor.
Kaybedip de ağladığımı bilirdim çocukken, büyüdükçe saçma olduğunu anlıyosun
evet resmen kendımı kaybedıyorum bu benmıyım dıyorum bazen nasıl bır hırs yapıyorsam
Değişiyor arkadaşım samimiyse espirisine değilse rekabetine
Bende pek yok ama bazi arkadaslarimda var. Bazen korkutucu olabiliyor bu yenme hırsı :)
aşırı hırslı birisiyim ve oyunu eğlence için oynasam bile sinirim zıplar yenene kadar kalkamam
Kuzenle kapışıyorsam kesinlikle yenmem lazım, fena makara oluyor sonra!
Pes oynarken Fatih Terim' den farkım kalmıyor... :)
cut.
Genelde evet ama zaman zaman keyfine oynadığım kazanmayı takmadığım durumlar da olur.
Valla kazanip kazanmamak moralimi bozuyor nedeni ise bagimlilik yapiyor okey gibi oyunlar :D
Türkçe meal yapsan yorumuna iyi olcak
Arada oyalanmak için call of duty survival açıyorum orda bile deliricek gibi olurum kazanamadim mı
Küçük yigenimle oynarken bile kazanma hırsı buruyor gozumu
ay evet ya içime de kesin kazancam olarak doğuyo kazanamayinca hayal kırıklığı :D
İçine doğanı gerçekleştir yavrum. s :((
terbiyesizlesme
Kesinlikle hırslıyımdır, oynadığım her oyunu kazanmak isterim.
Hemde nasıl. Sinirden telefonu atıyorum artık. Bak yine sinirlendim.. :D
tabu oynuyorsam sorma takımın halini kazanmazsa benim takım gebertiyorum. . Leb demeden Leblebiyi anlicak lar:))
Her zaman kazanmak isterim. Her konuda.. Kaybedince de çok sinirlenirim taamülüm yok yenilgiye :)
Zor bir oyun çıkmadığı sürece oyun oynamayacağım ya da ilerde kendi oyunumu yaparım.
Çok fena hırslanırım hile bile yaparım kazanamazsam surat asarım çekilmez bisey olurum :)
T * beni anlatmissin. Hatta kazanma arzusundan eglenemiyorum cidden bak :))
Evet ama pes, fifa falan oynarken beni yenenle ısrarla oynamaktan daha çok zevk alıyorum.
kaybettiğimde rakibimi boğasım geliyo sinirlerim tavan yapıyo kaybetmeye tahammulum yok :)
bazen amaç kaybedecebileceğini bildiğin halde oyunu uzun süre dewam ettirme gayesi
Evet, hatta bazen kaybedince çirkefleşebiliyorum haha :)
kazanmak amaçlı da olsa her oynadığım oyunda eğleniyorum
Neye girersem gireyim mutlaka kazanmam gerek diye düşünürüm.
Evet. Eglenmek icin olsa bile kaybedince bir tuhaf oluyorum, bozuluyorum açıkçası.
birde küfür etme hissi duyuyorum istemsizce ağızım yenilgiye ayak uydurup rap söyler gibi küfür ediyor tuhaf bir durum.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar