Çok manidar bir soru düşüncenize sağlık cevaba gelecek olursak günümüzde pek örneği kaldığı söylenemez nesli tükendi temiz kalpli insanların.. temiz kalpli insanlar duygularını düşüncelerini zihnini kirli fitne fesat insanlıktan uzak duygulara bulamamış insandır saf kalabilmiş kendini Her art niyetten uzak tutmuş muhafaza etmiş insandır..
Allah korkusuyla yaşayan nizama uyan sadık sadakatli kişidir.
bir de dini yönü var sizin tercihiniz hangisi acaba ,
Peygamberimiz “Her temiz kalpli ve doğru sözlü olandır.” buyurdu. Ashab “Doğru sözlüyü biliyoruz. Kalbi temiz olmak nedir?” diye sordu. Peygamberimiz “O; tertemiz, onda günah, başkaldırma, aldatma ve haset olmayan kalptir.” ( bunu alıntı yaptım )
Aslında basit Allah'ın emir ve yasaklarına uyan, isyan etmeyen, kötü düşünce beslenmeyen ve insana yakışır davranışlar sergileyen kişi demektir ki bu dönemde benim demek komik duruyor.. elimizden geldiği kadar iyi niyetli ve temiz kalmaya çalışıyoruz ama nefs, nefes nefese peşimizdeyken biraz zor oluyor...
Bence kendini her yerde her konuda “iyi biriyim” diye öven insan nefsinin kölesidir, adeta kötülüğün kalesidir. Temiz kalpli insan olduğumu zaman zaman ben de düşünsem de şu devirde illaki kötü insan olmaya iten birtakım nedenler oluyor, bunu söylemezsem kendimi kandırmış olurum.
İyilik yapan iyi niyetli içinde kötülük şeytanlık art niyetli olmayan bence ama bunu suistimal eden o kadar çok ki yeri geldiğinde kötü olacaksın birde kalbinden geçen şeylerin oluvermesi anlamında da kullanılır