Çevrenizde veya dışarıda bulunan titiz insanlara nasıl davranırsınız?

Çevrenizde veya dışarıda bulunan titiz insanlara nasıl davranırsınız?
Hiçbir insana alaycı bir şekilde davranmam.. Ama bazılarının tedavi olması gerekiyor.. Çünkü Alt tarafı bir çorap 10 dakika boyunca silkelenmez ki.. 😅 Sağını, solunu, önünü, arkasını, içini, dışını heryerini silkelemek hastalık bana göre.. İpten aldığın çorap ne kadar tozlu olabilir ki.. 😂
Aynen bir de sokak ortasında yapıyor bunu. 😅 Sabaha karşı bazen hastaneye vs gitmek için çıkmış olsam evden o saatte bile silkeleme online düşün artık.. 😂😂
😂😂
Benim annem öyle biri tabiki anlayışlıyım ilkten sinir olurdum ama sonra alıştım umrumda değil mesela bugün başladı aşağılamaya söylenmeye aynen öyle tavırları var tabiki bence evlilikten olmuş ama işte onun yüzünden beni kötü tanıyorlar mesela ben duydum inkar etti biri ona diyor ki demek ki abimi soruyor o bekar diyor ben hastayım diyor tedavi için geldim diyor sonra sanki beni soruyor ve diyor ki o hasta ama yanında diyor galiba diyor ki yanımda ama hasta ben onu sordum inkar ediyor annem her türlü değişik o dizi gerçek abim bile demişti anne senin dizin çıkmış galiba sonra aynı şeyleri tekrarlar herkese söver hep yani her gün hele ki sinirlensin onu takar kafaya yine söylenir bir şey yaptırmaz beğenmez mükemmelliyetçi sonra vurur sinirden hareketlerine kızabilir herşeyi takar çok zor bir durum Allah kimseye yaşatmasın
Anlayışla yaklaşırım hasta değilim ama titiz biriyim halden anlarım
Teşekkür ederimm
Anlayışla ama fazlasi zarar
Tskrler kardeşim ☺️
Tskrler kardeşim
Cevap
20Cevap
Anlayışla karşılarım illaki ama benlik şeyler değil ya ben rahatima düşkünümdür öyle takıntılı insanlardan çabuk sıkılırım az öz görüşürüm
🙋🤗🙋🌸
Herkesin kendi tercihi, tavrım olmaz...
anlayışlı yaklaşırım ben tabi ki de.
Anlayışla bakarım Temizlik Hastalığı Nasıl ortaya çıkar Söyleyim bir insan çok pis ortam görürse bundan ciddi rahatsızlık duyması temizlik hastalığına iter her daim pislik olmasın diye temizlik yapar Sıkça pislik elbette ki kötü bir şey temiz olunmalı ama abartılı düzeyde değil gözle göremedigimiz milyonlarca mikrop var gözle görülene müdahale etmeliyiz sadece
Gerçekten hasta olanlara sözüm yok ama bazı kişiliksizler herkese pis muamelesi yapar kimseyi beğenmez misafir gelse bile laf söz eder arkasından onu her türlü alaya alır bozarım birilerinin yanında
Onların kurallarına saygı duyarak yaklaşırım. Eğer bir insanın bana saygı duymasını ve kalbinde yer edinmeyi istiyorsam onu olduğu gibi kabul ederek davranırım.
Saygı duyarım. Demekki içi öyle rahat ediyor.
Bana da öyle bir teşhis kondu. İlaç alıyorum yani bu sebepten sekiz gündür. O yüzden alaycı yaklaşmak için önce kendime dönüp bakmam lazım.
Geçmiş olsun bende biraz titizlik var biraz da ondan dolayı sormak istedim bu soruyu
Teşekkür ederim. Yani bu kişinin karşısındaki kişiyi psikolojik olarak yoruyor ama kişinin kendi de yoruluyor. Aşağıda biri demiş “ Temizlik Hastalığı Nasıl ortaya çıkar Söyleyim bir insan çok pis ortam görürse bundan ciddi rahatsızlık duyması temizlik hastalığına iter.”diye. Doğru demiş. Bir şeylerden tiksindim de oldu.
Yoktu yani daha önceden. Bir yıldır var.
Rica ederim, bende de aynı şekilde olmuştu ve kendimi, pis olduğunu düşündüğüm yerlerin dezenfekte olduğunu telkin ederek bayağı yol kat etmiştim.
Bende telkin işe yaramıyor. Mesela benim ellerimde de titreme oluyor. Yani her zaman olmuyor ama oluyor. Bazen neden olduğunu da bilmiyorum. Yorgunsam falan artıyor. Uykusuzsam artıyor ama bazen de niye olduğunu bilmiyorum. Ben, rahatsız olduğum için değil ama başkaları sorup durmuş olduğu için nörolojiye gittim. Çok kez gittim. Sende iyi huylu bir tireme var diyorlar , bir şeyin yok diyorlar. Yani temiz çıkıyor her şey. İlk gittiğim nörolog da tireme olduğu an kendi kendine sakinim sakinim diye telkin ver demişti. Yok yani işe yaramıyor bende.
Maalesef ilerleyince zor oluyor ama umarım geçer
Alay etmem bende de birazcık var titizlik dağınık yerde rahat edemiyorum ama fazlası da iyi değil tabiki her şey çok da abartılmamalı
Alaycı bi tavırla yaklaşamam haksızlık olur çünkü bende o duruma yaklaştım ama bi yeride bin defa silmem😂
O da onun zevki. Temizliği seviyorlar. Anlayış gerekli.
Anlayışla, çünkü ben de buna yakın bir seviyedeyim ahshahs 😅
Yakınım deyilse sorun yok 😅 maalesef annem öyle çocukluğum pek iyi geçmedi şimdi iyi şükür
Kimseyle asla alay geçmem artı çok temizlikte iyi değildir ya hastalıktır.
Kimse ile alay etmem ama hafiften laf sokarım ya delimisin sen derim mesela 😂
Travmatik olanlara üzülürüm tabii ama bile bile temizlik hastası olanlara uyuz oluyorum
Ay sende titizdin galiba 🫣
ahahah bir ara bende de vardi da kendini bi şekilde durdurdum. Çaydanlik kapağını düz şekilde tezgah üzerine koymak pis geliyordu sürekli ellerimi yikiyordum mutfakta.
Zordur yaşamak onlarla ve bu durum çoğaldı genelde çoğu kişi artık öyle
Anlayışlı davranıyorum çünkü ellerinde olmadan öyle davranıyorlar
Anlayışla karşılarım temizlik yapmak kendi tercihidir tavır yapmasına gerek yok kesinlikle.
Empati yapiyorum olabilir çeşit çeşit hastalık var
Takıntısı sadece kendisini bağlarsa anlayışla karşılardım aksi takdirde bana karışıyorsa sinir bozucu bulurdum.
Saygı duyarım da titiz insanlardan zarar gelmez en çok zarar zaten kendilerinidir
Normal bakarım olabilir çünkü böyle insanlar yani yapacak bir şey yok
Anlayışla karşılarım lakin abartılı olanları kibarca uyarırım.
Bugun aklima geldi de insanlar artik denizlerde mi yasasalar ya... orada toz da olmaz :D aptal bocekli sacmaliklar ve camur da olmaz😒
Durgun veya pis sularda olur
Evine almıyorlar ne kadar iyi bir şey bilemiyorum. Bende severim temizlik yapmayı düzenli olmayı fakat bazısı sanki sadece kendisi temiz gibi davranıyor. Bunu bazen bende yapıyorum shsjssj
Anlayışla yaklaşırım kankam 😊
Darısı bana derim genelde
Dünyaya üşengeç olarak gönderilmişim ben. 24saat işte çalışsam gık demem ama ev işi deyınce kör topal oluyorum 😂😂
😂
Başımda 2 tane öyle bela olduğu için bir şey diyemeyeceğim maalesef. :D
Hocam aklıma bu geldi nedense alakasız. :D
https://www.youtube.com/watch?v=OoIfhrVZCaE
Anlayışla karşılarım.
Helal sana
Anlayışlı yaklaşırım bea..
Çünkü bende temizlik hastasıyım, çaktırma bea. 😃
Titiz olmak iyidir.
Ailemde var zaten
Alay ederm gıcık oluyorm bu kadar hayattan bezmiş gibi davranamazlar bazıları çok numaracı
Alay etme ısını sevmem kımseyle ama asıra hasta olan kısılerlede fazla durum ıcerısınde bulunmam
Anlayisli davranirdim taki parayi bile sahunla tikayan insanlari gordukten sonra
Anlayışla yaklaşımım olur. Elinde olan bir durum değil bu.
Alay etmek huyum değil 😃
Anlayışlı bir şekilde davranırım
Anlarım çünkü ben de öyleyim
Daha çok sinir olurum fazlası zarar
Kimseye alaycı yaklaşmam. Adı üstünde "hasta".
Normal davranırım alay etmem.
Pek ilgilenmem açıkçası kendi tercihi
Anlamaya çalışırım
Alaycı davranmam tabii
sopayla karşılıyorum
Genel olarak insanlarla alay etme huyum yok.
alay ederim
manyak onlar : )
Anlamaya çalışırım daha çok
Ben de titiz bir insanım 💅
Anlayış gösteririm
Anlayışla
Anlayışlı
Anlayış ile
Anlayışlı
Anlayışla bakarım
Anlayışla.
Anlayışla karşılıyorum