Bence görmediklerimizden daha çok korkarız. Çünkü bilinmeyen her zaman daha ürkütücüdür. Gördüklerimizle yüzleşebilir, onlara karşı bir çözüm arayabiliriz. Ama görmediklerimiz, zihnimizde sınırsız senaryolar yaratır ve çoğu zaman bu senaryolar gerçeğin kendisinden daha korkutucudur. Bilinmezlik, insanın doğasında var olan güvensizliği tetikler ve kontrol edemediğimiz şeylerden korkmamıza neden olur. Bu yüzden, görmediklerimiz hep bir adım daha öndedir korkularımızda.
Bence insan görmediklerinden daha çok korkar. Çünkü belirsizlik insana her zaman daha ürkütücü gelir gördüğümüz şey ne kadar korkutucu olursa olsun ona bir isim koyabilir sınırlarını çizebilir ve ona göre hareket edebiliriz ama görmediklerimizin bilmediklerimizin asla.. Onlar sınırsız bir hayal gücüyle birleştiğinde en karanlık senaryoları yaratır kafamızda korku belirsizlikle büyür cünkü neyle karşı karşıya olduğumuzu bilmemek bizi i çaresiz hissettirir..
Gördüğümüz ne kadar korkutucu olursa olsun en azından neyle karşı karşıya olduğumuzu biliyoruz. Görmediklerimiz bunun aksine bilinmezlerle doludur ve de karanlık uçurum gibidir, zihinde en korkunç senaryolarla canlanabilir. Bu yüzden görmediklerimizden daha çok korkarız
Gördüğümüz bir tehdite karşı önlem alabiliriz; en azından neyle karşı karşıya olduğumuzu biliriz. Ancak göremediğimiz tehditler bizi daha çok gerer, çünkü neyle karşılaşacağımızı tahmin edemez, kontrol edip edemeyeceğimizi bilemeyiz ve tehdidin ne kadar ciddi olduğunu anlayamayız.
Bilinmezin içine hayal gücü dahil olunca, korku daha da artar. Örneğin, karanlıkta bir tehdit olduğunu hissediyorsunuz ama onu göremiyorsunuz. Bu durumda hayal gücünüz devreye girer ve korkunuz katlanarak büyür. Bu, gerçekten etkileyici bir durum.
Göremediklerimiz, bilemediklerimiz bizi daha çok korkutur.
İnsan en çok bilmediğinden korkar. Görmediği, duymadığı kendisinin şahit olmadığı şeyler daha çok etkiler. Ama bu ölümse bizim veya yakınlarımızın başın gelmesi o kadar de etkili olmaz. Vah vah.. ölmüş yazık oldu der beş dakika sonra unuturuz.
Cunku bir sekli yoktur. Ne oldugunu, ne yapabilecegini veya ne icin var oldugunu bilmeyiz. Bu da korku duygusunu one cikartan bir durum. Dusuncelerini yonlendirmesi icin o duyguya verdigin bir izin.