O günden bu güne siz aynı kişi misiniz? çok mu değiştiniz? bu değişim olumlu muydu yoksa olumsuz mu?

O günden bu güne siz aynı kişi misiniz? çok mu değiştiniz? bu değişim olumlu muydu yoksa olumsuz mu?
Hayal kırıklıkları insana çok şey öğretir. Benim için en büyük hayal kırıklığı, birine tüm kalbimle güvenip, sonunda o güvenin boşa çıktığını görmekti. O an, dünyamın sarsıldığını hissettim; sanki içimdeki saflık ve inanç bir anda yok olmuştu. Ama sonra fark ettim ki bu, kendimi ve insanları daha iyi tanımamı sağladı.
Bu deneyim beni daha temkinli ve daha güçlü biri haline getirdi. Artık kimseye hemen güvenmiyorum, ama bu tamamen kapanmak değil; sadece kendimi koruma şeklim. Hayal kırıklıkları, insanın kendi sınırlarını ve değerlerini anlamasına vesile oluyor. Bana, birinin beni hayal kırıklığına uğratmasının, benim değerimi değiştirmediğini öğretti. Bugün hala aynı içten insanım, ama daha bilinçliyim. Bu yüzden hayal kırıklıklarımı düşüş değil, yeniden doğuş olarak görüyorum.
Beni oldukça fazla değiştirdi. Bütün benliğinle safça çocukça duygularla sevmenin ne kadar boş olduğunu öğretti.
Ne olursa olsun kimsenin duygularına asla güvenmemeyi, inceldiği yerden kopsun felsefesini ve gerçek sevginin hiç bir zaman karşılık bulamayacağını gösterdi.
Yanmak, yıkılmak, aşkından ölüyorum demek sadece kendi içindeki umutları hayalleri daha da yükseğe taşımaktan başka bir şey değilmiş.
Katılıyorum kesinlikle 👍🏻
En büyük hayal kırıklığım en yakın arkadaşımın ihaneti oldu, başta yıkıcı olsa da sonradan baktığımda hayatıma yön veren bir dönüm noktasıydı aslında. Bu sayede daha da olgunlaştım ve hayata karşı gerçekçi bir bakış açısı edindim, açıkçası hayatımdan çıktığında bana uzun süre zarar verdiğini hissedip neden bunu daha önce yapmadı ki diye de kendimi sorguladığım oldu, ilerlememe engel oluyordu 😃
Cevap
6Cevap
hayallerim yıkıldı bu şekilde
Güçlendim elbette
evet düşüşüm sert oldu ama
güçlü kalktım..
Geçmişte yaşadığın hayal kırıklığı olunca bir başkasında yaşasan bile herşeyin farkında oluyorsun
Büyük hayal kırıklıkları yaşamadım ama bazen şöyle söylerim kendime insanlar neden bu kadar kötü bilmiyorum belkide oyunun kuralı böyledir.
Çocuklarım için barışırız sanmıştm, çok başka bir yaşam tarzına geçmiş...
Küllerimden dogdm
biraz değiştim
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?