Kıyısında bir yerinde yalancılık vardır gibime geliyor sanki, bilmiyorum.

Kıyısında bir yerinde yalancılık vardır gibime geliyor sanki, bilmiyorum.

İllaki ister istemez yalan söylediğin zamanlar oluyor. Çok samimi olduğun insanlar çok zaman geçirirsin. Ama bazen belki de yalnız takılmak istersin veya başkasıyla takılmak istersin. O an o da seninle bir iletişime geçmek ister. Sen istemediğin için bu sefer ister istemez yalana başvurursun. Bir nevi de onu da kırmamak için yapıyorsun yani bunu. Ufak tefek yalanlar hayatımızda mecburen olacak. Bunu kötü niyetli kullanmaktansa iyi niyetli kullanmak önemli olan. Hani bir laf var savaşta veya zor durumda yalan söylemenin herhangi bir günahı yoktur falan gibisinden. Bu da onun gibi. Sevdiklerimizi kırmamak için üzmemek için beyaz yalanları mecburen kalıyoruz. Yine her zamanki gibi başkalarının mutlu etmek için çabalıyoruz kendimiz için değil.
Aslında samimiyetsizlik yalan doğuruyor...
Şöyle ki ilk tanışma evresinde kadın ya da erkekleri gözlemle hepsi olmadıkları insanlar, karşı tarafın gözüne girmek ya da yaranmak için anlayışlı kibar ve ilgi alanları bile karşıdakine göre değişkenlik gösterme eğilimi içinde bu evre işte en samimiyetsiz evre oluyor.
Samimiyetten kasıt burada nedir bilmiyorum ama benim samimi olduğum insan hayatımda da yeri olan insan olduğu için beni çıplak görebilir 😄 o manada değil, açıklama yapmayacağım sen anlamışsındır.
Anladım. Benimki daha çok çıkar üstüne kurulan samimiyetler. Birden can ciğer olmalar öpücükler kalpler falan özellikle kızlar arası
O samimiyet değil işte samimiyetsizlik oluyor. Bu arada kızma ama kadınlar harbi çok yavan ve samimiyetsiz ve özellikle birbirine karşı
Kızmam ben de zaten kadın değilim diyormuşum ahsjd
Şüphelerim var zaten 🤫
Hehe
Çok samimiyeti yalansız olmaz üstelik fazla samimiyet kurmak veya her gün sohbet etmek de o iletişimin bir an önce bitmesine neden olur çünkü belli bir zaman sonra insanlar sohbet ettikçe birbirinin eksiğini ve açığını görmeye başlar ve görmeye başladığı zaman da ilişki kalmaz
Evet, gerçekten samimi bir ilişki veya iletişim, yalansız olmalıdır. Samimiyet, güven ve dürüstlük üzerine kurulur. Yalanlar, kısa vadede belki rahatlatıcıdır, ama uzun vadede ilişkilerde güveni zedeler ve samimiyeti yok eder. Gerçekten birbirini anlamak ve değer vermek için dürüstlük çok önemlidir. Samimiyetin temelinde, karşınızdaki kişiye olduğu gibi kendinizi de gösterebilmek yatar. Yalanlar, bu açıklığı engeller ve insanlar arasındaki gerçek bağları kopar.
Cevap
21Cevap
Bazen doğrudan bir doğruyu söylemek yerine, daha nazik bir ifade kullanmayı hem karşı tarafı incitmemek hem de ilişkiyi korumak adına tercih ediyoruz ya. "Beyaz yalanlar" deniliyor, mutlak anlamda yalan olmasa da, tam anlamıyla samimiyetin de bir parçası da sayılmaz bence.
Herkesin bir sınırı ve çizgisi olmalı çok samimiyet saygıyı ortadan kaldırıyor bence yalan olayına gelince bunun samimiyetle alakası yok karakter meselesi.
Doğruu
Çok laf yalansız olmaz. Yalansız bir dünyada hiç bir şey yürümez gibi ya
naif insanlar kırmazlar o yüzden bazen kötü elestiri yapmaz bazen sessiz kalir bazen burun ucuyla olumlu konusur ama anlarsiniz nezakettendir bilirsiniz dolayisiyla bana samimiyetsiz gelmezler zorda kalmistirlar
Benim sana samimiyetimde zerre yalan bulamazsın çiçekamın
Aramam ki bulayım şekerim
Tocaman sevgi ❤
Kıps ❤️
Kisiye gore degisir. Cogu zaten samimiyetsiz.. Ama bazen frekasinin tuttugu insanlar olur bir anda samimi oldugun ve zaten o frekans isi dogruysq bu dostluga evrilir.. O zaman samili olanlar oluyor :))
Yalan söylemek yorucu benlik değil 😂
Aksine ben çok samimi olduğuma söylemezdim
Aynen yalan varsa zaten o samimiyet olamaz 😌
Dalkavukluk ahsjdjd
Çok samimiyet erken dönemde olursa erken ayrılık getirir.
Birden aşko kuşko olanlar evet
Aynen öyle
Bu açıdan hiç düşünmemiştim. Benimde çok samimi olduğum insanlar vardır ama yalan söylediğim hiç olmadı.
Kimseyi zan altında bırakmak istemiyorum. Bazı insanların mizacı böyle oluyor. Herkese karşı sevgi pıtırcığı modunda oluyorlar sjshf
Çok samimiyet yalanı getirmez ki, samimi olan iki kişi her şeylerini samimi oldukları için biliyorlardır zaten, yalan konuşmalarıma gerek kalmaz.
Samimiyet oluştuktan sonra kolay kolay yalan olamaz..
yalan? acaba bende tanımında bir problem var
Yalan varsa
Eğlence var
Sıkılmaca yok
Aldatma hainlik saygısızlık
Görmemezlikten gelme
Düzensizlik
Umursamamazlık
Hepsi var
Ya ufak tefek yalanlar illaki oluyor.
Merhabalar hanımefendi
Tabiki olabilir. Bu karşındakine saygini gösterir.
0 yalan diye bir şey yoktur.
Herkeste bir yalan dolan
Bence olur, samimiyet varsa yalan yoktur
Valla karektersizse o samimiyeti kullanır
Gerçek samimiyetse yalan olmaz...
Gerçek samimiyet yalanı götürmez..
Gerçek samimiyet varsa yalan olmaz.
Yalansız olmaz
İki ihtimal de var
Olmaz anneğm
Denemek lazım..
Olmaz