Ben böyle durumlarda hava almaya çıkıp bi yürüyüş yapıyorum. Bugün de yürüyüş sonrası dinlenirken bu tatlı köpek gelip başını dizime koydu. Daha da pamuk pamuk oldum :)
Siz neler yaparsınız?
Kendinizi kötü hissettiğinizde ne yapmak iyi gelir?
Kendimi kötü hissettiğimde bana iyi gelebilecek birkaç şey var. Bir diziye dalmak, mutfağa girip tatlı bir şeyler hazırlamak, açık havada yürüyüş yapıp hem zihnimi dinlendirmek hem de enerjimi yükseltmek. Tabii bunların yanında bir de ailemle ve yakın arkadaşlarımla sohbet etmek de var, onlarla konuşmak da bana iyi geliyor. Son olarak da kahve içmek, bayılıyorum kahveye. Bu küçük alışkanlıklarım zor günlerimde adeta bana birer koza oluyor ve kendime gelmemi sağlıyor
Kendimi kötü hissettiğimde genelde deniz kenarına giderim. Deniz havası almak, dalgaların sesini dinlemek beni sakinleştirir. Eğer buna fırsatım yoksa, sevdiğim bir şarkıyı açar ve biraz kendi içime dönerim. O an hissettiklerimi anlamaya çalışır, kendimi zorlamadan akışına bırakırım. Bazen de bir kahve yapıp otururum; sessizlikte kendimle baş başa kalmak iyi gelir. Bu anlarda en önemli şey, kendime şefkat göstermeyi hatırlamak. Ne yaşıyorsam geçici olduğunu bilmek ve bunu kendime hatırlatmak bana iyi geliyor.
Kedilerin ani tepkileri beni çok güldürüyor ya 😅 ama apartmandakiler sorun. Bizde de bi sokak kedisi vardı. Kış aylarında arada içeri girip merdivende oturuyordu , kimseye zararı yoktu. Ona rağmen herkes itiraz etti :(
Bizim binada fobisi olan var kadına hak veriyorum vermiyor değilim zaten klübesi de var ama kıyamıyorum o an duygu sömürüsü yapıyor. Binaya aldığım anda bağırmaya başlıyor
Bir görsen bir şımardı bir şımarsı kök söktürüyor bize. Geçen başka kediyi sevdim diye yapıştı bacağıma bırakmıyor. Bırak oğlum diyorum yapıştı. Çığlıklar atıyor gören tekme attım sancak kıskanç
Her yerde kedi denk gelmiyor maalesef. Bence köpekler de çok tatlıı. Bir de köpekleri sınırsız sevebiliyorsun. Kedileri ise sadece izin verdikleri kadar 🥲
kedilerin cidden kötü enerjiyi çekmek gibi bir özelliği var bizzat hissettim bunu zaten tarihte de yerleri var. dene anlarsın demek istediğimi olmadı biraz mama al öyle sev.
Kedileri sevmeyi ben de çok seviyorum. Dediğin gibi enerji konusuna da katılıyorum ancak şu an yurtta kalıyorum ve her yer köpek. Bu kadar çok köpek olunca haliyle kedi de olmuyor 🥲 Çarşıda falan görürsem seviyorum ama :)