Ben çok görmüşümdür, mesela burada da sahte insanlar var. Ne kadar iyi kalpli olsa da aslında kimseye fazla güvenmeyeceksin. Yalancı dedikodu insanlar çok yaygındır.. Bu soruyu benimle bir alakam yok ama insanları seçerken dikkat ediyorum gözlemliyorum ona göre ne uzak ne yakın, temkinli davranıyorum doğalim bu. ☺🌿
Öğretmenim şu an tam damarımın üzerine bastım var ya. Gerçekten iyi insanlar zannettiklerim oldu. Evet ta ki gerçek yüzlerini gösterene kadar. Kimine iyi bir arkadaş olmaya çalıştım kimine iyi bir abi olmaya çalıştım. Sonuç yine hüsran tabii ki. Ben elimden geleni yaptım. Allah'ım da yukarıda şahit her şeye. Kendimden ödün verdim sırf arkadaşların mutlu olsun diye sevdiğim insanlar mutlu olsun huzurlu olsun diye bir şeyler yapmaya çalıştım ama yine de yaranamadım. Kendi seçimleridir saygı duyuyorum bundan sonra artık Allah yollarını açık etsin her zaman da dediğim gibi mekanları cennet olsun toprakları bol olsun. Bundan sonra yarattıkları insana baksınlar karşılığında. Tekrar geldiklerinde çünkü beni bulamayacaklar.
İnsanlara iyi davrandıklarını kendi seçimle yapmışsın doğru yerdesin, onların iyileri veya kötülerin görülmesi kendiyle ilgilidir. Seninle bir durum yok o yüzden üzülmene gerek yok can. Kimseye gereğinden fazla değer vermemek gerekir. Iyi insanlarla karşılaşsın inşallah. ✌🏻
Kişilik & Karakter konusunda 10,7b cevap paylaştı.
Bir kişi hakkında hüküm vermek için hiç bir zaman acele etmedim. Sonunu az/çok kestiriyor olsam bile. Ne hemen iyi , nede hemen kötü demişimdir. İzlerim, dinlerim, takip ederim. Bir süre sonra zaten kişi kendi kendini çok güzel şekilde ele veriyor. Extra bir şey inanın yapmasına gerek kalmadan. Kimse ilk başta iyi , sonradan kötü olmaz. İlkinde iyi ise iyi kalır. Kötü ise kötüdür. Bütün olay siz karşınızdaki kişiye bakıp , görebiliyor olduğunuz şeylerdir. Her baktığınızı göremiyor olabilirsiniz. O zamanda bakış açınızı değiştirmiyor olduğunuzu gösterir. Herşeye evet deniyorsa ilişki işte o noktada ters giden birşeyler olma ihtimalini kişi düşünmek zorundadır. Hem erkek , hemde kadın.
Bu şekilde düşünülmeligi için yaşanan ilişkilerde genel olarak 1 sene sonra çok değiştin demekten kişiler kendini alamıyor.
İşte bu nokta da değişen kişiler değildir. İlişki içinde olan çiftlerin birbirine olan bakış açılarının değişimdir. Bunu kabul ettiğiniz oranda başarıya ulaşabilirsiniz.
Birkaç yıl önce eski yakın arkadaşımdan bu darbeyi yedim evet, samimi olduğum, güvendiğim bir dost zannederdim. Ancak zaman içinde, içinde taşıdığı gerçek niyetleri anladım. Maskesi düştüğünde tanıdığım insanın yerinde bencillik, kıskançlık ve ikiyüzlülük vardı. Böyle bir kıskançlığı düşmanımda dahi görmemiştim. Sonucunda insanlara olan güvenim biraz sarsıldı, aynı zamanda da beni daha dikkatli olmaya itti
İyi biri olduğunu düşündüğüm birinin zamanla gerçek yüzünü görmek, insanın kalbinde derin bir iz bırakıyor. Önce verdiği güvenle hayatınıza dokunuyor, her şey yolunda sanıyorsunuz. Ama sonra bazı şeyler değişiyor küçük detaylar büyüyor ve aslında her şeyin göründüğü gibi olmadığını fark ediyorsunuz bende bu tür insanları çok gördüm ve zamanla bunu bu şekilde tecrübe ettim..
Evet var sürüsüne bereket düşmüş. Ben reel sanalda da böyle olanları gördüğüm an mesafemi koyuyorum. Kendi içlerinede çekmeye çalışıyorlar sevmedikleri herhangi birinde. Onların sevmediğini veyahut sevdiğine aynı ölçüde duygu beslemek zorunda değilim.
İyi, karakterli, güvenilir ve değerli, dürüst olduğunu düşünüyorum dediğim bir çok kişi tanıdım ben de onları Allah'a havale ettim, âhlarım bâki ve hepsini engelledim. İhanetleri, yalanları ve nankörlükleriyle, duygusal şiddet uygulayan sinsi tavırlarıyla gerçek yüzlerini gördüm..
Bazen insanlar ilk başta kendilerini daha iyi bir şekilde tanıtmaya çalışırlar, ancak zamanla gerçek yüzleri ortaya çıkar. Bu durum, özellikle güven kurduğumuz ve samimi olduğumuzu düşündüğümüz kişilerle yaşamır. Birinin gerçek yüzünü görmek, genellikle hayal kırıklığı yaratır, ancak bu deneyimler insanı daha dikkatli ve sezgili hale getirir. İyi bir insanın maskesinin düşmesi, bize sadece o kişinin karakterini değil, aynı zamanda başkalarını daha doğru değerlendirme yeteneğimizi de öğretir. Elbette böyle bir deneyim yaşadım.
En doğrusunu yapıyorsun kimsenin içinden geçenleri tahmin edemezsin, ben hislerimle yaşarım bir insanı ya çok severim ya da sevmem bende arası diye bir tabir yoktur ve hislerim kolay kolay yanılmaz dikkatli ol okey😉
Evet reel hayatta bunu çok yaşadım. Bazen insanlar ne yazık ki bizleri şaşırtıyor. Böyle bir insan ile karşı karşıya kaldığım zaman hayatımdan çıkarıyorum. Huzurum herşeyden önemli.
En doğrusu sizin yaptığınız. Gerçek şu ki, hayatımıza aldığımız gibi takip listemizde olanları da gerçek yüzü deşifre oldukça birer siliyoruz. Huzur nasıl olacaksa biz orada olalım.
O kadar yerde çalışıp , o kadar ortama girip, o kadar pis insan gördüm ki başlarda ister istemez yaşadım ve ister istemez insan sarrafı oldum galiba bir daha yaşamam ama büyük konuşmamak lazım.
Kişilik & Karakter konusunda 11,3b cevap paylaştı.
Her insan her şeyi yapabilir, şu an iyi olan yarın kötü olabilir ya da tam tersi.. O yüzden insanları değerlendirirken anlık olarak bakmamak gerekiyor..