Kendimi başkalarıyla kıyaslamamaya çalışıyorum, çünkü her insanın hikâyesi, şartları ve yolculuğu farklı. Kendi değerimi, başkalarının başarıları ya da hayatları üzerinden ölçmek yerine, kendi hedeflerime ne kadar yaklaştığıma bakmayı daha doğru buluyorum. Kendi potansiyelimi keşfetmek ve geliştirmek varken başkalarının ne yaptığına takılmak bana haksızlık gibi geliyor. Evet, bazen kıyaslama yapma dürtüsü gelir, bu insan olmanın bir parçası, ama o an durup kendime şunu hatırlatırım: "Benim yolum, sadece bana ait." Bu düşünce beni daha huzurlu ve motive hissettiriyor.
Hayır demeyi çok isterdim ama içimden atamadığım bir huy. İnsanları rakip olarak görmüyorum, hepsiyle sohbet arkadaşı olup konuşabiliriz. Ki yanında rahat hissettiklerim de var. Ama içimde hep bir eksik var. Doğduğumdan beri çevremdekiler sürekli yarış halindeydi. Ne yaparsan yap diğerleri bakar karşılaştırırdı. O zaman da rahatsızdım bundan ama çocuktum. Şimdiyse bunu bırakıp yoluma bakamıyorum. Kıyaslamıyorum desem yalan olur, sadece dünkü benle kıyasladığıma inandırdım kendimi..
Genellikle kendimi başkalarıyla kıyaslamam, çünkü herkesin hayatı, deneyimleri ve yolculukları farklıdır. Kendi yolumda ilerlemeyi tercih ederim, çünkü başkalarıyla kıyas yapmak çoğu zaman gereksiz bir baskıya yol açar. Kendi gelişimimi ve başarımı, başkalarının başarılarıyla ölçmek yerine kendi içsel hedeflerimle değerlendirmeyi daha sağlıklı bulurum. Kıyas yerine, kendimi daha iyi bir versiyonum olmak için motive etmeye çalışırım.
Kendimi olabildiğince başkalarıyla kıyaslamaya çalışmam çünkü bu mutsuz olmama, kendimi yetersiz hissetmeme veya özgüven eksikliğine sebep olabilir. Kendimizi kabul edip hedefler belirleyerek olduğumuzdan daha iyisi olmaya çalışmamız gerekiyor, herkesin hayatı farklı ve herkesin başarıları da farklı zamanlarda ortaya çıkıyor, kendimize odaklanıp başkalarıyla kıyaslamayı bırakmak bizim için daha sağlıklı ve mutluluk getirisi olandır
Hayır, sadece kendimi o an geliştirebileceğim en iyi versiyonuna ulaştırmaya çalışırım. Bir konudaki yetkinliğimi, ne kadar iyi olduğumu ya da eksik kaldığım noktaları anlamak için kendimi başkaları ile kıyaslamaya gerek duymam. Kendime bakışım farkındalık çerçevesinde olur her zaman.
Kendimi başkalarıyla kıyaslarım tabii ama bu kesinlikle kıskançlık anlamında değil kendimi başarı yönünde veya daha iyi olabilme amacıyla başkalarıyla kıyaslarım. o güzelini yaptıysa o başarabildiyse ben daha iyisini yaparım mantığındayım
O hataya düşmemeye çalışıyorum. Bir psikoloğun dediği gibi, kendini başkasıyla kıyaslamak çorbanda yüzen ölü sinek gibidir. Alacağın bütün tadı mahveder.
Ben kıymetli biriyim özel biriyim kimseyle kendimi kıyaslamam
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
1 yıl
Bazen kıyaslıyorum çünkü benim hayatım onlarla aynı şartlarda geçmeyebiliyor. Ama olabildiğince bu düşüncemi engelliyorum. Çünkü beni mutsuz hissettiriyor.