Merhabalar,
Ben 24 25 yaşlarında kendini son derece güzel yetiştirmeye gayret eden bir erkek bireyim. Bilakis bazı yanlışlarım var. Erkek arkadaşlarım için; (kardeşim diyecek kadar sahiplendiğim insanlar için) Örneğin çok babacan olduğum için sevdiğim insanların üzerine düşmeyi çok severim, hatta abarttığım noktalar da olur. O insan için her türlü fedakarlığı yapmaya dünden razıyım. Bu kötü bir özellik değil ama bundan sonrası biraz sıkıntı. Değer verdiğim insanlardan yüzde biri kadar da olsa karşılığını bekliyorum. O şahsın halını hatrını yokladığım gibi bizzat kendi içimde de o şahıstan aynısını bekliyorum. Aramasını, hal hatır yoklamasını bekliyorum. Diğer bir yanlışım da biraz alıngan olduğun için kafada kuruyorum bazı şeyleri. Tabii bu iki zayıf özellik birleşince nedensiz sevdiğim insanlara karşı bileniyorum. Bu durumda da çok üzülüyor ve nedenini bilmeden haksız yere çok kalp kırıyorum. Bu zafımı bir türlü terbiye edemedim. İnsanları umursamamayı, o insanların zafım olmamasını maalesef öğrenemedim...
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Kardeşim yalnız değilsin bu konuda şöyle bir önerim var iyiliği Allah rızası için yap kişiler için değil çünkü ilerde üzüntü yaşamana sebeb oluyor bu sorunu bu şekilde atlattım ben
Usta sorun da şuradaki ben bir teşekkür için dahi yapmıyorum. Yani birilerine yaranmak için yapmıyorum. İnsanların iyiliğini düşünüyorum sonra da üzülüyorum.
Sana yapılan fenalıkları ve yaptığın hayır ve iyilikleri unut, Allah’ı ve Ölümü unutma.”
Mutluluğun sırrı budur diğer türlü sürekli üzülecek ve insanlara karşı bileneceksin
Çok haklısın, gönül ferahlatan muhabbetin için çok teşekkür ederim kardeşim. Bilakis ne yapayım, yapım bu. İçimde hiç önyargı olmadığı için insanları kolay kabulleniyorum.
Karakter meselesi kardeşim. Biz düşünceli iyi niyetli ve merhametli davranıyoruz karşımızda olanlar kaba düşüncesiz ve kıymet bilmez olabiliyor bu sorun değil ama kendinden fazlaca ödün vermek aşırıya gitmekte iyi değil ortası bir yol tutalım.
Hep bunun için güdülüyorum kendimi. Hayatım boyunca hep bu tür sıkıntılar yaşadım ama hala da akıllanmadım. Kimse için haddinden büyük fedakatlık yapmayacaksın, ötesi gerçekten de enayiliktir.
Aynen insanlar birde kullanmayı pek sever iyi niyetleri o yüzden her insana karşı bir mesafeniz olacak iyiliğinizi yine yapın. En son birine borç verdim istedi diye maddiyatı önemsiz neyse şu zamanda vereceğim dedi sonra o zaman geçti sordum huyumda değildir işte şu oldu bu oldu kusura bakma falan derken zaman zamanı kovaladı daha da sormadım bir zaman sonra yine aradı bana yine para lazım buna benzer şeyler insanları aptal zannediyorlar
Maalesef kardeşim, insanları bazı şeylere alıştırınca insanlar artık onlara karşı yaptığın işleri iyilik değil de zorunluluk olarak algılamaya başlıyorlar. Fakat hata bizde ki işlerin bu duruma gelmesine biz sebep oluyoruz.
Ozaman dediklerimizi uyguluyoruz. kendimizi kullandırmıyoruz
Biz senle aynı olabilirmiyiz
Kendini övmek gibi olmasın ama dirayet sahibi bir insan olduğumu ifade edebilirim. Hatta çoğu şeyi kafaya bile takmam, ama sevdiklerim maalesef zayıf noktam. Allah'tan gönül verdiğim bir kadın yok. Belki bu düşünce yapısı ile onun kalbini kıracağım.
Kalp kırmak artık herkese normal geliyor ama benim bildiğim bı söz var derler ya kalp kırdığın insanın gönül sadakasini iki dünyada ödeyemezsin. ben defalarca kırıldım ama aynı şekilde yaklaşımda bulunmadim bı kenara cekilip içime attım hep. bence sende öyle yap kabak en son bize patlıyor
Benim de sevdiğim bir söz var seninkine çok yakın: gönül umduğuna küsermiş. O kadar doğru bir söz ki: insanı sevdiğin için üzerine düşersin, ondan verdiğin değerin milyonda birini dahi görsen mutluluktan yerinde duramazsın. Bu sadece kız veya erkek arkadaşı ile alakalı değil. Bazen karşındaki şahsa gönlündeki bam teli öyle bir çalar ki mutluluğu mutluluğun, hüznü kederin olur.
Belliki sen çok dolmussun
Maalesef...
Hayat bos çokta takma
Haklısın ama dediğim gibi fönül umduğuna küsüyor maalesef.
boş ver bence
Çalışıyorum ama sıcak kanlı olduğum için maalesef engelleyemiyorum.
boş ver