Bir arkadaşına gönülden bağlanmak?

Merhabalar,

Ben 24 25 yaşlarında kendini son derece güzel yetiştirmeye gayret eden bir erkek bireyim. Bilakis bazı yanlışlarım var. Erkek arkadaşlarım için; (kardeşim diyecek kadar sahiplendiğim insanlar için) Örneğin çok babacan olduğum için sevdiğim insanların üzerine düşmeyi çok severim, hatta abarttığım noktalar da olur. O insan için her türlü fedakarlığı yapmaya dünden razıyım. Bu kötü bir özellik değil ama bundan sonrası biraz sıkıntı. Değer verdiğim insanlardan yüzde biri kadar da olsa karşılığını bekliyorum. O şahsın halını hatrını yokladığım gibi bizzat kendi içimde de o şahıstan aynısını bekliyorum. Aramasını, hal hatır yoklamasını bekliyorum. Diğer bir yanlışım da biraz alıngan olduğun için kafada kuruyorum bazı şeyleri. Tabii bu iki zayıf özellik birleşince nedensiz sevdiğim insanlara karşı bileniyorum. Bu durumda da çok üzülüyor ve nedenini bilmeden haksız yere çok kalp kırıyorum. Bu zafımı bir türlü terbiye edemedim. İnsanları umursamamayı, o insanların zafım olmamasını maalesef öğrenemedim...

Bir arkadaşına gönülden bağlanmak?