Hepimizin geçmişten aldığı dersler dönüm noktaları vardır.
Peki sana yaşamını yeniden şekillendirme fırsatı verilseydi neyi farklı yapardın?
Hepimizin geçmişten aldığı dersler dönüm noktaları vardır.
Peki sana yaşamını yeniden şekillendirme fırsatı verilseydi neyi farklı yapardın?
Belki de daha çok "kendimi dinlerdim" derdim. Hayat bazen o kadar hızlı geçiyor ki, kendimize neyi gerçekten istediğimizi sormak ya da iç sesimize kulak vermek ikinci planda kalabiliyor. Hedefler, beklentiler, çevremizin sesleri, hepsi bir araya gelip bizi kendi yolumuzu kaybetmeye itiyor. Eğer en başa dönebilseydim, biraz daha durur, daha çok düşünür ve belki de "ne istiyorum?" sorusunu daha sık sorardım.
Belki de daha cesur olurdum. Korkulara, endişelere daha az takılır, hayattan daha fazla risk alırdım. Bazen korku, insanı çok dar bir kutuya hapseder; ama asıl güzellik, o kutudan çıkıp özgürce keşfetmekte. Her hata, bir ders aslında; ama bazen o dersleri almak için biraz daha cesur olmak gerekirdi.
Hayatımda içimi her gün burkan 3 olay var, onları değiştirirdim.
1- Sünnet olmayı kabul etmezdim. Daha 4-6 yaşlarındayken aklıma girdiler ve çok sevdiğim vücuduma geri dönülmez bir zarar verilmesini kabul ettim. İçimi burkuyor, beni mahfediyor bu hatam.
2- Sebebiyet verdiğim bir kazayı engellerdim. 10 yaşlarımda filan bir kişiye zarar veren bir kazaya sebebiyet vermiştim, o kazanın yaşanmasını engellerdim.
3- canım gibi jet pilotu olucam diye tutturup bütün potansiyelimi heba etmezdim. Tıp ve megatronik bölümlerinin ikisini de kazanırdım.
Nie sünnet olmak kötü bir şey mi değil
Allah'ın huzuruna cikman için şart olan bir şey
İslam âlimlerinin çoğunluğu, sünnet olmanın vacip olduğunu söylerken Hanefiler bunun meşru bir mazeret olmadıkça terk edilmemesi gereken bir sünnet-i müekkede olduğunu vurgulamışlardır. Bu itibarla sonradan Müslüman olan ya da küçükken sünnet olamamış bir kimsenin sünnet olması gereklidir.
Ama peygamber imiz emretmiş ✋
Peygamber emretmemiştir. Peygamberin emir etmeye de hakkı yoktur. Peygamberin vazifesi dini insanlara tanıtmak ve açıklamaktır. Peygamber kuranda olmayan bir şeyi şart koşamaz. Peygamber kuranda olmayan bir şeyi yapın diyorsa o en fazla sünnettir ve şart değildir.
İstediğiniz kadar araştırabilirsiniz, günün sonunda benim dediklerimin doğru olduğunu göreceksinizdir.
Eğer en başa dönebilseydim, geçmişteki hatalarımdan ders alarak daha fazla anı yaşar, zamanı daha verimli kullanırdım. Belki bazı kararlarımı daha düşünerek alır, aceleci davranmazdım. Ancak, her şeyin bir nedeni olduğuna inanıyorum ve geçmişteki deneyimlerimin beni bugün olduğum kişi haline getirdiğini düşünüyorum. Yani, aslında geçmişimi değiştirmek yerine, o deneyimlerden kazandıklarımı daha değerli hale getirmeye odaklanırdım.
Diğer spermlerle yarışmazdım, aynen böyle 👇
🤣🤣🤣benim hayalim
ahahah çok iyi ama ya 😂
Cevap
12Cevap
Ben doğmazdım kesinlikle en başa dönebilseydim.
Hayatımı daha ağırdan alırdım. Kendimi sürekli yormazdım.
Hiç bir şeyi değiştirmek istemiyorum..
Yaşadığım yaşattığım her şeyin arkasındayım ve iyi hepsi olmuş..
İyi ki*
Ne güzel
😌🙏
En başa hangi baş nerden baksan tutarsızlık yene aynı hataları yapardım gerek yok burdan devam.
Lise zamanında derslerime daha iyi calısırdım bxkddmd
Hepimiz şu an sahip olduğumuz karakterlere yaşadığımız iyi veya kötü olaylar sayesinde geldik zamanı başa alamayacağız ama geleceğimiz bizim elimizde eğer değişmek istiyorsak bugün den itibaren değişin
Keşke dönebilsem şu an 6. Yilimdaydim 🇮🇹
Çok iyi bir hayatım vardı bu kadar sıkıntı bu kadar talihsizlik yaşamıyor olucaktim belki bir restoran veya Starbucks gibi bir mekanim vardı 30 bin Euro ya Camaro
Abla sorma bu soruyu 🥺🥺 bitcoin ile ilk tanistigimda 13 sene onceydi. Illegal bir ticaret yapmak icin darkwebden btc almistim cok komik bir rakamdi 2 lira gibi biseydi 😔😔
Yaşamı yeniden şekillendirmeye çalışmazdım. Yaşamamak daha iyi bir fikir gibi. doğarken ölmek. mademki başa dönüyorum
Okulumu okur bitcoin alır şu yaşıma kadar sevmezdim heralde
Çoğu yanlışlarımı yapmazdım ama o yanlışlarım sayesinde bu gün bu kadar tecrübeye sahibim
Yaptığım en büyük hata evlenmekti. Evlenmezdim
İnsanlara bu kadar güvenmezdim
Okul hayatımı
Onu sevmezdim.
Erkek olarak doğmak isterdim
En başa dönersek dünyaya gelmek istemezdim
Aynı hataları yapardım , şimdi ki beni değiştirmek istemiyorum
Bu kadar iyi niyetli olmazdım
Bu ne biçim fotoğraf arkadaş 🤣
evlenmezdim
sektör değiştirmezdim
Hiçbir şeyi