Kendimize vakit ayırmak, zihinsel ve duygusal sağlığımızı korumak için önemlidir. Bu, stresin azalmasını, enerjinin yenilenmesini ve kişisel ihtiyaçların karşılanmasını sağlar. Kendimize vakit ayırarak, içsel dengeyi bulur ve yaşamın hızlı temposu içinde kendimizi unutmamış oluruz.
Durulanıp dinlenmek için, iç sesimizi duymak için, yalnızlığın tadını çıkarmak için, kendimize reset atmak için, yeniden başlamak için değil ama devam etmek için.
Geçmişe sünger çekip, geleceğe yürüyerek an'ı yaşamak için. Olumsuzlukları unutup, olumlulara fırsat tanımak için. Bunları yapmak için, dinlemek gerekir kendini.
Kendime ayıracak vaktim olmuyor bu ara aslında çok yoğun olduğumdan da değil çok fazla şey istiyor benden ve benim bunları yapmaya hevesim olsa da üşeniyorum...
Çünkü kendimize vakit ayırmak stresimizi azaltmaya, kendimize daha çok değer vermeye, mutluluk artışına ve kendimizi tanımaya olanak sağlıyor. Çoğu zaman kendimize vakit ayırmadan bu faktörleri kolayca elde edemeyiz bu yüzden de kendimize vakit ayırma ihtiyacı hissederiz 💛
Bir iş yaparken el işi olsun yemek olsun durur şöyle bir bakarız nasıl oldu nasıl ilerliyor diye. Kendimize ayırdığımız vakitte şu koca ömür içinde o anlar sayılabilir gibi bence.
Hayatın koşturmacası ruhumuzds barınan dertler kederler içimizdeki acılar bedensel yorgunluklar dinlenmez kendimize vakit ayırmazsak harap eder bizleri onlar bizde değilde biz onlarda kaybolur gideriz bu nedenle bazen kendi köşemizde onları dinleyip birazda onlarla sohbet etmekte fayda var..